USR dă în judecată primăria Constanța pentru anularea a 6000 de semnături din campania "Fără penali"
"Suntem nevoiți să acționăm în instanță primăria Constanța. Vom verifica listele cu semnăturile anulate și dacă vom constata că există nereguli, că au fost oameni șterși de pe liste, este posibil să depunem plângeri penale inclusiv pentru abuz în serviciu. Dreptul de a iniția proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constituției, este un drept reglementat de lege. Să ți se încalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat", a declarat deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă.
Potrivit USR, și în alte județe sunt probleme în privința validării semnăturilor. La Maglavit, județul Dolj, primarul invocă nerespectarea GDPR, "un motiv fantezist deoarece acest regulament nu se aplică inițiativelor cetățenești de modificare a Constituție", susțin aceștia. Și în comuna Bascov, județul Argeș, primarul "refuză efectiv validarea semnăturilor, invocând probleme false cu împuternicirile făcute de comitetul de inițiativă."
"Fără Penali este sub asediu, continuăm lupta pentru fiecare semnătură. Joi și vineri vom aduce semnăturile în Parlament și apoi vom da curs plângerilor împotriva primarilor. Aceștia țin captive semnături și decid în mod asumat să nu respecte legea. Subliniez că primarul trebuie să ateste doar două lucruri, că semnatarul are drept de vot și domiciliul în județul precizat, orice altă acțiune este o interpretare greșită și un abuz în serviciu. Primarii decid în mod asumat că nu respecte legea, în încercarea de a fi fideli lui Liviu Dragnea, și să fure semnăturile cetățenilor. Îi vom acționa în instanță", a declarat și președintele USR, Dan Barna.
În total, au fost strânse peste 1 milion de semnături în cadrul campaniei, dintre care 31.900 în județul Constanța.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Ce sa-i faci,sunt obisnuiti cu cota parte din orice.Din obisnuinta ne dijmuiesc pana si semnaturile :))
Daca de ex. o companie sau o banca face un contract cu un locuitor al Brasovului, trebuie semnatura validata la primarie?
Adica eu daca semnez un document sau orice hirtie, trebuie validata la primarie???
Asa si cu aceasta initiativa civica, daca cineva are vreo problema cu semnaturile atunci sa verifice. Credeam ca primariile nu au nici o treaba cu orice fel de semnaturi ale cetatenilor.
1. GDPR-ul nu se aplica, parlamentul a stabilit regulile.
2. Ce importanta are domiciliul? Daca din intamplare sunt in alt judet, nu mai am drepturi ca cetatean al Romaniei? Sa conteze semnatura la alt judet daca vor, dar nu au nici un drept sa nu o ia in considerare.