"Această eternă nemulțumire, această dorință eternă de mai bine și de rezultate mai bune este exact ceea ce a făcut ca USR-PLUS să obțină în 4 ani rezultate absolut spectaculoase" - este mesajul liderului USR, Dan Barna, către contestatarii din partid care îi cer demisia în urma rezultatului "dezastruos" obținut la alegerile parlamentare de duminică. Dan Barna a mai spus că modalitatea în care o parte dintre membrii USR-PLUS au înţeles să facă campanie, atacând partidul în spaţiul public, nu a fost benefic pentru partid, iar "aceasta este o temă importantă de reglat în partid în perioada următoare".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Mai este un element legat de așteptările și de mulțumirile sau nemulțumirile unora dintre colegii noștri. Această eternă nemulțumire, această dorință eternă de mai bine și de rezultate mai bune este exact ceea ce a făcut ca USR-PLUS să obțină rezultate absolut spectaculoase și spun asta pentru că în 2016, când am intrat cu 8%, aproape 9% în Parlament, ne doream cu toții și ne imaginam că vom avea 16 - 20% de atunci la fiecare alegeri. Diferența între dorințele noastre și realitate s-a strâns din ce în ce mai mult tocmai pentru că am început să ne maturizam”, a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă alături de Dacian Cioloș, liderul USR intervenind prin video întrucât se află acasă în izolare.

Dan Barna a mai spus că partidul a obţinut rezultate mai bune comparativ cu alegerile locale de acum o lună şi cu alegerile parlamentare de acum patru ani, iar atacurile unor membri ai alianţei în spaţiul public nu au fost benefice, aceasta fiind "o temă importantă de reglat" în perioada următoare.

  • "Comparativ cu alegerile locale, partidul a crescut cu alte şase procente. Într-o lună de zile, partidul a reuşit să crească şase procente faţă de rezultatul alegerilor locale, ceea ce arată că electoratul înţelege foarte clar importanţa acestor reforme.
  • Evident că modalitatea în care o parte dintre membrii USR-PLUS au înţeles să facă campanie, atacând partidul în spaţiul public, nu a fost benefic pentru noi şi aceasta este o temă importantă de reglat în partid în perioada următoare.
  • Dincolo de asta însă, nu trebuie să uităm exact acest rezultat foarte pragmatic: USR, în 2016, avea 40 de parlamentari. Acum are 80 de parlamentari. Este un rezultat care arată că direcţia şi mesajul USR-PLUS aduc din ce în ce mai mulţi oameni alături de noi", a arătat Barna.

Senatorul USR Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS, spunând că alianța a înregistrat un scor dezastruos la alegerile parlamentare de duminică: "Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici".

Conform rezultatelor parțiale transmise luni de Biroul Electoral Central, în urma alegerilor parlamentare 2020 Alianța USR-PLUS a obținut 15,4% din voturi.