Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, într-o conferință de presă, că Guvernul poate interveni în piață pentru a stabili un plafon maxim pentru orice produs, dacă sunt date că s-ar face speculă cu acesta.

Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen HunorFoto: AGERPRES

Întrebat dacă Guvernul poate să limiteze prețul unui produs, Ciolacu a răspuns: „În situații de criză da. Dacă guvernul consideră că există zonă de speculă, mai ales când te adresezi populației, da. Și susțin acest lucru(...) Dacă există o zona de speculă pe acel produs, da, ai dreptul să intervii”, a explicat Ciolacu.

Întrebat care este situația de criză, președintele PSD a explicat: „Situația de criză e ce se întâmplă în viața noastră. Situația de criză nu trebuie să o citim. O vedem când se întâmplă, la dumneavoastră la televizor. Pe perioadă limitată de timp, guvernele au această posibilitate și cred că e corect așa. Când are un impact mare asupra populației, Guvernul are chiar obligația să intervină pe o situație, pe o perioadă limitată. Nu venim cu alt regim”.

Explicațiile șefului PSD vin după ce Guvernul a decis săptămâna trecută plafonarea prețului la lemne la 400 de lei pentru metrul cub.