Proiect de lege pentru realizarea - de către o comisie condusă de Dragnea - a Strategiei "România 2040", care devine obligatorie pentru toate viitoarele guverne / PNL: Proiectul trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 22 aprilie 2018, 16:52 Actualitate | Politic


Liviu Dragnea
Foto: Agerpres
 documente
Guvernul a publicat un proiect de lege privind Strategia "România 2040", care va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi care va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma. Despre această strategie, Liviu Dragnea a vorbit la congresul extraordinar al PSD, amintește News.ro. Informația a fost publicată în premieră de G4media.ro.

Liberalii critică dur proiectul, spunând că trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. "Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili "Comitetul lui Dragnea" devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior", avertizează PNL.


Prin proiect, se instituie obligaţia elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, denumită Strategia "România 2040", precum şi cadrul "instituţional de realizare şi de asigurare a consensului naţional".

"Strategia "România 2040" se va elabora prin consens naţional şi va cuprinde scenarii şi politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate. Strategia "România 2040" se va elabora în concordanţă cu strategiile şi direcţiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung asumate la nivelul Uniunii Europene. Autorităţile administraţiei publice, Academia Română, academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public şi privat, sindicatele şi patronatele de ramură, precum şi organismele neguvernamentale de profil vor sprijini elaborarea Strategiei "România 2040"", se arată în proiect.

Conform acestuia, strategia se va elabora sub directa responsabilitate a Parlamentului, de către Comisia "România 2040", care "este condusă de Preşedintele Camerei Deputaţilor". Coordonarea metodologică şi ştiinţifică a activităţii Comisiei "România 2040" precum şi a întregului proces de elaborare a strategiei vor fi realizate de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Comisia "România 2040" îşi va desfăşura activitatea în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019, atât în cadrul unor reuniuni lunare în plen, cât şi în mod curent, prin realizare de lucrări de fundamentare şi sinteză.

Comisia este alcătuită din: reprezentanţi ai Guvernului, ai Preşedinţiei României, ai partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor,  ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, personalităţi ale ştiinţei, din mediul academic şi universitar desemnaţi de conducerea Comisiei "România 2040", la propunerea Consiliului de Programare Economică. La şedinţele Comisiei "România 2040" pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, organismelor neguvernamentale, ai sindicatelor şi patronatelor, în baza convocărilor nominale.

Comisia va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naţionale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă. Comisia poate să-şi organizeze subcomisii pe domenii strategice, alcătuite din experţi care să acorde sprijin pentru definirea obiectivelor sectoriale.

"Strategia "România 2040" se va fundamenta pe baza prognozelor macroeconomice şi a scenariilor de dezvoltare alternative realizate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi avizate de Consiliul de Programare Economică. Strategia de dezvoltare se va elabora prin fundamentarea a trei scenarii: optimist, moderat şi pesimist, diferenţiate în raport cu premisele, obiectivele şi liniile directoare stabilite de Comisia "România 2040". Strategia "România 2040" se va corela cu Planul naţional de adoptare a monedei euro, precum şi cu strategiile sectoriale aprobate de către Guvern", se mai arată în proiect.

Activitatea comisiei se va finaliza cu proiectul următoarelor documente: a) Declaraţia politică de asumare a Strategiei naţionale pe termen lung "România 2040"; b) Strategia naţională pe termen lung "România 2040"; c) Prognozele şi scenariile de dezvoltare, precum şi detalierea acestora sub forma unui raport de fundamentare; d) Propuneri de actualizare a strategiilor sectoriale şi principalelor politici publice necesare pentru implementarea Strategiei "România 2040".

Strategia se va actualiza în funcţie de schimbările din contextul internaţional şi de evoluţiile economico-sociale interne, la un interval de 3 ani.

"Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia "România 2040". La elaborarea proiectului legii bugetului de stat, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu finanţele publice va lua în considerare cu prioritate prevederile Strategiei "România 2040". Pentru eficientizarea cheltuielilor, se instituie obligativitatea Guvernului de a continua programele şi proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia "România 2040". Guvernul are obligaţia de a aplica Strategia "România 2040", prin elaborarea aprofundată de politici sectoriale pe termen scurt şi mediu", stabileşte proiectul de act normativ. • PNL: Dragnea vrea să condamne România la dezastru nu doar într-un mandat de 4 ani, ci pentru următoarele două decenii
PNL a semnalat duminică apariţia acestui proiect de lege, precizând că a luat act cu stupoare de intenţia Guvernului Dăncilă - Dragnea de a adopta un proiect care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani.

"Iar dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, cel care ar urma să conducă forul menit să stabilească încotro se îndreaptă România este nimeni altul decât condamnatul Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor", se arată într-un comunicat PNL remis presei de PNL.

"Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili "Comitetul lui Dragnea" devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior", atrage atenţia PNL.

În opinia liberalilor, "este inadmisibil ca, după numai aproape un an şi jumătate de guvernare catastrofală, în care au fost deturnate toate echilibrele economice ale României, Partidul Social Democrat condus de Liviu Dragnea să forţeze perpetuarea unui climat toxic pentru interesele cetăţenilor acestei ţări în următoarele două decenii".

"Somăm Guvernul să renunţe la acest proiect de lege a cărui singură raţiune este aceea de a încerca să falsifice şi să deturneze în scop propagandistic o temă importantă pentru destinul României. Este revoltător ca un astfel de subiect să fie transformat într-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea. Înainte de a-şi propune să definească strategia acestei ţări până în 2040, actuala guvernare trebuia să facă dovada, prin fapte, că este în stare să rezolve problemele curente, urgente, cu care se confruntă România. Însă, a demonstrat contrariul", susţin liberalii.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
7455 vizualizari

 • +39 (45 voturi)    
  cincinal de cincinal (Duminică, 22 aprilie 2018, 16:59)

  alex562 [utilizator]

  ha-ha-ha regardless de orice update politic, economic, climatic, pandemic bla bla
  • +3 (5 voturi)    
   ha-ha-ha (Luni, 23 aprilie 2018, 10:55)

   titiacs [utilizator] i-a raspuns lui alex562

   halal să-ți fie națiune, dacă un INFRACTOR ( mă rog, chiar mai mulți, aș spune o majoritate de infractori ) îți face strategia !
 • +47 (53 voturi)    
  pablito (Duminică, 22 aprilie 2018, 17:31)

  nahir [utilizator]

  e grav bolnav.
  Balaceanca il asteapta.
  • +5 (7 voturi)    
   Micul Stalin (Luni, 23 aprilie 2018, 10:24)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   cu ambitii mari, deh.
 • +54 (62 voturi)    
  Doar aparent ar deveni obligatorie Strategia (Duminică, 22 aprilie 2018, 17:34)

  Susufler0 [utilizator]

  "Romania 2040", intrucat legea prin care ar fi aprobata va putea fi modificata printr-o alta lege sau chiar prin OUG ! Ar putea fi chiar abrogata, asta insemnand sfarsitul definitiv al Strategiei !

  Lucrurile acestea sunt bine cunoscute de Dragnea, dar el are nevoie de o astfel de "strategie" doar pt a ajunge in mod legal sa dispuna de fondurile destinate realizarii programelor ce o compun.

  PS. Sa ne intelegem bine : il doare in cur pe Livache de Romania anului 2040 ! Pe el il intereseaza doar sa puna mana pe fonduri mari in urmatorii doi-trei ani.

  PPS. Insa pt spectatorii Latrinei 3 si ai lui Ghuitza TV povestea suna bine : "A fost odata ca niciodata..."
  • -30 (36 voturi)    
   Asta anseamna sa sti stragia la (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:27)

   asistat [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   PSD! Sa ne m-ai spui dedesubturi, m-ai aflam si noi! ��
   • +24 (28 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 22 aprilie 2018, 20:16)

    [anonim] i-a raspuns lui asistat

    • +1 (3 voturi)    
     Normal că ”dedesupturi”! (Luni, 23 aprilie 2018, 14:06)

     Spiky [utilizator] i-a raspuns lui

     Că la cât sug pesedacii și asistații sociali, a ajuns bugetul ca o vacă slăbănoagă - nu poate da atât lapte cât poate să sugă Dragnea&ciracii....
   • +12 (14 voturi)    
    Hmm (Duminică, 22 aprilie 2018, 23:40)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui asistat

    "mai" nu "m-ai", in rest, pt tine e corect.

    Nu e fantastic ca cei fara 8 clase au drept de vot? Zi tu, nu e extraordinar cum voi decideti viitorul altora?
    • +2 (4 voturi)    
     raman la parerea mea (Luni, 23 aprilie 2018, 9:56)

     nellino [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

     un analfabet care a reusit sa poceasca absolut tot ce putea sa poceasca in mesajul sau, care isi spune singur "asistat" si care este pro PSD.

     este postacul perfect pentru a fi injurat de 90% din oamenii de pe forum.

     uneori uitati ca Hotnews traieste din pubilcitate.
     • +3 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 23 aprilie 2018, 10:17)

      [anonim] i-a raspuns lui nellino

   • +16 (18 voturi)    
    Democratie (Luni, 23 aprilie 2018, 1:27)

    cristian.o [utilizator] i-a raspuns lui asistat

    Problema in democratie e ca votul meu valoreaza la fel ca cel al unui analfabet.

    Si il mai si platesc din banii mei.
    • 0 (8 voturi)    
     Țeam dat un plus pentru (Luni, 23 aprilie 2018, 8:22)

     asistat [utilizator] i-a raspuns lui cristian.o

     observația asta! A-ți dai seama cat de nasol e ca orice votezi, eu a-ți anulez votu!
     • 0 (4 voturi)    
      Mai ai frati, surori ? (Luni, 23 aprilie 2018, 10:26)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui asistat

      sau ei nu te recunosc, oricum...
      • 0 (4 voturi)    
       poate (Luni, 23 aprilie 2018, 11:21)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui midufi

       n-or fi toti (daca-i are) la fel de analfabeti ca el.
    • +2 (4 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 23 aprilie 2018, 10:21)

     [anonim] i-a raspuns lui cristian.o

     • 0 (2 voturi)    
      E buna democrația, da nu prea! (Luni, 23 aprilie 2018, 11:16)

      asistat [utilizator] i-a raspuns lui

      A-n piață!
   • -1 (3 voturi)    
    Măi, măi, cred că ai avut aceeași profă (Luni, 23 aprilie 2018, 14:08)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui asistat

    de română cu Vasilica premiera... Să ști(i) că m-ai spart cu gramatica matale(mai, nu”m-ai” spune-ne, nene... că ești minunat de agramat....ansemnatule...!!!)...
  • +14 (18 voturi)    
   ! (Duminică, 22 aprilie 2018, 20:40)

   ofsenita [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Impecabil, asa gandeste orice membru de partid !

   Ce te faci daca desfinteaza toate partidele mai putin PSD ?
  • +4 (8 voturi)    
   ati picat toti in navod (Duminică, 22 aprilie 2018, 23:07)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Dragnea nu spera niciun moment ca acest proiect va trece vreodata.! O fi el bandit, dar nu cretin.
   Singurul scop este sa provoace reactii negative fata de o strategie pe termen lung, stiut fiind ca Iohannis s-a impopotonat si el cu deja anuntatul "proiect de tara".
   Asa ca va rezulta un mare fasss din ambele gogosi.
   • +2 (2 voturi)    
    Oare ? (Luni, 23 aprilie 2018, 15:49)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    Face toata tevatura asta doar ca sa-l blocheze pe Iohannis ?

    Nu ti se pare ca e prea marunta miza ?

    Dragnea, inainte de toate, este un tip pragmatic : a facut bani prin metode, sa le zicem in mod eufemistic, dubioase iar acum vrea sa-i pastreze (de-aia si cu toata lupta asta legislativa in Parlament). Si nu doar atat. Vrea sa-i sporeasca (cum e si normal) in liniste, fara sa mai fie amenintat de pericolul unor procese penale in viitor. Pt asta trebuie sa il ajute legile, atat cele economice (si se lucreaza pe sest la ele), cat si - repet - cele cu obiect juridic.

    PS. Zau, Gustave, la ce i-ar mai trebui sa se incurce si cu Iohannis, cu Planul lui, care ca si Strategia economica pesedista "Ro - 2040", poate fi modificata de succesorul sau ?
 • +36 (42 voturi)    
  Hilar, psd vorbeste de viziune (Duminică, 22 aprilie 2018, 17:38)

  Dalinar [utilizator]

  Dar ei is ancorati in trecut, prin Evul Mediu undeva.
  • +20 (24 voturi)    
   nu-s ancorati in Evul Mediu (Duminică, 22 aprilie 2018, 17:59)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

   psd e ancorat undeva incepand cu '48, anul nationalizarilor, si vor incepe cu pilonul II de pensii.
 • -10 (12 voturi)    
  este dragnea... (Duminică, 22 aprilie 2018, 17:53)

  Coco Whistle [utilizator]

  or alte forte oculte?
 • +3 (17 voturi)    
  hahaha (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:00)

  nash pandelica [utilizator]

  cincinalul in 25 de ani !
  mai ceva ca mafalda, ca sfinxul.
  vede viitorul in globul de cleshtar. :-))
  e dus rau cu capul, are dreptate base can' zice ca nu'i zdravan la mansarda....

  pai daca facea asa vreun guvern boc, era jale. era mana diktatorului, a chiorului !
  dar, ce zic io sa faca, numai sa fi lansat zvon si ar fi luat foc latrinele, zvonalitatile, alde varan, ghitza, gushe/vintu, toti !
  sa nu mai vorbim cum ar fi facut metinguri la bruksal si pe stadioanele patriei !

  sunt curios cati km de autostrazi vor nazari ca vor face ....
  oricum, ar trebui sa fie lege, din aia cu necesar de doua treimi sa treaca. arunca pisica moarta lui orban, in curtea usl. se va da pe fatza existenta usl'amului in spatele scenei politice.
  sau, poate, deja au intelegerea convenita, luigi cobzaru' facand numai valuri de forma. sa para ca peneleaua face opozitie.
  deci, vom vedea la vot, cine este si care este.
 • +3 (7 voturi)    
  Parca merge asa de weekend si pana in 2040 (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:16)

  Zummm [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=CzqI3iwZjg8
 • +12 (16 voturi)    
  Ooooooooooooooooooooooo (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:30)

  MoemBius [utilizator]

  Clarvazatoru' de la TeleworMAN
  A mai fo' unu de la Scorniceni parca.
  A facut gaura in cer ......asa de bun a fo'.
  Pin 1989 de Craciun asa.
  • +1 (3 voturi)    
   Corect se spune (Luni, 23 aprilie 2018, 14:12)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   Tele-Wormman - adică omul-vierme la distanță...
 • +12 (16 voturi)    
  20 - 40 de luni pt. DLN ? (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:46)

  Plagarus [utilizator]

  Proiect mort, puscarie sigura !
  • +2 (8 voturi)    
   proiectul... (Duminică, 22 aprilie 2018, 22:28)

   dekar [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   ...ca proiectul,da-l dracului,lasa-i-l,e mort din fasa. Puscaria de-ar fi sigura insa,toate s-ar finaliza repede si frumos.
 • +16 (22 voturi)    
  Hai in Teleorman! (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:56)

  Chiar Eu [utilizator]

  Mergeti pana in judetul Teleorman, vedeti cum arata si cam asta va fi si strategia de dezvoltare a Romaniei 20 40.
  Cand nu esti in stare sa te lauzi cu nimic intr-un an jumatate de guvernare decat cu "revolutii fiscale" si scaderi.. pardon "cresteri de salarii", faci strategii si le vinzi oamenilor pielea ursului din padure.
 • +6 (14 voturi)    
  superb, (Duminică, 22 aprilie 2018, 18:57)

  Stapanu [utilizator]

  1 lunatic conduce ROU cum vrea muschiu lui / votati psd / votati boul ("&/sau porcul, dupa caz")
 • +12 (18 voturi)    
  !!! (Duminică, 22 aprilie 2018, 19:15)

  nlln [utilizator]

  Programul actualului guvern da in clocote asa ca ..ce sa facem?
  Nimic mai simplu ... o previziune pe termen lung..2040.
  Manipulare.
  Poti minti in continuare.. nu a iesit acum dar uite pana in 2040 facem.Asa scrie in strategie.
  Da.Pana acum au avut program de guvernare( nul) acum au o strategie.
  Si bineinteles niste oameni care nu sunt in stare de o guvernare " sanatoasa la cap" vor fi pururi ocupati cu stabilirea strategiei ..2040.
  Numai sa le traiasca votantii pana in 2040.
  Si daca era 2030 ce se intampla ?Mai avea omul o sansa.

  Si totusi.. cat de " inapt" poti sa fii sa votezi asemenea.....nu mai stiu cum sa le zic.
 • +10 (14 voturi)    
  Ce prostie (Duminică, 22 aprilie 2018, 19:27)

  banel [utilizator]

  O sa vina urmatorul guvern si o sa dea o ordonanta de abrogare a legii. Asta in eventualitatea, putin probabila, in care va trece de curtea constitutionala.
 • +13 (19 voturi)    
  Zău? (Duminică, 22 aprilie 2018, 19:30)

  Lake123 [utilizator]

  Chiar așa domnu Dragnea? Și dacă viitoarele guverne, și parlamente vor crede altceva? Cine te crezi dumneata, ca să decizi așa ceva? Fugi nene, că mata nu ești pentru țara asta, ci pentru nu știu care alta, care nici nu există-n realitate. Uită-te mai bine-n jurul dumitale și fă ceva pentru ce vezi și lasă-ne cu prostiile astea. Da red că nenea ăla de mai sus, are mare dreptate, mata nu mai ai bani de țigări și ai nevoie de ceva fonduri. VAi de capu nostru cu strategia dumitale.
 • +16 (20 voturi)    
  Nu va faceti griji (Duminică, 22 aprilie 2018, 20:53)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Ia maine Docila proiectul si cand il citeste devine douazeci patruzeci de nu mai stie nici Daddy despre ce e vorba.
 • +11 (13 voturi)    
  guvernul paralel (Duminică, 22 aprilie 2018, 22:05)

  Adrian_. [utilizator]

  legea ii da dreptul lui Dragnea sa fie prim ministrul paralel.
 • +8 (10 voturi)    
  E chestiune de comunicare (Duminică, 22 aprilie 2018, 22:57)

  MyGame [utilizator]

  Ii manipulezi pe oameni luându-le votul prin proiectarea in mintea lor a unor imagini pe care oamenii vor sa le vadă, trăiască.
  Ce e de facut?
  1. PNL-RO 100- USR trebuie sa comunice insistent ca PSD este incapabil sa conduca, nu mai are oameni, pentru ca in ultimii ani oamenii serioși nu au vrut sa-si mai asocieze numele cu un partid corupt pana in măduva oaselor
  2. Dragnea izolat printr-o comunicare in care sa rupi electoratul si PSD in doua spunând ca statul este acaparat de un număr de oameni ( trebuie cu nume si prenume) numiți de el incapabili sa conduca si ca au lăsat in afara nume sonore, personalități, chiar in realitate nu sunt, dar la electoratul care trăiește din trecut tine: Geoana, Ponta, Nastase, Iliescu..... si ii pui pe aia vechi sa se certe cu astia noi.
  • 0 (2 voturi)    
   Da, despre comunicare este vorba ! (Luni, 23 aprilie 2018, 9:43)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui MyGame

   Felicitări, @MyGame, pt. clarviziune !
   Felicitări și pentru că ai făcut și pasul de a propune soluții.
   Sunt foarte necesare acțiuni coordonate pentru contracararea demagogiei de factură pcr-istă.

   Pare cam ciudat să alături PNL cuplului USR+RO100 dar - pe interes național - pot înghiți broasca asta: în politica din România de astăzi este mai solidă ideea de Alianță Electorală decât cea de Partid = Alianța pentru Reformă.

   Chiar cred că este mai fertilă pilda Întoarcerii Fiului Risipitor decât dogma Antagonismului pcr-ist:
   ”Fratele tău acesta mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat !” (Luca 15-32)

   Să ne veselim, oare ?
   Poate că DA pentru că:
   Revenirea părții sănătoase a PNL în Alianța pentru Reformă ar fi singura variantă de succes cu condiția susținerii unui candidat unic la funcția de Președinte al României. Iar obținerea unei majorități confortabile în Legislativ de către această Alianță ar putea însemna și posibilitatea de a repara gravele distrugeri aduse Statului de Drept preconizate de promotorii ”Acțiunii OUG13”, o Acțiune care este în plină și accelerată desfășurare.
 • +9 (13 voturi)    
  Psd nu e in stare ... (Duminică, 22 aprilie 2018, 23:33)

  blackarrow [utilizator]

  sa conceapa si sa respecte un plan pe o luna , darmite pana in 2040...E vorba doar de triumfalism prostesc, manipulare , ascunderea incompetentei lor crase !!! Chiar ca dragnea e bolnav ..
 • +5 (7 voturi)    
  spre Otopeni urcam in zbor (Luni, 23 aprilie 2018, 5:44)

  Dedalus [utilizator]

  "Comisia va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naţionale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă. Comisia poate să-şi organizeze subcomisii pe domenii strategice, alcătuite din experţi care să acorde sprijin pentru definirea obiectivelor sectoriale."

  ===
  Cine citeste fraza asta da imediat telefon la Tarom.
  • +6 (8 voturi)    
   e mai (Luni, 23 aprilie 2018, 7:45)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   tare ca Marea Adunare Nationala invocata de ceausescu.
   Grandomania si paranoia l-au lovit si pe copiuta lui ceausescu.
 • +1 (3 voturi)    
  ce ma?! (Luni, 23 aprilie 2018, 8:38)

  liviu_ [utilizator]

  cum adica obligatoriu?!

  1 - incalca FLAGRANT principiile democratiei
  2 - ceea ce e necesar in 2020 e posibil sa nu fie necesar in 2030 ... cu alta cuvinte nevoile se schimba!
  3 - ai discutat cu celelalte partide? (evident nu)
  4 - e sustenabil (mai ales ca tara asta e in jos economic RAU DE TOT)!!!
  5 - evident, asta e oi incercare disparata a psd de a spune "noi am vrut, ailalti nu"...

  e usor sa dai indicatii pt altii ce sa faca... mai ales cand tu nu ai facut nimic (inafara de atacuri sistematica la adresa jkustitiei si conflicte cu UE)
 • +2 (4 voturi)    
  mda (Luni, 23 aprilie 2018, 8:38)

  SoulSearcher [utilizator]

  problema este ca cine mai ramane in tara pana in 2040 ??

  in afara de cei 2 milioane de bugetari cu salarii babane.. restul o sa cam moara de foame..
 • +1 (3 voturi)    
  PS: (Luni, 23 aprilie 2018, 8:41)

  liviu_ [utilizator]

  evident ca legea si strategia se poate anula in orice moment...
  sau se poate incalca... si cand o sa o incalce ei in 2025 sau cand revin la guvernare... o sa aiba un motiv bun (conform latrinelor si ghita tv), dar cat o sa fie in opozitie o sa urle "vedeti textul cu cerneaza invizibila, nu l-ati indeplinit! vreti raul romanilor!"

  pur si simplu psd se pregateste sa intre in opozitie... atata tot...
 • +2 (4 voturi)    
  Oare? (Luni, 23 aprilie 2018, 8:44)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Si Constitutia poate fi modificata daramite ineptiile unui infractor rural ce se crede vechilul Romaniei. Asta pana va infunda meritata puscarie
 • +2 (4 voturi)    
  Se legiferează Obligativitatea... (Luni, 23 aprilie 2018, 9:14)

  Fisherman [utilizator]

  Este o cacealma...

  ”Dady” este foarte jos în sondaje iar partidul scade periculos și el de aceea este nevoie de un Banner Electoral Mobilizator - Strategia "România 2040" - pentru a se menține în atenția electoratului în cel mai important an preelectoral din 1989 încoace.

  365 de zile cu:
  PSD+ALDE = LOVE for ROMANIA !
  Textul va fi flancat de portretele celor doi salvatori ai națiunii, așezate de-a stânga și de-a dreapta pentru a nu semăna cu bannerele defunctului PCR cu profilele Marx, Lenin și Stalin așezate ca un front comun privind spre stânga.

  Desigur că la finele acestei perioade, după ce Obligativitatea va fi legiferată, Dady va pune din nou, retoric, întrebarea ”-Mă vreți acum ?”

  Sper că românii nu vor fi puși din nou în situația din Duminica Oarbă 1990...

  Sper că mai există profesionalism+patriotism în România pentru a demonta cât mai urgent această gogoriță !

  PSD a avut un sfert de veac la dispoziție să facă reformă dar nu a fost interesat.
  O lipsă de interes justificată pentru că și precursorul său, PCR, condus de geniul carpatin, a încercat să impună în Republica Socialistă România marele program pentru crearea Socialismului Multilateral Dezvoltat dar a eșuat, deși a avut la dispoziție Comitetul de Stat al Planificării, Marea Adunare Națională și supunerea unei populații destul de bine spălată pe creier.
 • +2 (4 voturi)    
  Nici o problemă (Luni, 23 aprilie 2018, 9:19)

  Traian2015 [utilizator]

  Aciduzzo deja a demonstrat care este treaba cu legile astea. Legea spune că parlamentul a furat, nici o problemă, schimbăm legea astfel încât legea să spună că nu a furat.
  Legea spune că asta este strategia până în 2040, nici o problemă, schimbăm legea astfel încât să nu mai spună asta.
 • +1 (3 voturi)    
  papagalii PSD (Luni, 23 aprilie 2018, 11:25)

  Cetateanu [utilizator]

  Ca sa folosesc un eufemism: papagalii PSD, care nu s-au trezit la maretul congres, ar trebui sa se moblizeze, daca mai vor sa existe ca pardid LEGAL. Individul asta este schizoid si trebuie legat de urgenta si pus in camasa de forta si aruncat intr-un spital pentru bolnavii mintali, inchis intr-o celula si dat drumul cand o fi tarana (atentie a nu se folosi in agricultura, contine virusi periculosi pentru omenire). Dobitocul devine din ce in ce mai periculos pentru tara!!! Mizeriile de posturi TV care sustin PSDul & CO trebuie sabotate: nici macar "frunzarite".
 • -2 (4 voturi)    
  plan dezvoltare (Luni, 23 aprilie 2018, 12:42)

  vasilica_costica [utilizator]

  foarte bine sa existe un plan de dezvoltare sa stim cind se apuca de sosele, scoli, gradinitze, spitale, etc, cum deviaza ii sanctionam si alegem altii care preiau de unde au lasat astia si merg in continuare, sa ne dezvoltam , ca fiecare guvernare a facut dupa cum a dus-o capu. si la astia care nu le plac planurile cincinale, si in corporatii exista planuri, ca de asta il angajeaza pe ceo, ca are un plan-target, nu? mai robotzei-corporatei, nu ati stiut ca si in capitalism exista planuri cincinale, de la corporatii pina la guvernare, va deranjeaza planul cincinal ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version