​Președintele PMP, Cristian Diaconescu, îl acuză pe Eugen Tomac, fostul șef al partidului, că vrea o „preluare abuzivă” și amenință că va depune o plângere în instanță. Diaconescu anunță pe Facebook convocarea unei ședinte extraordinare a Colegiul Național.

DiaconescuFoto: Ovidiu Micsik/inquamphotos.com

„Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid. În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță”, a scris Diaconescu pe Facebook, susținând că gruparea Tomac încearcă să blocheze ședința.

Liderul PMP spune că nu a participat la sedința de partid în care s-a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri deoarece astfel ar fi validat sedința. „Deși mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, a mai spus Diaconescu, reclamând că are accesul blocat pe pagina de Facebook a PMP.

Tomac: Circulă câteva minciuni zilele acestea

De partea cealaltă, Eugen Tomac susține că în spațiul public circulă „câteva minciuni” despre ce se întâmplă acum în PMP.

Una, spune el, este că PMP va fuziona cu PNL. „Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată, în cadrul unei întâlniri a domnului Președinte Diaconescu cu liderul PNL, la invitația celui din urmă; și a doua oară, la o întâlnire ce s-a desfășurat într-un format mai larg, la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie”, a scris el pe Facebook.

Eugen Tomac spune că nu vrea „să verse PMP în PNL” și că nu a negociat niciodată funcții pentru el.

„Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele PMP, eu le-am obținut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau mințit colegii. Tocmai de aceea am reușit să construim un partid liber, curat și curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP, în 2020, a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200.000 de voturi. Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică”, a mai scris Tomac pe Facebook.