Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Nicuşor Dan, „se plânge şi nu face nimic” de când a câștigat fotoliul de la Primăria Capitalei şi se ceartă cu primarii de sector. În replică, edilul a spus că discursul liderului PSD este „tipic politicianist”.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Cu cine să îl compar eu pe domnul doctor Cîrstoiu (Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Caputalei - n.r.)? Cu ce contracandidat al dânsului? Haideţi să facem un exerciţiu. Cu cine să îl compar? Cu Nicuşor Dan? Ce a făcut? De patru ani se plânge şi nu face nimic. De patru ani se ceartă cu primarii de sector. De patru ani nu a venit cu o propunere, n-a atras un fond european. De patru ani face un circ. Cui i-a folosit? De patru ani Capitala României stagnează. Noroc cu privaţii că mai dezvoltă şi cu primarii de sector, că altfel ar fi blocată total”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial candidatul PSD-PNL.

Nicușor Dan a precizat pentru Digi24 că declarațiile lui Marcel Ciolacu nu au niciun fundament pentru că nu a prezentat nicio dovadă.

„E un discurs tipic politicianist. Nu a dat cifre, nu a prezentat o situație, de fapt. Așa oricine poate spune orice, exact cu cuvintele astea. Nu e nimic concret în ce a spus”, a declarat Nicușor Dan.

Nu este prima dată când președintele PSD îl atacă pe actualul primar general. La începutul lunii martie, Ciolacu l-a acuzat că „nu a construit nimic" în mandatul de patru ani şi că „s-a luptat cu tot felul de închipuiri".

„Părerea mea este că domnul Nicuşor Dan a pierdut patru ani. Şi el, şi bucureştenii, şi România. Totuşi, capitala României e motorul ţării. S-a luptat cu tot felul de închipuiri, de constructori, de hoţi, de parcuri... Am văzut nişte procese pierdute, în timp, la fel discutabile. Omul nu a construit nimic în Bucureşti. Apa caldă e în colaps, transporturile... Plecăm de la ideea că domnul Nicuşor Dan trebuie să plece acasă. Să vină un primar care se pricepe, căruia îi place să facă administraţie. Din punctul meu de vedere, lui Nicuşor Dan nici nu îi place să facă administraţie. El are acum un orgoliu, cred", a afirmat Ciolacu, la Antena 3, conform Agerpres.

Burduja: Bucureştiul a fost prost administrat

Și liderul PNL București, Sebastian Burduja, coordonator al campaniei PSD-PNL, l-a criticat pe Nicușor Dan, spunând că Bucureștiul „a fost prost administrat” și că nu a făcut schimbările promise în timpul campaniei din 2020, când edilul capitalei a fost sprijinit de liberali.

„Bucureşti, un oraş care este peste Roma sau Viena, din punct de vedere al puterii de cumpărare. Sunt date Eurostat. Pentru că a fost prost administrat, a fost terenul de luptă pentru orgolii. Dar Bucureştiul nu arată la fel de bine ca aceste metropole, pentru că Bucureştiul a fost prost administrat, a fost terenul de luptă pentru orgolii, pentru oameni care s-au prezentat ca o speranţă şi s-au transformat în mari deziluzii. Capitala României a făcut mult, trebuie să facă şi mai mult, dar nu a putut pentru că a fost o luptă de orgolii. În 2020 am făcut campanie pentru cineva care a promis schimbarea, schimbare care nu a venit, din păcate, niciodată. Acum, timpul indolenţei a trecut”, a afirmat Sebastian Burduja.

„La fel, trebuie să vorbim pe cifre, pe km de conducte de termoficare, sume alocate pe investiții, fonduri europene atrase... Putem avea discuția asta oricând, dar pe cifre, nu așa, pe lozinci de campanie”, a declarat Nicușor Dan.

„Oamenii s-au și săturat de tipul ăsta de abordare foarte agresivă și pur politicianistă”, a continuat edilul.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial

​Managerul Spitalului Universitar București,medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Atât el, cât și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, și-au centrat discursul pe mesajul că, așa cum a vindecat mii de pacienți, așa va vindeca și Bucureștiul.

„Sunt sigur că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face împreună sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a spus medicul Cîrstoiu, făcând și „o mărturisire dureroasă” - este supraviețuitor al cancerului.