Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor vota împotriva desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, în cazul în care viitorul Guvern propune acest lucru, relatează Agerpres.

Marcel Ciolacu, președinte PSDFoto: PSD

"Categoric vom vota împotrivă pentru că nu poţi să treci peste o decizie a specialiştilor. Dacă specialiştii ar fi spus că nu este bine ... noi am văzut cum a funcţionat Justiţia fără această secţie. Din punctul meu de vedere, nu a funcţionat cum ar trebui să funcţioneze într-un stat democratic, dar e o democraţie tânără în România. S-a înfiinţat această secţie şi de atunci nu o lăsăm să funcţioneze. Nici un ministru al Justiţiei nu a lăsat-o să funcţioneze la capacitatea ei. Haideţi să o lăsăm să funcţioneze şi apoi tragem concluziile. (...) Eu o să rog colegii mei, ca şi decizie politică, să votăm împotriva desfiinţării secţiei", a spus Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, întrebat cum va vota PSD având în vedere că partidele din coaliţia de centru-dreapta au convenit desfiinţarea secţiei speciale.

El a adăugat că atât Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că cel mai bine este să nu se desfiinţeze această secţie.