Gabriela Firea și-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat la Primăria generală a Capitalei. Aceasta nu a ratat ocazia de a lansa noi atacuri la adresa guvernului, dar și la adresa lui Traian Băsescu, și el înscris în cursa pentru Primărie. Firea neagă de asemenea că Bucureștiul a devenit focar, întrucât, zice ea, multe cazuri sunt venite din afara municipiului.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am făcut-o cu gândul la bucureșteni, am văzut că se practică gândul la cifre, la PUZ-uri, nu se gândesc la oameni. Nu ne putem preface că suntem într-o perioadă normală, suntem într-un război sanitar. Am dotat spitalele capitalei, arată mai bine decât cele ale Ministerului. Am avut grijă de cadrele medicale. Bucureștiul nu a devenit focar. Sunt multe cazuri venite din afară. Am început un program amplu pentru donarea de plasmă sanguină”, a spus Firea în contextul în care Traian Băsescu estimează că va obține peste 30% dintre voturile bucureștenilor la alegerile pentru primăria Capitalei.

Gabriela Firea a mai vorbit și despre ”unii candidați care pretind să fie aleși, dar s-au ascuns, nu s-au dus nicăieri luni de zile și vin acum și cer votul”.

Candidata PSD pentru un nou mandat de primar a vorbit și despre ”afacerile grase” ale unora dintre ”reprezentanții guvernului cu Unifarmul”.

”În timpul în care Guvernul ne recomanda să stăm în case, unii dintre reprezentanţii Guvernului şi ai PNL făceau afaceri grase, aş aminti doar de afacerea UNIFARM, de raportul Curţii de Conturi. Înainte de pandemie, o mască se cumpăra cu 30 de bani, Guvernul a cumpărat-o cu 32 de lei. Iată că ei au ştiut să facă afaceri pe spinarea oamenilor îngrijoraţi", a susţinut Firea.

Citește și: Cele mai multe noi infectări zilnice, în București. Două județe n-au raportat niciun caz în plus față de ziua precedentă