Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că încă nu a luat o decizie, însă există o şansă foarte mare ca el să fie candidatul Alianţei Dreapta Unită la alegerile prezidenţiale. „Ne dorim să avem candidat unic şi pentru prezidenţiale şi să mergem împreuna pentru parlamentare”, a spus liderul USR, conform News.ro.

Liderii Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen TomacFoto: Inquam Photos / Malina Norocea

„Există o şansă foarte mare pentru Dreapta Unită să dea următorul preşedinte al României pentru că, odată intraţi în turul doi, putem câştiga. Încă nu am stabilit candidatul şi nu o să-mi iau libertatea să-l anunţ aici. Nu l-am stabilit încă cu colegii de alianţă. Ne dorim să avem candidat unic şi pentru prezidenţiale şi să mergem împreuna pentru parlamentare”, a declarat Cătălin Drulă, vineri la Digi 24.

Întrebat dacă din USR va fi candidatul pentru prezidenţiale, liderul USR a răspuns că „e o posibilitate cu şanse mari”.

„Nu avem această decizie luată, dar e o posibilitate cu şanse mari, pentru că USR este partidul în jurul căruia s-a făcut această alianţă,” a precizat Drulă.

Referitor la posibilă candidatură a lui Dacian Cioloş, Cătălin Drulă spune că nu crede „că această soluţie este pe masă”.

El a mai explicat că „există o şansă foarte mare” să fie candidat pentru alegerile prezidenţiale.

„Eu nu o să mă ascund, cum am văzut la tot felul de preşedinţi de partid. Eu vă spun că, natural, preşedintele unui partid este un candidat, deci există o şansă foarte mare ca eu să fiu candidatul, dar vom avea un anunţ la momentul în care vom avea decizia oficială,” a conchis Drulă.