Președintele PSD Liviu Dragnea a spus, luni, după reuniunea conducerii PSD la Palatul Parlametului, că a avut consultari cu mai multe structuri și s-a stabilit ca în această saptamană să fie adoptată ordonanța parteneriatul public-privat. De asemenea, Dragnea a anunțat că legea achizițiilor publice este finalizată și că în această săptămână reprezentanții autorităților locale urmează să își dea cu părerea pentru a fi îmbunătățită.

Liviu Dragnea la Antena 3Foto: Captura Antena 3

”I-am cerut prim-ministrului să aibă discuții cu toți miniștrii avizatori, partidul nu acceptă ca în ședința de guvern de joi să nu se adopte ordonanța parteneriatul public-privat. Este vorba de proceduri simple care vor fi adoptate prin ordonanță de urgență, o lege clara care să nu dea naștere la interpretări, să dea siguranță instituțiilor de stat, privatului, funcționarilor, privatului”, a spus Dragnea.

Acesta a spus că legea achizițiilor publice este finalizată și urmează ca în această săptămână reprezentanții autorităților locale să își dea cu părerea pentru a fi îmbunătățită.

”Nu a fost lipsă de bani, ci de proceduri birocratice. În ministere mai exista 2-3 care fac orice care sa blocheze astfel de investitii”, a spus Dragnea.

Citește și

Guvernul Dăncilă vrea să schimbe din temelii legislația achizițiilor publice. Apare Oficiul pentru Achiziții Centralizate / ANAP va deveni și arbitru și jucător pe o piață de zeci de miliarde de euro