O campanie agresiva si creativa condusa de strategii israelieni Moshe Klughaft si Sefi Shaked a ajutat Partidul Social Democrat din Romania sa obtina o victorie lejera la alegerile parlamentare de saptamana trecuta, scrie duminica The Jerusalem Post. Potrivit publicatiei israeliene, PSD a apelat la strategi israelieni gratie succeselor anterioare inregistrate de acestia si experientei lor in utilizarea new media. Ziarul israelian publica si o fotografie in care Gabriela Firea, imbracata in ie, apare alaturi de Moshe Klughaft, aratand semnul victoriei, dupa alegeri.

Sloganul PSD in campanieFoto: PSD

The Jerusalem Post aminteste ca PSD a castigat alegerile parlamentare din Romania cu 45,67% din voturi, la mare distanta de principalul contracandidat, Partidul National Liberal (20,4% din voturi).

Moshe Klughaft, unul dintre strategii PSD in campanie, a lucrat si pentru Bayit Yehudi (partidul evreilor ultraordocsi - n.red.) si, de asemene, la un protest al rezervistilor in urma razboiului din Liban din 2006 care a ajutat dreapta sa revina la putere si la o campanie pentru studierea matematicii, care l-a avut in centru pe fostul presedinte isralian Shimon Peres.

La randul sau, Sefi Shaked a lucrat la campaniile premierului israelina Benjamin Netanyahu si ale liderului partidului Shas, Arye Deri.

Potrivit jurnalistilor israelieni, campania condusa de cei doi strategi a schimbat imaginea PSD intr-o alternativa "mai tanara si patriotica".

The Jerusalem Post noteza ca Klughaft si Shaked au folosit in campanie mesaje care vin, in mod normal, de la partide de dreapta, pentru a imbunatati imaginea PSD (centru-stanga). Sloganul PSD in campanie a fost "Indrazneste sa crezi in Romania!", amintesc jurnalistii israelieni.