Controversata vizită a lui Liviu Dragnea în Israel a fost confirmată, miercuri, de conducerea Camerei Deputaților care a aprobat memorandumul privind efectuarea unei deplasări a liderului PSD, la Tel Aviv, în calitate de președinte al forului legislativ. Dragnea va face o vizită la Tel Aviv, în perioada 25-26 aprilie, odată cu premierul Viorica Dăncilă, la invitația lui Benjamin Netanyahu.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Acțiunea are loc la invitația Benjamin Netanyahu în contextul aniversării, în 2018, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-israeliene, precum și a 70 de ani de la declararea independenței statului Israel”, se arată în memorandum.

Președintele Camerei Deputaților va avea convorbiri cu premierul Benjamin Netanyahu. Bugetul Camerei Deputaților va suporta transportul, cazarea, diurna, precum și cadourile ”simbolice”, se mai precizează în document. Dragnea va fi însoțit de consilierul său Paul Ionescu.

Ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a afirmat, miercuri, că Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au fost invitaţi la Tel Aviv pentru a se întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și că speră ca discuțiile să fie ”fructuoase”, scrie Agerpres.

Guvernul a confirmat marți seara că Dăncilă va merge într-o vizită oficială în Israel, în perioada 25-26 aprilie, fără a face nicio referire la prezența lui Dragnea în componența delegației. Vizita vine în contextul în care liderul PSD anunțase săptămâna trecută că Guvernul a decis mutarea ambasadei României la Ierusalim, stârnind critici dure din partea șefului statului.

Dragnea pleacă în vizită în Israel chiar în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție judecă ultimul termen al procesului în care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.