​Victor Ponta ia în râs intenția PSD de a-l propune pe Mihai Fifor comisar european, susținând că România trebuie să aibă un candidat femeie potrivit principiului de gen aplicat în negocierile pentru constituirea noii Comisii Europene.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Opțiunea noastră (dacă moțiunea trece-n.r.) este de a discuta de un guvern de un an de zile, până la alegeri, un guvern de centru stânga, fără doamna Dăncilă, fără domnul Fifor care acum urmează să aibă operație de schimbare de sex și să plece în calitate de candidat femeie al PSD. Chiar nu înțeleg de ce ne face de râs în Europa. Ne-am făcut de râs cu Rovana. Pentru a respecta un principiu foarte important la nivel european și ar trebui și în România, al egalității de șanse, candidatul român trebuie să fie femeie. Eu nu contest că Fifor e femeie”, a declarat Ponta.

Viorica Dăncilă a declarat marți că secretarul general al PSD, Mihai Fifor, este potrivit pentru postul de comisar european, dar vor fi și alte propuneri în ședința Comitetului Executiv al partidului, iar ea și-ar dori o femeie.

Dăncilă a precizat că în urmă cu o zi a discutat la telefon cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre nominalizarea unui nou candidat pentru postul de comisar european, nu și despre schimbarea portofoliului Transporturi, alocat României. Întrebată dacă Mihai Fifor ar putea fi propus de PSD pentru postul de comisar, Viorica Dăncilă a răspuns: "Este un candidat potrivit, pot fi și alții”. Ea a mai spus că și-ar dori în această funcție o femeie, dar "nu este o obligație" respectarea cotelor de gen.