Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marți într-un interviu la Adevărul Live că i-a rugat pe liderii PSD din teritoriu să nu aduca susținători la Înalta Curte de Casație și Justiție când s-a discutat dosarul angajărilor fictive.

Dragnea la ICCJFoto: AGERPRES

„Sunt bucuros că nu au venit toți cei care au vrut să vină să mă susțină. Era vorba de 10-15 mii de oameni. Am aflat și am făcut tot posibilul să îi rog pe lideri să-i oprească. Nu doream să blocăm zona aia și să apară incidente. Pe ceilalți îi vedem la mitinguri, sunt presiuni fără perdea și amenințări la adresa judecătorilor CCR și ÎCCJ. Mi se pare profund nelegal să faci acțiuni cu rolul de a influența justiția”, a declarat Dragnea la Adevărul Live.

Întrebat dacă are emoții în ceea ce privește verdictul care urmează să fie dat de ÎCCJ, președintele PSD a spus: "Eu nu mai am demult emoții. Sunt complet nevinovat. Ce va decide instanța, vom vedea. Sigur că nu poate nimeni opri speculațiile cu aceste coincidențe, în aceeași zi CCR trebuia să judece o speță destul de clară și ICCJ la fel. Să vedem pe 27 mai. Nu e cazul să o fac eu. S-au facut speculații și o să se mai facă”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să anunțe sentința în dosarul angajărilor fictive pe 27 mai. La ultimul termen al procesului, DNA a cerut ca Dragnea să fie condamnat şi pentru instigare la fals intelectual iar pedepsele aplicate acestuia să fie orientate spre mediu şi nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond.