Articol acualizat. Conducerea PSD se reunește, duminică, în ședința Comitetul Executiv Național al PSD, pentru discuții privind proiectul de buget, întârziat cu peste trei luni. Liviu Dragnea va prezenta social-democrațiilor bugetul pe 2019, potrivit surselor Hotnews.ro. De asemenea, la ședință sunt invitați și parlamentarii PSD pentru a discuta prioritățiile legislative.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

Guvernul urma să adopte sâmbătă bugetul de stat pe 2019 însă ședința a fost amânată. Potrivit surselor citate Liviu Dragnea vrea să discute cu liderii locali înainte de a face public proiectul de buget.

Discuțiile au loc în contextul în care primarii sunt nemulțumiți de sumele alocate autoritățiilor locale de către Ministerul Finanțelor pe 2019. iar aceștia au cerut întțlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

În vreme ce primarii erau primiți la Palatul Victoria de către Dăncilă, înaintea ședinței de Guvern, șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, pe Facebook, că primăriile vor primi bani așa cum au cerut. „Win-win situation pentru autoritățile locale”: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați”, a comentat el.

"​Primarii nu sunt niște fraieri care nu înțeleg cifrele și cum circulă banii", a spus edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, la finalul discuțiilor de aproximativ două ore cu premierul Dăncilă.

Războiul declarațiilor a continuat. PSD îi acuză pe primarii nemulțumiți de proiectul de buget că îi mint pe cetățeni în ce privește alocațiile bugetare, pentru că au interese politice să critice guvernul. Social-democrații mai susțin că 99.9% dintre primarii din România apreciază bugetul elaborat de ministerul finanțelor.

Guvernul urma să adopte sâmbătă proiectul de buget pe 2019 dar ședința a fost din nou amânată. Și Birourile Permanente al Parlamentului erau pregătite să se întâlnească sâmbătă după-amiază dar parlamentarii au primit informația că nu va fi nicio ședință în acest sens.

De asemenea, Comitetul Executiv are loc în contextul declarațiilor viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, care a spus că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august reprimat violent de către jandarmi. El a făcut aceste declarații după ce Comitetul Executiv al PSD București a decis, miercuri seară, să îi retragă sprijinul politic.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD va avea loc duminică, de la ora 11.00, la palatul Parlamentului, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Discuțiile ar urma să vizeze proiectul de buget pentru acest an.

Guvernul ar urma să trimită proiectul bugetului de stat în Parlament sâmbătă, parlamentarii urmând să aibă la dispoziție timp pentru depunerea amendamentelor de sâmbătă, de la ora 16.00 până luni la ora 12.00, potrivit unor surse politice. Votul final este preconizat pentru 9 februarie, la ora 12.00.

De asemenea, ședința Comitetului Executiv Național al PSD are loc în contextul declarațiilor viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, care a spus că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august reprimat violent de către jandarmi.El a făcut aceste declarații după ce Comitetul Executiv al PSD București a decis, miercuri seară, să îi retragă sprijinul politic.

În două intervenții la Realitatea Tv și România TV, Bădulescu a susținut că pentru partid a mers „până acolo încât a trebuit să mintă”.