Partidul Conservator a organizat, in aceasta dimineata, un miting in Piata Obor din Capitala. PC anuntase, inca de acum doua zile, ca va organiza duminica "un miting de aparare a valorilor traditionale". Conservatorii au precizat ca se opun legalizarii casatoriilor intre homosexuali si cererilor de adoptii venite din partea perechilor gay. Daca lumea adunata astazi la miting se astepta la o contramanifestatie la parada gay de ieri din Capitala, mitingul PC s-a transformat intr-unul electoral.

Timp de aproape o ora, in Piata Obor au fost tinute discursuri despre candidatii PC la alegerile locale si despre adversarii acestora, in timp ce despre valorile traditionale, tema anuntata a mitingului, s-a vorbit doar fugar, anunta Realitatea Tv.

Ieri, in Capitala, Fundatia Accept a organizat celebra Parada Gay. Spre deosebire, insa, de anii trecuti, numarul participantilor a fost sensibil mai mic, iar incidentele violente au lipsit, poate si gratie faptului ca numarul fortelor de ordine mobilizate a fost mult peste cel al participatilor la miting, care nu a depasit 200, cu toate ca era asteptati cel putin 1.000.

Capitala a fost ieri si scena unei contramanifestatii la parada gay, organizata de Asociatia Noua Dreapta.