Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a susţinut că nu e interesat de postul de ambasador al României în SUA, după ce această ipoteză a fost de vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău, scrie News.ro.

Mihai TudoseFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose a fost întrebat, într-un interviu la Prima News, dacă ar putea fi următorul ambasador al României în SUA, aşa cum a susţinut liberalul Robert Sighiartău.

„Omul e în criză de imagine, bate câmpii, plimbă galoşul prin curte. S-a găsit vorbind. Nu pune Ciolacu ambasador. Poate domnul preşedinte Ciolacu o să pună un ambasador în America”, a spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă ar fi interesat de postul de ambasador în SUA în cazul în care Marcel Ciolacu ar ajunge preşedintele României, Mihai Tudose a negat.

„Nu, nu mă interesează. În general nu mă interesează postul de ambasador. N-aş putea spune că diplomaţia mă caracterizează. Am fitilul scurt şi nu suport ipocrizia”, a concluzionat eurodeputatul PSD.

Discuţia despre numirea lui Mihai Tudose în funcţia de ambasador al României în SUA a fost lansată de Robert Sighiartău.

Liberalul a susţinut că premierul Marcel Ciolacu şi-ar dori schimbarea lui Andrei Muraru de la Washington, după disputa din SUA, iar în funcţia de ambasador ar putea fi trimis Victor Ponta sau Mihai Tudose.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre o retragere a ambasadorului României în SUA, dar a stat de vorbă cu ministrul de Externe, Luminița Odobescu, după ce Andrei Muraru și-a exprimat supărarea că nu a fost invitat la întâlnirile politice pe care le-a avut șeful guvernului în America.

Totodată, Ciolacu a spus că „vorbim prea mult despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”.