Decizia OMV Petrom de a amâna investițiile în Marea Neagră din cauza măsurilor fiscale ale Guvernului PSD – ALDE este un mare eșec al actualului Guvern, spune europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Siegfried MuresanFoto: Parlamentul European

”Investițiile în Marea Neagră sunt de o importanță strategică pentru economia României, iar decizia OMV Petrom nu trebuie să rămână fără urmări. Aștept demisia ministrului Economiei, Niculae Bădălău, și a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici”, scrie Mureșan pe Facebook.

”Aștept să primim asigurări de la prim-ministrul Viorica Dăncilă că se află în discuții cu reprezentanții OMV Petrom și că Guvernul va veni cu modificări fiscale care să încurajeze investițiile strategice din România, nu să le blocheze”, a adaugă europarlamentarul.

  • Ce a spus OMV-Petrom în raportul publicat miercuri: ”Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagra dezvoltate și vom continua dialogul cu autoritățile pentru a întelege calea de urmat.”