Premierul Florin Cîțu nu își asumă documentul cu antetul Guvernului prin care se stabileau direcțiile de comunicare pentru campania internă a PNL. Florin Cîțu s-a contrat cu jurnaliștii minute bune susținând că documentul nu a fost înregistrat la cancelaria primului-ministru după ce anterior recunoscuse că, au fost emise mai multe documente de către colaboratorii "în exces de zel".

Florin CituFoto: Agerpres
  • "Nu îmi place concluzia pe care ați spus-o, nu știu dacă e adevărată. Colaboratorii mei au emis foarte multe documente în exces de zel.
  • Nu îmi aduc aminte să fi văzut documentul. Cei care spun că este un document real să vină și cu probe (...) Sunt multe documente care există cu propuneri", a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

La întrebarea reporterilor dacă este în regulă ca un consilier al premierului, angajat din bani publici, să vină cu propuneri pentru membrii PNL Cîțu a replicat:

  • "Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu spun că cine spune că este un document al Guvernului să demonstreze că este un document real. Dacă este nevoie, vom face verificări. Am spus în general că văd multe probleme, soluții. Nu știu ce conține acel document. Eu nu am văzut acel document, nu mi-a fost adus mie (...)
  • Eu nu tolerez așa ceva, dar cine spune că este un doscumet real să vină cu probe în acest sens. Eu discut cu consilierii mei. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Eu înțeleg că și domnul Orban și domnul Teodorovici au avut acel document. Să vină să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat".

Întrebat de presă cine îi scrie mesajele pentru campania internă, Florin Cîțu a spus: "De cinci ani de zile îmi scriu singur mesajele, scriu pe Facebook".

Florin Cîțu face referire la un document cu antetul Guvernului, cancelaria prim-ministrului, consultat de HotNews.ro, care stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului. De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate ”diferența de clasă” între cele două echipe aflate în competiție directă, președintele Klaus Iohannis fiind promovat ca partenerul lui Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă au fost folosite resurse publice în campania internă a PNL, atunci cine a luat o astfel de decizie "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria".

"Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria", a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: