Guvernul răspunde acuzațiilor PSD și spune că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrii nu au fost chemați în Parlament la dezbateri privind legea care reglementează carantina și izolarea.

Guvernul OrbanFoto: gov.ro

"Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea.

Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial", a transmis Guvernul.

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează aceste precizări ale Guvernului, el susținând că a existat o invitație: "Nu, a fost o invitaţie. Eu îmi amintesc un răspuns al premierului fiind la Tulcea, parcă, care a spus că domnia sa nu trebuie să vină".

Când i s-a atras atenţia că Guvernul invocă o invitație oficială, liderul PSD a răspuns: "Preşedintele Senatului sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta".

Marcel Ciolacu susține că legea carantinei nu va fi votată în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele discutabile din actul normativ. Liderul PSD a mai spus că proiectul de lege nu are avizul Ministerului Justiției.

"Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Eu am o dezamăgire personală față de Iohannis. M-aș fi asteptat să cheme toate forțele parlamentare si să aibă o discuție aplicată. Această sustragere din spatiul public nu e permisă tinând cont ce se întâmplă”, a spus Ciolacu, la finalul sedinței conducerii PSD.

Liderul social-democraților a comentat că este "a doua oară când PNL si Guvernul au lăsat România într-un vid legislativ”, iar legea carantinei propusă de Guvern este una foarte proastă. "Nu știu cât mai putem tolera”, a mai spus el.

În interiorul PSD au existat discuții aprinse pe tema legii carantinei după ce o parte din liderii vechi ai partidului (Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc) au blocat actul normativ la Senat.