​Marcel Ciolacu susține că legea carantinei nu va fi votată în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele discutabile din actul normativ. Liderul PSD a mai spus că proiectul de lege nu are avizul Ministerului Justiției.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

„Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Eu am o dezamăgire personală față de Iohannis. M-aș fi asteptat să cheme toate forțele parlamentare si să aibă o discuție aplicată. Această sustragere din spatiul public nu e permisă tinând cont ce se întâmplă”, a spus Ciolacu, la finalul sedinței conducerii PSD.

Liderul social-democraților a comentat că este „a doua oară când PNL si Guvernul au lăsat România într-un vid legislativ”, iar legea carantinei propusă de Guvern este una foarte proastă.

„Este o lege proastă, a trecut prin Camera Deputaților modificată aproape 80%, dar mai sunt alte aspecte de modificat. Vom face modificări, nu vom aduce texte noi în lege. Nu vor exista în lege introduse articole noi. Nu vor fi modificări fundamentale", a mai spus Ciolacu.

Reacția Guvernului

Guvernul răspunde acuzațiilor PSD și spune că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrii nu au fost chemați în Parlament la dezbateri privind legea care reglementează carantina și izolarea.

În interiorul PSD au existat discuții aprinse pe tema legii carantinei după ce o parte din liderii vechi ai partidului (Paul Stănescu, Ionel Arsene, Dumitru Buzatu, Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc) au blocat actul normativ la Senat.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene a declarat la finalul ședinței CEx că a cerut respingerea legii carantinei pentru că nu dorește să se trezească "în situația în care să fie luat de pe stradă de poliția medicală".

Ionel Arsene: Eu nu vreau să mă trezesc în situația în care eu sau familia mea să fim luați de pe stradă de poliția medicală. Vreau ca copiii noștri, dacă suntem infectați, să fie luati de cineva din familie nu de către stat (...) Nu sunt de acord cu actuala formă și trebuie să găsim un cadru legislativ prin care aceste persoane (n.red - persoanele infectate) să fie obligate să fie internate. Nu sunt mulțumit de modificările pe care le-au adus colegii mei la Camera Deputaților. Aștept să vedem modificările pe care le vor face colegii mei la Senat. Sunt foarte multe care mă nemulțumesc. De exemplu, faptul că în continuare vorbim de carantinarea bunurilor. Proprietatea privată este garantată de Constituția României".