Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a declarat, marți, la finalul CEx al PSD, că nu are cum să fie de acord cu transferul lui Răzvan Cuc de la organizația PSD Giurgiu la filiala de Neamț a partidului, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a motivat că Răzvan Cuc nu a fost trecut pe primul loc pe listele PSD Neamța, ci a fost votat ca deputat pe listele PSD Giurgiu.

"Am aflat și eu acum cu surprindere că domnul Cuc face parte din organizația Neamț și nu am cum să fiu de acord, trebuie să-mi aleg foarte bine cuvintele ca să nu supăr pe cineva, nu am cum să fiu de acord cu această mutare, având în vedere că domnul Cuc nu a fost trecut pe listele PSD Neamț pe primul loc și nu a fost votat de cetățenii județului Neamț pentru a fi parlamentar, mi se pare nelalocul lui. Cred că a fost o înțelegere între domnul Cuc și domnul Arsene, dar nu-l învinovățiți pe domnul Arsene prea mult, este o banuială.(...)Cred că s-au purtat anumite discuții, domnul președinte mi-a spus că este de două săptămâni membru PSD", a declarat Marian Mina, marți, la finalul CEx al PSD.

Întrebat dacă a știut despre această mutare a lui Cuc, președintele CJ Giurgiu a replicat: "nu, astăzi (marți - n.r.) am aflat în CEx".

"Așa a fost decizia, să vină la Neamț, ceea ce eu zic că a fost o decizie foarte bună. Am avut o discuție cu domnul Cuc și și-a manifestat dorința să vină la Neamț și asta s-a întâmplat", a declarat Ionel Arsene, marți, la finalul Comitetului Executiv al PSD.

De asemenea, întrebat dacă a fost decizia dânsului, acesta a răspuns că "da, dânsul a decis".

Chestionat dacă Răzvan Cuc merită să ajungă ministru, Marian Mina a răspuns cu o întrebare: "Vi se pare dumneavoastră că a făcut kilometri de autostradă și nu i-am văzut eu? Eu nu i-am văzut".

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că CEx al PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la portofoliul Transporturi, precizând că, miercuri, va trimite propunerile președintelui Klaus Iohannis.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea a spus că are încredere în capacitatea lui Răzvan Cuc de a conduce Ministerului Transporturilor. Liderul social-democrat a precizat că nu se punea problema nominalizării în Guvern, atunci când Cuc s-a transferat de la filiala din Giurgiu a partidului la cea de Neamț.