Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu lansează o nouă teorie - președintele Klaus Iohannis i-ar fi prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei pentru că acesta putea prelua șefia PNL la ieșirea din armată.

Ioan Mircea Pascu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Ioan Mircea Pașcu se întreabă retoric, într-o postare pe Facebook, "dacă până la urmă, prelungirea - în afara prevederilor legii - a mandatului dlui G-ral Ciucă nu are de-a face cu informațiile circulate în presă cum că ar putea prelua șefia PNL după ieșirea din Armată".

El susține că "singură modalitate ca acest lucru să nu se întâmple, încurcând socotelile <> într-un an electoral important, era tocmai prelungirea mandatului lui la comanda Armatei".

"O fi vreo cameră la portiță secretă a Cotrocenilor, să vedem dacă nu cumva or fi utilizat-o zilele astea niscaiva <>", se întreabă fostul ministru al Apărării.

El anticipează și o decizie a Curții Constituționale care să declare neconstituțională decizia președintelui Klaus Iohannis de-ai prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei.

Pașcu mai susține că, dacă această “școală de gândire” se dovedește până la urmă corectă, "emiterea și publicarea decretului de prelungire, în deplină cunoștință de cauză, că acest lucru este ilegal, nu este oare o modalitate prin care se împacă și capra și varza: Cotrocenii cedează la presiunea <>, însă, ghinion, CCR declară prelungirea neconstitutională?".

Decretul prin care președintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial. Decretul a fost publicat la aproximativ 24 de ore de la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării la finalul căreia Iohannis a anunțat decizia și după ce șeful statului a somat Monitorul Oficial să publice acest decret, avertizând că întârzierea publicării are grave consecințe.