La finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că legile parteneriatului public-privat şi a achiziţiilor publice vor fi adoptate în cel mai scurt timp posibil.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

”În cel mai scurt timp, prima va fi Legea parteneriatului public-privat şi apoi Legea achiziţiilor, care, după cum ştiţi, se află în transparenţă. Noi sperăm ca într-o săptămână să putem să rezolvăm. (...) La Legea achiziţiilor publice luăm modelul german", a declarat premierul, la ieşirea din reuniunea BPN al PSD, întrebată ce se va întâmpla cu ordonanţele referitoare la cele două legi.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus, luni, după reuniunea conducerii PSD la Palatul Parlametului, că a avut consultari cu mai multe structuri și s-a stabilit ca în această saptamană să fie adoptată ordonanța parteneriatul public-privat. De asemenea, Dragnea a anunțat că legea achizițiilor publice este finalizată și că în această săptămână reprezentanții autorităților locale urmează să își dea cu părerea pentru a fi îmbunătățită.

”I-am cerut prim-ministrului să aibă discuții cu toți miniștrii avizatori, partidul nu acceptă ca în ședința de guvern de joi să nu se adopte ordonanța parteneriatul public-privat”, a declarat Dragnea.