​Ludovic Orban îl acuză din nou pe Florin Cîțu că se folosește de funcția pe care o are pentru a-i intimida pe colegii de partid care nu-l susțin în cursa internă pentru șefia PNL. Mai mult, liderul liberal spune că tabăra premierului a preluat discursul PSD afirmând că PNL a pierdut alegerile.

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

​Prezent la alegerile din organizația Alba, Orban le-a transmis liberalilor din Alba că are încredere că vor alege fără să ţină cont de "iluzii care pot fi vânturate" şi de presiuni.

Am încredere că veţi alege cu mare atenţie (...), cu responsabilitate, cu discernământ, fără să ţineţi cont de cântecele de sirenă care sunt lansate de cei care vor să vă îndrepte spre stânci, fără să ţineţi cont de iluzii care pot fi vânturate, fără să ţineţi cont de presiunile care, din păcate... Şi asta se întâmplă, să nu ne facem că nu se întâmplă. Când partidul este la guvernare, mulţi consideră că dacă deţin putere administrativă ca urmare a susţinerii politice din partea PNL pot să îşi permită să-şi intimideze colegii sau să îi determine să acţioneze altfel decât cum îşi doresc", a declarat președintele PNL.

Orban: De la începutul campaniei am aflat ba că m-am comportat ca un mascul alfa, ba că semăn cu Liviu Dragnea

Orban a adăugat că are încredere în liberali, criticându-i pe susținătorii lui Florin Cîțu care spun că PNL a pierdut alegerile doar pentru a justifica schimbarea sa din fruntea partidului.

"Dumneavoastră ştiţi să judecaţi şi am încredere în dumneavoastră. De la începutul campaniei am aflat (...) ba că m-am comportat ca un mascul alfa, ba că semăn cu Liviu Dragnea, ba că am pierdut alegerile. Noi nu am pierdut alegerile, noi am dus PNL la guvernare pe poziţia de principal partid de guvernământ. Eu vă spun că este rău să vorbeşti toată ziua despre faptul că PNL a pierdut alegerile ca să dai o justificare de ce trebuie preşedintele PNL să nu mai fie preşedinte. Noi nu facem altceva, prin această afirmaţie repetată public de susţinători ai domnului Cîţu, decât să repetăm ceea ce spune PSD. Să spui că PNL nu este cel mai puternic partid din România este iarăşi o mare greşeală. Noi suntem în momentul de faţă, principalul partid de guvernământ, partidul care deţine trei din cele patru funcţii importante în stat. Asta este realitatea politică a PNL", a subliniat Orban.