Legea 544/2001 privind accesul la informații publice, măcelărită de cinci deputați PSD și Florin Roman (PNL) (proiect de lege)

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 16 octombrie 2020, 8:59 Actualitate | Politic


Eliza Mădălina Peța-Ștefănescu
Foto: Senatul Romaniei
Cinci parlamentari de la PSD și Florin Roman (PNL) au depus un proiect de lege la Senat prin care vor să modifice Legea 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Proiectul de lege limitează accesul la informațiile publice și dă posibilitatea autorităților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”. De asemenea, proiectul de lege prevede că informațiile care fac trimitere la contracte publice nu pot fi oferite pentru a nu pune „în pericol activitatea unor firme". Inițiatorii invocă faptul că "reglementările absurde ale legii dau prilejul diverșilor ONG-iști să solicite arhive de milioane de pagini de documente pe mai mulți ani".
Mai exact, cei șase parlamentari prin propunerile făcute în proiectul de lege dau posibilitatea instituțiilor publice să respingă solicitările dacă apreciază că informațiile sunt cerute "cu rea credință".

În plus, autoritățile pot să refuze accesul la informații în cazul în care informațiile solicitate fac trimitere la contracte care cuprind clauze confidențiale ce ar putea pune în pericol activitatea unor firme sau dacă există un proces pe rol, iar informațiile ar putea cauza daune uneia dintre părți în judecarea echitabilă a cauzei.

O altă prevedere propusă obligă solicitantul la plata unei taxe a serviciilor oferite de către instituția publică, inclusiv pentru documentele oferite online. Taxa este stabilită prin hotărâre a Consiliului Local.

De precizat este că în actuala lege este prevăzut doar ca în cazul în care solicitarea de informații implică realizarea de copii de pe documentele deținute de autoritatea sau instituția publică costul serviciilor de copiere este suportat de solicitant.


Propunerile din proiectul de lege:
 • În cazul în care solicitarea de informații implică realizarea de copii de pe documentele deținute de autoritatea sau instituția publică sau alte servicii suplimentare, costul serviciilor de copiere, de scanare, de anonimizare a datelor cu caracter personal, de căutare și identificare a documentelor în arhivă precum și orice alte operațiuni necesare este suportat de către solicitant, în condițiile prezentei legi;
 • Dacă informațiile solicitate se află deja pe site-ul Web al instituției, răspunsul va cuprinde doar indicarea locului unde pot fi găsite acestea, iar în cazul în care volumul informațiilor solicitate depășește 50 de pagini, autoritatea poate refuza transmiterea acestora;
 • Cuantumul taxei pentru serviciile prestate, respectiv acțiunile desfășurate, potrivit alin. (1) al prezentului articol, va fi stabilit prin act administrativ emis, sau după caz, adoptat de către organele de conducere a entităților prevazute la art. 2, lit. a) din prezenta lege , respectiv prin Hotărârea Consiliului Local în cazul unităților administrativ-teritoriale, în funcție de durata, complexitatea și volumul serviciilor și acțiunilor ce trebuie efectuate în vederea punerii la dispoziția petenților a informațiilor solicitate, în forma solicitată, stabilirea respectivului cuantum fiind în competența exclusivă a autorităților, sau după caz, a organelor de conducere a instituțiilor publice mai sus menționate;
 • (4) Taxa instituită potrivit alin. (3) se va aplica și în cazul în care respectivele informații de interes public sunt solicitate în format electronic, în condițiile în care documentele ce cuprind respectivele informații de interes public sunt deținute doar în format scris și sunt îndosariate, iar pentru a fi comunicate corespunzător și în timp util petenților presupun activități suplimentare de copiere, scanare, anonimizare a datelor cu caracter personal și alte activități ce implică un volum, o complexitate, sau după caz, o durată mare de muncă;
 • (5) Autoritatea sau instituția publică are dreptul să refuze motivat comunicarea informațiilor solicitate în conditiile în care acestea conțin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condițiile în care aceste informații sunt solicitate cu rea-credință, încălcând dispozițiile referitoare la buna-credință prevăzute în Constituție și legile în vigoare;
 • De asemenea, în cazul în care informațiile solicitate fac trimitere la contracte care cuprind clauze confidențiale ce ar putea pune în pericol activitatea unor firme sau dacă există un proces pe rol, iar informațiile ar putea cauza uneia dintre părți în judecarea echitabilă a cauzei, acestea nu se pun la dispoziția solicitantului.
Inițiatorii legii depuse la Senat sunt:
 • Vlad Bontea - deputat PSD,
 • Claudiu Augustin Ilişanu - deputat PSD;
 • Florin Roman - deputat PNL;
 • Eliza Ştefănescu (Peţa) Ștefănescu - deputat PSD;
 • Gabriel George Vișan - deputat PSD.
Inițiatorii invocă în expunerea de motive a proiectului de lege că "reglementările absurde ale legii dau prilejul diverșilor ONG-iști să solicite arhive de milioane de pagini de documente pe mai mulți ani".

Aceștia susțin că legea instituie "pe seama autorităților publice o serie de obligații care îngreunează excesiv activitatea acestora, pentru realizarea lor, fiind necesară trecerea în plan secundar a activităților de baza ale autorităților sau după caz ale instituțiilor publice, întreg personalul fiind nevoit să lucreze pentru asigurarea afișării, în diverse forme și formate , a unor serii de informații care de cele mai multe ori sunt reprezentate în sute de pagini."

Inițiatorii legii spun că instituțiile trebuie să facă o serie de buletine informative, rapoarte anuale, fără nici un sens sau scop practic, care să cuprindă aceleași date, chiar dacă respectivele date sunt deja puse la dispoziția publicului.

Cum arată expunerea de motive a inițiatorilor:
 • "O singură persoană nu poate răspunde și nu poate duce la îndeplinire această activitate, nici chiar la nivelul celor mai mici comune.Probabil ca persoanele care au gândit aceste prevederi stau ascunse prin diverse birouri fără a avea nici o tangență cu realitatea din instituții sau, după caz, autoritățile publice cu personal foarte puțin la număr, cu toate că asigurarea îndeplinirii și respectării în totalitate a acestor prevederi absurde pune serioase probleme chiar și la nivelul municipiilor și al Consiliilor Județene care au un număr mult mai mare de personal.
 • Aceste reglementări absurde dau prilejul diverșilor ONG-isti care, sub pretextul că sunt în scopul pentru asigurarea respectării dreptului cetățeanului, solicită nu doar simple documente ce constituie informații publice, ci întregi arhive de mii de pagini de documente pe mai mulți ani. Primăriilor le cer, le vor pe e-mail scanate. Neexistând nici o limitare în acest sens și fiind conștienți că nu au pentru ce să răspundă, ba chiar mai mult nici nu sunt obligați la o adică să semneze cererea.
 • După efectuarea acestor operațiuni și primirea documentelor, acestea sunt folosite de către aceștia în scopul exercitării diverselor forme de șantaj, fie față de funcționarii din Primării sau demnitari, fie față de firmele cu care Primăriile în cauză au încheiate diverse contracte și așa mai departe".
Proiectul de lege a fost depus la Senat care este și prima cameră sesizată care îl va dezbate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24535 vizualizari

 • +57 (59 voturi)    
  informațiile sunt solicitate cu „rea-credință” (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:13)

  blacksheep [utilizator]

  Toate informațiile de interes public trebuie sa fie publicate pe site-ul Web al instituțiilor.
  Dar dovedesc „rea-credință” tocmai parlamentarii care vor sa modifice legea privind liberul acces la informațiile de interes public.
  Daca ar exista constiinta civica, votantii acestor parlamentari ar trebui sa le ceara public demisia din parlament pentru ca nu le reprezinta interesele.
  Bineinteles ca acei parlamentari ar trebui sa aiba si onoare, bun simt, ceea ce nu este cazul.
  • -33 (43 voturi)    
   wow...proiect de lege....lupul...lupul (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:37)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui blacksheep

   ce ditamai stirea....e nevoie de erectie tefelista?

   puneti mai si cate proiecte de legi sunt depuse, prafuite si uitate cu anii sau NICIODATA materializate!

   nu iese si Maus sa ne aprea cu un kivanopot PeSeDee?

   daca era lege votata, trimisa la majestatea sa pentru promulgare mai ziceam. A depune un proiect de lege e echivalent cu dorinta babei saftica de a merge la piata, dar ploua afara, ca mai e prima camera, a doua camera, presedinte, ccr, monitorul si inca o data ciclul asta
   • +1 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:52)

    [anonim] i-a raspuns lui Je__

    • -1 (7 voturi)    
     De asta trebuie schimbata vechea gasca de politruc (Vineri, 16 octombrie 2020, 12:03)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui

     i
     Votez USRplus!
   • +7 (13 voturi)    
    Bre,da' apelpisit mai esti... (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:04)

    persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Je__

    las-o,naibii,mai domol ca te ia vreo coronariana tocmai acu', in vremurile astea tulburi.Mai iesi la aer mai fa o gargara,sau mai lasa gargara...vezi ce te ajuta mai bine.Si nu mai pune,bre,la suflet.Asa ceva...
   • -2 (4 voturi)    
    Stai (Vineri, 16 octombrie 2020, 16:37)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Je__

    Sa nu devoalezi minciunile dreptacilor, lasa-i acolo sa mestece la stiri catastrofale cu macelarit, ingenuncheat, nimicit etc.
  • +2 (8 voturi)    
   Care constiinta civica prietene ? (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:01)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui blacksheep

   Doar stii ce votanti au acesti parlamentari, nu?! Juma' locuiesc in cimitir, calalta juma' au neuronul la cimitir!
   Isiti TOTI la vot ! Altfel iar decid astia pentru o tara intreaga!
 • +34 (38 voturi)    
  ... (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:17)

  mihai_mi [utilizator]

  PSD si PNL lovesc inca o data!
 • +35 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:20)

  [anonim]

  • +3 (13 voturi)    
   Cel de la PNL isi retrage semnatura (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:30)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui

   https://www.g4media.ro/deputatul-pnl-florin-roman-anunta-ca-isi-retrage-semnatura-de-pe-initiativa-psd-care-ingradeste-liberul-acces-la-informatiile-de-interes-public-am-primit-semnale-de-la-oameni-de-buna-credint.html
   • +8 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:39)

    [anonim] i-a raspuns lui Ephemeris

   • +17 (17 voturi)    
    Ce folos ?? (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:56)

    sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

    Un marlan ca si ceilalt! Si'a retras semnatura cand a vazut ca'i groasa si ca incepe lumea sa urle.
   • +18 (18 voturi)    
    Florin Roman - Un d*bitoc megaloman (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:10)

    contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

    Faptul ca-si retrage semnatura nu dovedeste decât lipsa de discernamânt a acestui individ.
    Proiectele de lege sunt lucruri serioase.
    Daca semnezi cu aceasta usurinta vinovata orice prostie deliranta a unor capete goale, atunci înseamna ca nu esti nici tu prea diferit.
    Avem dreptul la informatie, iar argumentu' "ONG" dovedeste paranoia unor indivizi mai prieteni cu hotia decât cu democratia.
    • 0 (0 voturi)    
     nope...! (Duminică, 18 octombrie 2020, 22:21)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

     Si-a retras semnatura pentru ca vin alegerile si "nu da bine" la o mare parte din grupul-tinta al PNL.
     Intre timp, initiativa merge mai departe, alegerile trec si... cand o fi de votat, voteaza "cum trebe" :P
 • +28 (28 voturi)    
  Crede și nu cerceta în varianta P$D? (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:23)

  BEDE [utilizator]

  Adică trebuie să crezi că tot ce face guvernul și tot ce face primarul este just. Să crezi și sănu pui la îndoială, pentru că oricum, nu ți se oferă nici o posibilitate să verifici. Și, bineînțeles, rea-credință poate avea numai cine solicită anumite informații, dar membrii guvernului sau ai adminsitrației locale nu pot avea rea-credință.
 • +25 (31 voturi)    
  mda (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:28)

  e.o. [utilizator]

  Dacă aceste modificări nu sunt 100% anticonstituționale cred că-i putem da dreptate Dlui Orban.
  Ori reformăm CCR ori îi facem outsourcing spre țări mai echidistante.
 • +25 (27 voturi)    
  :) (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:28)

  Casargoz [utilizator]

  Ce competenti avem in parlament. Sincer pe ăla din PNL l-as transfera la PSD.
  Pentru ca nu știe ce inițiative sunt in parlament. Datorită faptului ca suntem in Uniunea Europeană, legea 544 ( tot o transpunere a unei directive ) va fi abrogata, pentru ca trebuie transpusa o alta directiva europeană.
  Iar noua lege e mult mai transparentă. In ceea ce privește firmele va prevedea publicarea publica a datelor personale ale acționarilor, pentru ca interesul public excede gdpr.
  Un GDPR care e interpretat abuziv.
 • +35 (37 voturi)    
  Cum adica "sunt folosite in scop de santaj"? (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:36)

  Deja [utilizator]

  Pai daca intr-adevar asa este si se incalca Codul Penal, ceea ce ma indoiesc profund, atunci sa se apeleze la justitie pentru cazurile respective. De ce sa restrictionezi accesul pentru toti? Mi se pare o prostie ce propun astia.

  Si "reaua-credinta" cum o constata autoritatile? Daca vii incruntat si cu parul valvoi sa soliciti informatii? Daca lucrezi la "o anumita organizatie"? Alta imbecilitate menita sa faca loc abuzurilor din partea autoritatilor.
 • +16 (20 voturi)    
  Dacă era legea asta: (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:39)

  nick24 [utilizator]

  “De asemenea, în cazul în care informațiile solicitate fac trimitere la contracte care cuprind clauze confidențiale ce ar putea pune în pericol activitatea unor firme sau dacă există un proces pe rol, iar informațiile ar putea cauza uneia dintre părți în judecarea echitabilă a cauzei, acestea nu se pun la dispoziția solicitantului.”

  Nu trebuiau cei de la psd să fure contractul Bechtel de la Ministerul transportului și să-l distrugă!
 • +23 (23 voturi)    
  Ca sa ma lamuresc (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:44)

  bigbrother [utilizator]

  Cineva cere niste documente, vede ca sunt probleme cu ele si santajeaza primariile? La asta se refera parlamentarii respectivi cand spun "cu rea credinta"?

  Din cate stiu exista o lege impotriva santajului, daca chiar acesta este termenul corect. Daca primariile respective sunt santajate, se pot adresa politiei. Problema insa pare a fi alta, faptul ca strica afacerile firmelor care fac contracte cu autoritatile publice si ascund magariile sub clauze confidentiale. Daca istoria ne-a invatat ceva este ca de fiecare data cand e vorba de bani si politicieni trebuie sa suflam si in iaurt. Nu suntem degeaba recunoscuti ca natie pentru inventivitate, cred ca cei de la politie si DNA isi fac cruce cu mana stanga vazand inventivitatea unora.

  Logica parlamentarilor - daca ei ar fi fost de buna credinta - ar fi fost sa faca un proiect prin care sa ceara ca informatiile si contractele sa fie complet gratuite online si publice de la prima la ultima litera din contract. In felul acesta santajul nu mai avea obiect si nici nu mai cerea cineva aceste informatii ci si le printa singur.

  Dar cum a digitaliza si transparentiza cheltuielile bugetare este cosmarul oricarui politician, prefera sa vina cu astfel de proiecte tampite incercand sa ascunda mizeriile din contractele semnate, "prietenii" stiu de ce.
 • +9 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:57)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:18)

  [anonim]

 • +20 (20 voturi)    
  tare asta (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:22)

  doejohn [utilizator]

  Daca tu in timpul tau liber te implici sa vezi pe ce se duce banul public, in folosul societatii, esti de rea credinta. Daca esti un primar care umbla cu mismasuri sa castige nu stiu cine un contract atunci nu mai esti de rea credinta.

  As propune si eu un amendament: Orice factura platita de o institutie publica publicata pe Internet in 24 de ore.
 • +12 (14 voturi)    
  ceea ce demonstreaza (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:33)

  hanu [utilizator]

  ca PSD si PNL sunt exact acelasi lucru.
 • +13 (13 voturi)    
  Tupeu talharesc in jargon juridic (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:33)

  V. Istina [utilizator]

  Nimic altceva. Sper ca magaria asta nu prinde radacini.
 • +9 (13 voturi)    
  PNL si PSD pregatesc USL2 (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:46)

  Adi_rus [utilizator]

  Despre cei care voteaza PSD si PNL cu habotnicie nu discut. Ei sunt "ghiuleaua legata de glezna" pe care generatiile mai tinere ale Romaniei trebuie s-o traga dupa ei si motivul pt care tara asta balteste in mediocritate si lipsa de dezvoltare.

  Dar cand ii vad pe unii ca se dau de ceasul mortii daca sa voteze cu USRPLUS ma si apuca rasul. Ca aia se cearta in interior. Ca listele au fost facute nu stiu cum. Ca Nicusoristii vs. Barnistii samd.

  Mai oameni voi buni, voi chiar nu vedeti ce ni se pregateste? Voi nu observati compatibilitatile deosebite pe care PSDistii le au cu PNListii? La urma urma de ce sa ne miram cand in ultimii 30 de ani 75% din primari s-au tot plimbat intre cele 2 partide? Ciolacu tocmai isi curata vitrina de schelete precum Iordache, Dancila, Carmen Dan, Nicolicea, samd. Ba mai aduce si figur proaspete gen Rafila. De ce credeti ca face asta?

  Da, o sa faca Johanis un guvern PNL-USRPlus imediat dupa alegeri dar PNL ii va debarca rapid pe cei din USRPlus. As zice ca mai devreme de 6 luni. Pai voi credeti ca PNL va vrea sa guverneze cu un partener care pun presiune pt Corectitudine, Reforma, Competenta? Nu! Ei vor sa fure, la fel ca PSD. Prin urmare vor rupe coalitia cu USRPlus, vor coopta PSD la guvernare (posibil PSD sa-si schimbe inclusiv numele pana atunci) si vom trai toti sub USL2 si sub marea pace Johaniana.

  Indemnul meu este: cascati ochii pt ca clasa politica veche este extrem de abila la driblinguri si aveti toate sansele sa mergeti pe fenta lor.
 • +13 (13 voturi)    
  Deci ? (Vineri, 16 octombrie 2020, 10:50)

  sfarleaza [utilizator]

  Mai aveti inca dubii ? Iesiti fratilor la vot sa dam cu astia de pamant o data pentru totdeauna, altfel ne mananca de vii inca 4 ani!
 • +9 (13 voturi)    
  PNL+PSD=USL (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:03)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ce era de așteptat
 • +12 (12 voturi)    
  transparenta este inamicul coruptiei (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:09)

  carmen_i [utilizator]

  Porcii din PSD si din PNL vor sa revenim la ceausism, sa ne luam informatiile doar din Scanteia si de la Antena 3.
  Ce te intereseaza pe tine, tovarase, ce face statul si la cine da contracte? Doar nu crezi ca este ceva ilegal?
  Circulati, tovarasi, nu este nimic de vazut.

  In curand vor face si lege penala, sa primesti inchisoare daca ceri informatii "cu rea credinta".
 • +5 (7 voturi)    
  Sa initiem si noi... (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:20)

  nlln [utilizator]

  o " modificare"

  Sa nu mai fie votate listele pe care apar numele acestui Roman, Gorghiu prin Timis ..sa mai cautam.


  Nu avem acces la informatii despre cum se cheltuiesc banii publici ?
  Nu mai au nici ei acces in Parlament!

  Solicitate cu rea credinta:::
  Candidatura lor este cu " rea credinta" .Au demonstrat deja ca nu sunt in stare sa lucreze conform asteptarilor noastre.

  Au fost f multe initiative, sper sa mai apara una..fara "fosti ", incompetenti in Parlament!
 • +5 (9 voturi)    
  De ce il mai pune PNL pe lista (Vineri, 16 octombrie 2020, 12:04)

  Leo55 [utilizator]

  pe Florin Roman daca el este PSD-ist?
  Ne imping sa votam cu USR-ul.
 • +4 (4 voturi)    
  Lichelele (Vineri, 16 octombrie 2020, 12:16)

  Jan2016 [utilizator]

  Cu alte cuvinte, ce vor sa transmita aceste lichele este ca avem un nou principiu de drept si anume: "reaua- credinta se prezuma cand e vorba de liberul acces la informatii publice". Orice "fraier care respecta legea" si "ong-ist " pe deasupra (ce tupeu,dom'le!) e un rauvoitor care ii impiedica pe ei sa fure linistiti.
 • +1 (3 voturi)    
  5 (Vineri, 16 octombrie 2020, 12:52)

  Capbreaz [utilizator]

  este numarul parlamentarilor care au depus proiectul de lege. In imaginea aferenta articolului e o poza de sonet de absolvire a liceului a doar unuia dintre ei. De ce?
 • +2 (2 voturi)    
  Cu alte cuvinte.. (Vineri, 16 octombrie 2020, 13:18)

  vladzy [utilizator]

  Cu alte cuvinte, ar trebui sa ne asteptam ca atunci cand infractorilor li se cer dovezi publice ca au comis infractiuni, ei sa considere cererile ca fiind cu buna credinta?...
 • +2 (2 voturi)    
  Va sa zica, dupa ce initiaza legea... (Vineri, 16 octombrie 2020, 14:08)

  Olyx [utilizator]

  PNL se retrage (!) Ciudat mod de a scapa de raspundere...N-a mancat usturoi, nu s-a intamplat nimic...e curat ca lacrima...Ma intreb insa ce interese mai are PSD cu legea asta stiind ca va sta in opozitie ?
 • +3 (3 voturi)    
  In loc ca ABSOLUT TOATE (Vineri, 16 octombrie 2020, 14:12)

  Joro [utilizator]

  contractele si cheltuielile autoritatilor publice sa fie afisate in MOD OBLIGATORIU pe site-ul institutiei, se prefera "clauzele confidentiale" si "secretizarea" informatiilor. Cu exceptia achizitiilor de armament si de tehnica speciala, nu ai de ce sa secretizezi nimic! Dar nu va intrebati DE CE este bataia asta intre partide de a-si impune oamenii in posturi cheie in tot ce inseamna autoritate publica? Ca sa-si faca bine treaba si sa implementeze programul cu care au castigat alegerile? :) Voi chiar credeti ca partidele functioneaza din cotizatiile membrilor? :)
 • +2 (2 voturi)    
  ce "santaj"? :O (Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 0:56)

  Codruta N [utilizator]

  Poti sa santajezi pe cineva daca a facut ceva INCORECT! Ori, toata lumea stie ca autoritatili noastre debordeaza de corectitudine :P
  CUM poti santaja, daca n-ai SUBIECTUL santajului?
  Sau... gura pacatosului adevar graieste? >:
  Oricum: pentru "santaj" exista Codul Penal - care-i treaba?
 • +2 (2 voturi)    
  CE "confidentiale"? (Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 2:07)

  Codruta N [utilizator]

  Pentru protejarea unor date importante exista DEJA, de MULT, Legea Informatiilor Clasificate - astia-s prosti de nu stiu? Sau se prefac?
  Legea asta ORICUM este invocata abuziv in multe situatii - si schilodeste spiritul L 544!
 • +1 (1 vot)    
  mvaaaiii... saracutii...!! >: (Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 2:12)

  Codruta N [utilizator]

  Bietii frecatori de hartii, in loc sa joace Solitera sau sa sarbatoreasca en'shpe aniversari si onomastici, tre' sa munceasca sa le dea in formatii la oengistii astia...
  Cata RAUTATE, domne, la oengisti - auzi! sa-i deranjeze pe domni! :P


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by