Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă în mesajul transmis duminică, pe blogul său, la 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, că SPP este „un pilon al democraţiei româneşti”, având instituţional „o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, citează News.ro. Iliescu spune a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

„Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, afirmă fostul preşedinte.

El aminteşte că sunt „33 de ani de tradiţie în educaţia militară şi în sprijinirea sferei civice”, şi tot atâţia ani în care a „colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii”.

„Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României!”, conchide Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a transmis şi în anii trecuți mesaje de ziua SPP.

Ion Iliescu nu mai postase pe blogul său din 6 februarie, la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu. De altfel, el mai postează pe blog destul de rar, în general după decesul vreunei persoane publice.