Prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan acuză că premierul Florin Cîţu nu a fost suficient de mult sprijinit de liderii liberali pentru aplicarea "măsurilor reformiste" în sectorul bugetar. "Eu îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă. De asemenea, există un personaj mult mai important decât mine și cu mult mai multă forță decât mine care se află în spatele lui Florin Cîțu, și acela se numește președintele Klaus Iohannis”, a spus Rareș Bogdan.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Florin Cîțu este omul care în plină pandemie (...) a reușit să țină economia românească pe linia de plutire și chiar să avem o ușoară creștere (...). Există mari șanse ca undeva în mai-iunie ca economia să duduie, ca să citez din clasici", a declarat Rareș Bogdan sâmbătă seară, într-o intervenție la Antena 3.

El a acuzat că premierul nu a fost susținut pentru aplicarea măsurilor reformiste precum tăierea sporurilor bugetarilor. Întrebat cine nu l-a susținut, Rareș Bogdan l-a nominalizat pe vicepremierul Kelemen Hunor.

  • "O parte dintre cei care nu l-au susținut se numește domnul Kelemen Hunor și alți domni care au considerat că în anul ăsta nu mai trebuie să face tăieri de sporuri sau reanaliz[ri de sporuri. Cred că în momentul respectiv Florin Cîțu avea nevoie de susținerea liderilor PNL mai puternic decât o are.
  • Eu sunt unul dintre cei care îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă. De asemenea, există un personaj mult mai important decât mine și cu mult mai multă forță decât mine care se află în spatele lui Florin Cîțu, și acela se numește președintele Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan.

În acest context, Rareș Bogdan l-a lăudat pe ministrul Claudiu Năsui, susținând că "este cel mai rezonabil ministru USR din Guvernul Cîțu, cel mai aproape de valorile liberale".