Deputatul PNL de Timis Ben-Oni Ardelean a declarat joi, la Timisoara, ca asistam la situatia unui stat care se afla ''sub asediu'' si la un proces de ''confiscare a statului de catre PSD. El a argumentat ca in acest sens PSD are un discurs in care cuvintele-cheie sunt ''nationalizarea, politizarea, solidaritatea, de sorginte comunista'', care duc spre ''servilism si ingenunchere totala'' a institutiilor statului, potrivit Agerpres.

''Unul dintre cuvintele-cheie ale discursului PSD este nationalizarea, de la Pilonul 2 de pensii la tot ceea ce vor sa faca pe administratiile locale, toate acele companii (...). Al doilea cuvant al lor este politizarea, incepand de la inspectoratele scolare. Spre deosebire de OG 13, al carei scop era evident, ceea ce se intampla azi este o chestiune ce tine mai mult de o politizare foarte subtila (...). Cuvantul solidaritate, fondul Solidaritatea, este o subjugare politica'', a afirmat Ben-Oni Ardelean, intr-o conferinta de presa. In acest context, Ardelean crede ca este necesara o vigilenta mare la ceea ce inseamna prerogativele statului si felul in care statul - ''controlat politic de Dragnea si aliatii sai'' - incearca sa preia toate fraiele puterii si ''sa subjuge orice fel de institutie a statului'', nu doar cele de forta.

''Daca nu se trezeste intreaga opozitie la timp, in cateva luni, multe dintre aceste institutii ale statului vor fi confiscate de catre puterea rosie din Romania'', a punctat deputatul liberal.