Premierul Mihai Tudose si-a inceput discursul de la motiunea de cenzura cu o ironie la adresa PNL. "Apreciez gestul colegilor PNL de a lasa o colega mai tanara sa citeasca textul motiunii, inseamna ca nu isi asuma motiunea", a spus Tudose, facand referire la faptul ca textul motiunii a fost citit de senatoarea USR Ramona Dinu.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

Ramona Dinu, senatoarea USR care citeste motiunea de cenzura a opozitiei pentru demiterea Guvernului Tudose, este profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanta. Aceasta este de profesie economist, absolvind Facultatea de Matematica si Stiinte Economice de la Universitatea Ovidius din Constanta.

Ramona Dinu are si o diploma de doctor luat la Universitatea Al. I. Cuza- Iasi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Program doctoral in domeniul fundamental Economie; Titlul tezei de doctorat: "Cresterea si dezvoltarea economica in lumea contemporana".

Potrivit declaratiei de avere, Ramona Dinu nu are nici terenuri, nici imobile, nici automobile. La rubrica "Bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural-national sau universal a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro" sunt mentionate mai multe bijuterii din aur, dobandite in anul 2002, in valoare de 5.000 de euro.