Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe pagina sa de Facebook că testul privind infectarea cu noul coronavirus a ieșit negativ, dar postarea sa, pe lângă urările de sănătate, a atras comentarii dure legate de faptul că o persoană fără simptome a fost testată atât de rapid, în condițiile în care acest lucru nu se întâmplă cu oamenii normali, inclusiv doctori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Violeta Alexandru este cu Adrian Moraru la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș. Rezultatul testului: negativ. Ne întoarcem #lamunca”, este postarea Violetei Alexandru.

Anunțul a venit în aceeași zi în care libertatea.ro relata cazul medicilor și asistentelor de la Gerota, care așteaptă de miercuri dimineață să li se facă teste.

În jumătate de oră, postarea avea 150 de comentarii.

Potrivit procedurii standard, o persoană care a intrat în contact cu cineva infectat cu coronavirusul sau care vine dintr-o zonă de infecție este plasată în autoizolare timp de 14 zile. În acest interval, dacă apar simptome, persoana este testată pentru a vedea dacă este sau nu pozitivă.

13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, potrivit ultimelor date transmise de grupul de comunicare strategică pe coronavirus. Persoanele aflate în autoizolare nu sunt însă testate decât în momentul în care apar simptome. Doar în jur de 1.200 de suspecți au fost testați până acum în România pentru coronavirus, potrivit datelor prezentate de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Comentariile negative la postarea Violetei Alexandru nu au întârziat să apară, iată mai jos câteva dintre ele:

  • Un prieten medic izolat la domiciliu nu a fost inca testat. Sunt sigura si la el e mare nevoia sa fie la munca. Stie cineva cati dintre medicii care au avut contact cu pacientii infectati au fost testati?
  • De curiozitate, cum de ati fost testata asa rapid? Cum de vi s-a dat atat de repede rezultatul? Intreb, sa “invatam” si noi, doamna, cum putem sari randul.
  • Adică dacă sunt oameni asimptomatici care au intrat în contact cu alții infectați și li s-a refuzat testul pe motiv că nu au simptome, ce ar trebui să înțelegem de aici?
  • Unii așteaptă 2-3 zile pentru un răspuns la test. La voi nu a durat mai mult de 5 ore. Cum dracu explicați????
  • Nu înțelegv ați băgat în față? Medicii de la spitalul MAI sunt in spital,in carantină și așteaptă să fie testați,iar dv vă hliziți pe Facebook despre cum i ați fentat pe ceilalți cu adevărat îndreptățiri să fie testați?
  • Cate persoane asteptau inaintea dvs pentru testare? Este relevant testul acum sau dupa ce apare simptomatologia specifica?
  • Să vă fie RUȘINE!!! Tuturor inutililor care pierdeți vremea și banii noștri la stat în politică! Rușine! Știți că sunt elevi netestați, din zeci de școli din țară, care nu știu dacă au acest virus și voi v-ați testat repede, la show, ca să o mai bateți puțin în cap! Rușine! V-ați folosit de poziția vremelnică din fericire, ați profitat de un stat slab și corupt pe care vi l-ați creat ca să vă testați prioritar. Rușine!
  • Cunosc o persoana care s a intors din Madrid acum cateva zile si i s a refuzat testul... pe motiv ca nu sunt destule teste si se testeaza doar cei cu simptome.
  • De ce ati fost testati? Ati prezentat simptomele care sa justifice testarea? Sau ati avut ceva prioritate? Sau sunteti speciali? Dumneata esti aia care pregateai set de masuri pentru iesirea la pensie si pensiile militarilor cand ti-a zis Orban? Asta inseamna sa fii special cucoana! Sa te bagi in fata cum faceti voi!
  • Violeta, tu ești din guvern, am înțeles. Dar spune-le colegilor tai parlamentari testați PREFERENȚIAL ca măcar sa nu mai posteze, ce naiba... chiar așa prosti credeți ca suntem? Suntem o mâna moarta de inepți, dar nici chiar așa...