Primarul general al capitalei, Adriean Videanu a anuntat marti ca ii va chema in judecata pentru calomnie pe vicepresedintele PC, Marius Marinescu, si pe liderul PIN, Cosmin Gusa. Videanu le cere celor doi sa vina cu probe in sprijinul acuzatiilor ca firmele sale ar fi profitat de pe urma inlocuirii bordurilor. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, Titan Mar, firma lui Videanu, a incasat 1,62% din suma totala cheltuita pentru borduri.

Adriean Videanu spune ca nu va accepta eventualele scuze din partea celor doi politicieni si ca ii astepta " la tribunal sa demonstreze ce au sustinut despre mine si firmele mele".

In sprijinul afirmatiilor sale, primarul general aduce un raport al Curtii de Conturi, efectuat in perioada 15 ianuarie- 7 martie, la solicitarea Senatului, din care reiese ca bugetul local a fost prejudiciat cu 195.221 lei in 2006 si cu 617.911 lei in 2007.

Paguba se datoreaza in principal firmei Euroconstruct, cea care s-a ocupat de asfaltarea si reabilitarea strazilor principale din Bucuresti, firma detinuta de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, asa numitii "regi ai asfaltului".

Cit priveste bordurile, Raportul Curtii de Consturi arata ca pentru acestea s-au platit 41.049 mii lei, adica 4,30% din totalul cheltuielilor facute de Administratia Strazilor. Din aceasta suma, firma Titan Mar a lui Videanu a primit 665 mii lei, ceea ce reprezinta 1,62%

Primarul general a admis ca "poate nu ar fi trebuit sa nu furnizeze absolut deloc", dar spune ca procentul este foarte mic.