Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca nu va face parte din delegatia social-democrata care va merge la Cotroceni, pentru ca nu crede ca prezenta sa in aceasta delegatie i-ar face bine sefului statului, Traian Basescu, transmite Mediafax. In plus, Nastase a precizat ca "i-ar placea sa joace sah cu Hrebenciuc, deocamdata insa facem simultane cu altii".

"Nu merg. Nu cred ca i-ar face bine lui Traian Basescu sa ma vada in delegatia PSD", a precizat Nastase, adaugand ca "este o parere, daca obtineti un alt punct de vedere din partea lui Traian Basescu, sa mi-l comunicati si mie".

Nastase a mai spus ca delegatia trebuie sa fie reprezentativa pentru conducerea PSD, indiferent de optiunile personale ale membrilor care vor compune delegatia, pentru ca, indiferent de acestea, decizia finala va fi luata de catre structurile oficiale ale PSD, respectiv Comitetul Executiv National (CExN) si Consiliul National, (CN).

Nastase a declarat ca purtatorul de cuvant al delegatiei PSD va fi Mircea Geoana, indiferent de componenta delegatiei. Din delegatia PSD care va merge la Cotroceni nu va face parte nici Viorel Hrebenciuc, in schimb vor fi prezenti, printre altii, Marian Oprisan si Marian Vanghelie.

PC va fi reprezentat de presedintele Daniela Popa, potrivit unor surse din partid.

Presedintele Traian Basescu a invitat, vineri, la Palatul Cotroceni, pentru consultari, partidele politice parlamentare - PDL, PSD+PC, PNL si UDMR - si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.