Adrian Solomon (PSD), presedintele Comisiei de munca de la Camera Deputatilor, a luat-o peste picior pe Iolanda Staniloiu, secretar de stat in Ministerul Muncii, care a cerut in cadrul unei sedinte a Comisiei de buget indicarea surselor de finantare pentru cresterile salariale propuse de parlamentari. Solomon a raspuns zeflemitor la intrebarile secretarului de stat si i-a cerut chiar sa nu mai vina la comisie. "Serios, sunteti bunica care ne cearta?", a spus el.

Adrian SolomonFoto: Camera Deputatilor

Amintim ca deputatii din Comisiile de buget, finante si de munca au adoptat, luni, mai multe amendamente la Ordonantei de Urgenta 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevad majorarea salariilor mai multor categorii de personal.

Legea pentru adoptarea OUG 20 a fost dezbatuta, marti, la Comisia de munca a Camerei, iar secretarul de stat Iolanda Staniloiu a participat la sedinta in locul ministrului Muncii, Dragos Pislaru. B1.ro relateaza ca Staniloiu a cerut sa se prezinte sursa de finantare, ceea ce a starnit indignarea sustinatorilor amendamentului, care au spus ca finantarea se va face "de la bugetul de stat" si ca oamenii nu trebuie sa fie tinuti "la un nivel de zece clase". Iolanda Staniloiu a fost numita apoi de catre deputatul PSD Adrian Solomon drept "bunica ce ii cearta", dupa care acesta i-a zis ca "nu mai are ce cauta cu o astfel de atitudine" la comisie.

Vezi dialogul dintre secretarul de stat din Ministerul Muncii, Iolanda Staniloiu, si presedintele Comisiei de munca, Adrian Solomon, postat pe pagina de Facebook "Sectia Politic":

"I.Staniloiu: Noi nu am primit aceste amendamente.

A. Solomon: Nici noi, acum le facem.

I. Staniloiu: ....si sa precizati sursa de finantare.

A. Solomon: Bugetul de stat

I. Staniloiu:....si impactul bugetar.

A. Solomon: Devastator."

.......

Apoi Adrian Solomon a invitat-o pe Iolanda Staniloiu afara din sala, dupa ce ea a insistat ca nu a primit grila de salarizare. "Va deranjam? Sunteti bunica care ne cearta? Sa nu mai veniti cu aceasta atitudine la comisie ca nu va mai primim."

Adrian Solomon (39 de ani), deputat PSD de Vaslui, a devenit celebru dupa ce, in anul 2012, pe vremea cand Mihai Razvan Ungureanu era premier, l-a "asigurat" pe acesta va avea soarta lui Aldo Moro, primul ministru italian asasinat de organizatia terorista marxist-leninista Brigazile Rosii.Vezi VIDEO cu Adrian Solomon amenintandu-l cu moartea pe Mihai Razvan Ungureanu

Doi ani mai tarziu, in 2014, Adrian Solomon declara ca este "comunist, dar unul iluminat": "Sunt un pesedist adevarat si nu ma dezic de calitatea mea de membru de partid si nici de structura mea socialista si chiar, de multe ori, comunista. Cine are ceva de comentat sa vina sa-mi contraargumenteze. Da, recunosc ca sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care accepta armonia sociala si nu are in programul sau politic lupta de clasa."