Tariceanu, dupa decizia CCR despre ancheta privind OUG 13: Ce a facut DNA poate fi vazut ca abuz de putere, care este coruptie
"Ceea ce a facut DNA poate fi calificat ca un abuz de putere si vreau sa spun fara niciun fel de echivoc ca abuzul de putere inseamna coruptie - coruptia puterii. Institutia chemata sa combata coruptia este ea insasi o institutie ce sufera de coruptia puterii (...) DNA incearca sa se impuna ca o supraputere in stat, ceea ce este foarte grav", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, comentand decizia prin care Curtea Constitutionala a constatat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre DNA si Guvern in legatura cu ancheta pe marginea OUG 13, relateaza News.ro.
Presedintele Senatului a salutat decizia CCR despre care a spus ca readuce lucrurile in normalitate si ca ii confirma luarile de pozitie anterioare legate de imixtiunea unor institutii din sistemul judiciar in zone care le depasesc competentele. "Ma bucur ca interventiile mele care vizeaza raporturile intre puterile statului, interventii facute repetat, se dovedesc a fi corecte (...) Referirile facute la adresa mea ca nu doresc ca justitia sa functioneze, ca doresc slabirea justitiei se dovedesc cu totul false", a spus Tariceanu.
El a spus ca transferul dosarului OUG 13 de la DNA la Parchetul General este un semn ca procurorii anticoruptie au intuit ca vor avea un verdict nefavorabil lor din partea CCR. "Este o miscare tactica menita, probabil, sa inlature rusinea care putea sa planeze asupra DNA ca urmare a deciziei Curtii", a mai spus copresedintele ALDE.
Curtea Constitutionala a admis, luni, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea in acest sens a fost facuta de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
"Exista conflict juridic intre autoritati cand o putere isi aroga competente, puteri care revin altei puteri", a declarat Valer Dorneanu.
Presedintele CCR considera ca, in cazul dezbatut de Curte, este vorba de un asemenea conflict juridic. Daca Parchetul (DNA - n.r.) s-ar fi limitat in actiunea sa sa verifice daca in mod concret s-a savarsit vreo infractiune in legatura cu acele fapte, lucrurile s-ar fi derulat in mod firesc, fara aparitia unui conflict. DNA a inceput o actiune care s-a marcat prin descinderi la MJ, audieri de la cel mai mic la cel mai mare in legatura cu felul in care s-a adoptat un act normativ. El se aproba in anumite conditii si este o putere delegata din partea autoritatii legislative (...) DNA s-a apucat sa vada in ce masura s-au indeplinit conditiile unei OUG, daca s-au primit toate avizele, lucruri care exced competentelor DNA", a spus Dorneanu.
El a precizat ca verificarea respectarii conditiilor de adoptare a unei ordonante de urgenta revine Curtii Constitutionale, nu DNA si ca a fost incalcat dreptul Guvernului de a decide oportunitatea legiferarii. Dorneanu a invocat si un document al Comisiei de la Venetia care aminteste ca "procedurile penale nu ar trebui folosite pentru a sanctiona neintelegeri politice".
"Consideram ca s-a perturbat buna activitate a Guvernului si s-au deteriorat relatiile care trebuie sa existe intre autoritatile legislativa, executiva si judecatoreasca", a mai spus Dorneanu.
El a precizat ca actiunea DNA nu doar ca s-a subrogat Curtii Constitutionale in verificarile facute, dar a si "perturbat" activitatea Guvernului.
"S-a incalcat dreptul Guvernului de a aprecia oportunitatea legiferarii. Si in ordonanta de incepere a urmarii penale si in alte declaratii Parchetul (DNA - n.r.) spune ca nu era necesara adoptarea, nu era necesar sa se adecveze continutul unor texte din Codurile penale care au fost declarate neconstitutionale. (...) Acest lucru tine de atributul Guvernului", a afirmat presedintele CCR.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta
INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Tuie Mariceanu!
Vai de noi.
Abuz de putere a facut Guvernul cand a dat ce ordonanta a vrut muschiu' lu' Dragnea...
Corupta poate fi mamica unor elino-filini care nu isi mai recunosc originile si spun ca ei intotdeauna au scris in rusa , nu in greaca cand erau mititei.
Vezi ce inseamna sa iubesti prea mult?... Iubaretzule ...
5 femei ... un singur copil cu pasiuni comune, cartingul si viteza, goana dupa " putere" ... Puternic esti cand iubesti o singura femeie si ii faci minim 5 copii, molicene, si esti la masa cu minim 25 de nepoti, si ii inveti pe toti sa NU FIE HOTI !!!
Eu nu prea inteleg ce vrea sa zica el.
"... abuzul de putere inseamna coruptie". Pai scuze, dar nu e acelasi lucru sau, macar irudit, cu abuzul de servicviu? Si nu ati zis voi ca se face prea mare tam-tam pe aceasta tema? Si nu ati spus tot voi ca trebuie sa clarificam clar ce inseamna abuz de serviciu si ca nu toate sunt grave si ca stabilim un plafon? Si nu ati zis 200.000? Logica mea zice ca DNA nu a depasit acest plafon.
Continuand. Abuzul de putere nu este si cand se porifta de pozitia avuta pentru a dobandi anumite avantaje? De exemplu sa dai acte nromative, legi, OUG etc. dar sa nu te incrimineze? Daca voi sustineati ca este OK si perfect legal sa faci asta, de ce daca DNA face asa zisul abuz de putere este o problema?
In plus:
"DNA a inceput o actiune care s-a marcat prin descinderi la MJ, audieri de la cel mai mic la cel mai mare in legatura cu felul in care s-a adoptat un act normativ." - da cu distrugere de documente si manipulare (ca sa nu zic trafic de influenta).
"Este o miscare tactica menita, probabil, sa inlature rusinea care putea sa planeze asupra DNA ca urmare a deciziei Curtii"
Pai si daca e o miscare tactica si vor sa-si spele rusinea, de ce au gasit nereguli? Ei au renuntat TOCMA FIX la ce nu intra in atributiile lor. Si au si zis asta in comunicat. Au zis ca vor continua cu restul si ca au dovezi.
Iar incepi cu dezinformarea? Ce s-a intamplat? Tremuri in chiloti? Vad ca v-ati dus si tu si Dracnea la CCR "Mami, mami, tanti aia de la DNA se ia de noi, explica-i ca nu e frumos".
Poate se desteapta si noul MJ si se distanteaza de voi. Chirica a facut-o deja. Grindeanu si Ponta il ajung din urma. Ciordache s-a dat lovit... Oare cine va mai injunghie pe la spate curand? Abia astept sa vad!
Fara suparare, dar se vede de la o posta ca nu e prea buna activitatea aia.
arbitrarea modului de exercitare al puterii de catre guvernanti si tragerea la raspundere a parlamentarilor nu tine de abuz ci de aplicarea legii pentru TOTI cetatenii sai. daca puterea judecatoreasca nu poate face aceste lucruri, este irelevanta, iar cand le face nu inseamna decat ca isi exercita atributiunile.
abuz de putere este atunci cand parlamentari pot fi guvernanti intr-o tara in care separarea puterilor in stat este explicita. abuz de putere este atunci cand parlamentul poate sa-i spuna puterii executive ce sa faca in loc sa se concentreze pe crearea unui cadru legislativ coerent si usor de aplicat. abuz de putere este atunci cand politicieni de cariera isi baga nasul in treburi juridice.
hotu naibi...
v-ati pus lacheii la ccr si acum acuzati pe toata lumea!
ba scarab notorie! ai mare grija ca daca ne suparam odata pe bune... o sa-ti diresti sa ai soarta lui Ceausescu!
RUSINE, Calin Popescu-Tariceanu!...
Nici, macar, demisia nu va mai acopera rusinea de a fi contemporanul nostru.....
premiul este o bicicleta ukraina!
Iata "logica" acestui exemplar:
http://www.comisarul.ro/articol/dna-lamureste-de-ce-un-imbecil-ca-tariceanu-corige_741538.html