Premierul Florin Cîțu a încercat, marți, să dea de înțeles că acel document cu antetul Guvernului privind strategia sa de campanie din PNL nu ar fi real, cerând dovezi. Ei bine, poate verifica și singur, dacă are un calculator. Așadar, dacă ne uităm în detaliile documentului, prin câteva click-uri, acesta apare că a fost creat de Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus și actual consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Document cu antetul Guvernului, semnat de Mioara CostinFoto: Hotnews

Pe tema acestui document, HotNews.ro a trimis o solicitare cu o serie de întrebări la Guvern, dar până la această oră nu a primit răspuns.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că nu își asumă documentul cu antetul Guvernului prin care se stabileau direcțiile de comunicare pentru campania internă a PNL. Florin Cîțu s-a contrat cu jurnaliștii minute bune susținând că documentul nu a fost înregistrat la cancelaria primului-ministru după ce anterior recunoscuse că, au fost emise mai multe documente de către colaboratorii "în exces de zel".

Un document cu antetul Guvernului, de la cancelaria prim-ministrului, a fost consultat de HotNews.ro. Acesta stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului. De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate ”diferența de clasă” între cele două echipe aflate în competiție directă, președintele Klaus Iohannis fiind promovat ca partenerul lui Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă au fost folosite resurse publice în campania internă a PNL, atunci cine a luat o astfel de decizie "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria".

"Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria", a declarat Ludovic Orban.