Seara pomenilor electorale: Deputatii au votat solicitarea Sanitas - Sporurile personalului sanitar, calculate la nivelul salariului de baza/ Salariile angajatilor CNAS cresc cu 25% din 1 decembrie/ Salariile din educatie cresc cu 15%/ Ministrul Muncii: "Un impact bugetar de 3-4 mld lei; un Nobel pentru cel care face deficitul"

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 31 octombrie 2016, 20:05 Actualitate | Politic


Dragos Pislaru in fata deputatilor si sindicalistilor
Foto: Agerpres
Deputatii din comisiile de munca si de buget au adoptat luni un amendament la OUG 20 privind salarizarea prin care sporurile personalului sanitar se calculeaza prin raportare la salariul de baza si nu la cel din 2009, asa cum solicitasera sindicatele prin greva generala declansata luni. Ministrul Muncii Dragos Pislaru a atras atentia ca impactul bugetar acest amendament este de 1,125 miliarde lei, in timp ce un secretar de stat in ministerul Muncii a avertizat ca se deschide "cutia Pandorei". Liberalii din comisii au parasit sala in semn de protest, invocand faptul ca PSD vrea sa "cumpere voturi", astfel ca amendamentul a fost adoptat in unanimitate de cei de la PSD si UDMR, in ciuda faptului ca Pislaru a insistat asupra impactului bugetar. Practic, ultimele doua ore si jumatate de dezbateri au fost fara opozitie la PSD in lipsa reprezentantilor PNL.

O alta modificare votata luni de comisie este cea prin care salariile angajatilor din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cresc cu 25% incepand cu 1 decembrie 2016.

De asemenea, s-a votat o crestere de 15% a salariilor personalului din invatamant - care cuprinde personalul didactic, nededidactic si auxiliar - de la 1 ianuarie 2017 fata de nivelul celor din decembrie 2016.

In plus, s-au majorat cu 15% si salariile celor din asistenta sociala.
 • Ora 21.05 Dezbaterile din comisie se apropie de final dupa circa cinci ore. Vor continua insa maine de la 9.30. Se doreste ca raportul sa fie gata pentru a intra la vot in plen marti, inainte ca parlamentarii sa ia vacanta pentru campania electorala.
 • Ministrul Muncii a afirmat in sedinta ca toate modificarile adoptate depasesc "cel mai negru scenariu" al sau privind impactul bugetar. "Ati adoptat un pachet cheie, intreaga arhitectura (pentru legea salarizarii unitare - n.r.) s-a defazat, dumneavoastra trebuie sa le aplicati de la 1 ianuarie 2017, va urez succes". 
 • Ulterior, Pislaru precizeaza ca a calculat un impact bugetar preliminar numai al amendamentelor votate - undeva intre 3 si 4 mld lei: "Pe langa cei de 2,6 mld ai ordonantei 20, undeva intre 3 si 4 mld doar prin ce ati pus aici pe masa. Puteti sa le adoptati maine si va doresc succes. Evident, un premiu Nobel pentru cel care o sa  faca deficitul bugetar."
 • Procedural, raportul la proiectul de lege de adoptare a OUG 20/2016 urmeaza sa fie finalizat marti dimineata - inca mai trebuie discutate grilele de salarizare - apoi adoptat de comisia juridica si bagat pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votat de plenul Camerei Deputatilor.

Amendamentul respectiv la OUG 20/2016 vizand sporurile:

Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin (2), incepand cu 1 decembrie 2016, sporurile si alte drepturi salariale specifice, activitatile se vor calcula prin raportare la salariul de baza, potrivit prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia categoriilor de personal prevazute la alin. 6^2.

Motivarea stipulata: "Pentru a inlatura inechitatile salariale din sistemul public de sanatate."

Pislaru a intrebat sala inainte de vot daca este inteles faptul ca numai aceasta "dezghetare" are un impact bugetar de 1,125 miliarde lei. "Vom avea o problema clara de discriminare" a spus Paslaru.

Mostra din dialogul dintre Rovana Plumb si Dragos Pislaru:

Fostul ministru al Muncii Rovana Plumb a sustinut puternic acest amendament afirmand ca "nu este voie sa avem niveluri diferite - ori calculam la 2009 ori la 2016, nu este voie sa avem inechitat in cadrul aceluiasi sistem."

In replica, Pislaru a afirma ca "nu exista nicio discriminare in interiorul sistemului singurul lucru care s-a modificat au fost garzile, care sunt altceva".

Rovana Plumb: "Noi vrem ca si garzile si sporurile sa fie la nivelul din 2016."

Ministrul Pislaru: "Si eu vreau sa fie pace in lume, dar cand vorbim de un impact bugetar de peste 1,1 mld..."

La ora 18.40 PNL pleaca din comisie.

"Noi am crezut ca va fi totusi echilibru si ratiune. Ma uit ca lucruri care se perpetueaza de ani de zile si la care cei de la PSD au fost partasi astazi vin si le critica si vor sa le schimbe cu mainile altora, nu este corect si nici normal" a spus liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu, cel care mai devreme afirma ca PSD urmareste sa cumpere voturi prin aceste modificari.
 • Presedintele comisiei de munca, Adrian Solomon (PSD): "Haideţi să fim curajoşi să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Ceea ce ne spuneţi că într-un an de zile această ţară nu-şi permite să plătească în Sănătate 300 milioane de euro înseamnă că această ţară nu mai  are sistem de sănătate publică. Ne asumăm acest lucru? Găsim 300 de milioane de euro. Şi dumneavoastră şi toţi cei care vor veni să guverneze această ţară. Vorbim tot timpul într-o tehnocrată ideală, să nu spunem nimic. Chiar începe să mă doară capul."

Majorarea cu 25% a salariilor personalului din aparatului propriu al CNAS

Primul amendament votat de comisiile de buget si de munca a fost acela privind angajatii CNAS si a caselor de asigurari judetene. Ce prevede acesta:

 • "Prin exceptie de la prevederile art 1 alin 1 incepand cu luna decembrie 2016 cuantumul brut al salariilor de baza/ salariilor functiei de baza/ indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna august 2016.
 • Incepand cu aceeasi data, salarizarea personalului din cadrul caselor de asigurari de sanatate judetene, a municipiului Bucuresti si din cadrul Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti se stabileste la nivelul de 85% din salariile stabilite la nivel central pentru personalul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al presedintelui CNAS avand in vedere functia/gradul/treapta si gradatia de salarizare, functiile specifice prevazute de lege pentru casele de asigurari de sanatate judetene, a municipiului Bucuresti si Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice,Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, precum si echivalarea unor functii specifice activitatii caselor de asigurari de sanatate.
 • Stabilirea nivelului drepturilor de salarizare pentru personalul prevazut la alin. se aproba prin ordin al presedintelui CNAS."
Deputatii PNL au votat impotriva, insa acesta a fost adoptat prin majoritatea formata de PSD, cu 16 voturi pentru si 9 impotriva.

Crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant

La comisii nu s-a discutat doar despre sanatate, ci si despre invatamant, fiind prezenti si lideri sindicali din educatie. Liderul Alma Mater Anton Hadar a declarat de altfel ca "toata lumea spune ca e bine sa fii sanatos, dar daca esti prost e bine?"

Astfel, s-a votat urmatorul amendament, care apartine Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret"
 • "Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant, existente in plata la data de 31 decembrie 2016, se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei."

Insa nu este singura majorare pentru invatamant. Un alt amendament votat se refera la un spor de 10-25% din salariul de baza proportional cu timpul efectiv lucrat si calculat in functie de numarul elevilor sau al studentilor practicanti pentru personalul didactic desemnat sa conduca si sa realizeze practica pedagogica pentru pregatorea educatorilor si invatatorilor, institutorilor si profesorilor, asa cum noteaza News.ro.

De asemenea, se va acorda un spor de 7%, 10% si 15% din salariul de baza pentru personalul didactic care asigura predarea simultana la doua, trei sau patru clase de elevi.

Pislaru: "Daca noi vom pleca de aici cu impact bugetar de un leu, vom incalca o lege"

La inceputul dezbaterilor, ministrul a atras atentia ca modificarile presupun incalcarea legii.

"Ridic o problema care tine de fondul problemei si care presupune ca, daca noi vom pleca de aici cu impact bugetar de un leu, vom incalca o lege. Este vorba de legea cu privire la responsabilitatea fiscal-bugetara, unde, la sectiunea 2 - cheltuieli de personal, spune ca nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului care conduc la cresterea cheltuielilor de personal sau a pensiilor in sectorul bugetar. Evident ca sunt multe lucruri fara impact bugetar cu care suntem de acord sa le discutam", a declarat Pislaru, la dezbaterea din Comisiile de buget - finante si munca ale Camerei Deputatilor privind OUG 20/2016, la care participa si reprezentantii Federatiei Sanitas.

Ministrul a spus ca ordonanta a fost emisa de Guvern in momentul in care "in salarizarea din sistemul public prevala o dezordine foarte mare in ceea ce priveste nivelul salarial". "Acest lucru se reliefa printr-o salarizare gen 'dinti de fierastrau' in sensul ca persoane care lucrau pe functii care ar fi trebuit sa aiba o salarizare mai redusa erau platite mai bine decat persoane cu o salarizare mai ridicata, vechimile nu erau luate in calcul si nu se respecta principiul la munca egala - plata egala", a explicat Pislaru.

El a adaugat ca "anvelopa bugetara" pe care Guvernul o are la dispozitie in mandatul sau pentru acest lucru este de 2,3 miliarde lei.

"In aceasta anvelopa de 2,3 miliarde lei am avut in vedere sa incercam atenuarea inechitatilor care sunt in sistem pe acest principiu 'la munca egala - plata egala' si aici am avut acea formula prin care am vrut sa ne uitam mai ales la treptele de salarizare, mai ales ca erau nerespectate in zona functionarilor publici. In aceasi timp, am vrut sa remediem o problema in sistemul militar unde 30 la suta din personal isi inclusese in anul 2010 un spor de merit si restul de personal ramasese neacoperit pe aceasta zona. Am incercat sa tratam sectorul de sanatate ca sector prioritar si ne-am concentrat pe partea cheie a familiei ocupationale de sanatate - partea de medici si de asistenta medicala. Pentru acest sector am alocat 1,6 miliarde lei in total", a precizat Pislaru la inceputul dezbaterilor.

Ministrul Muncii a mai aratat ca prin aceasta ordonanta s-a reusit ca in domeniul educatiei sa fie crestere graduala a salariilor, printr-o noua grila, si au fost eliminate si inadvertentele din administratia publica centrala.

Potrivit lui Pislaru, amendarea ordonantei 20 astfel incat sa fie acordate unele sporuri la sectorul de sanatate ar lasa in spate familii ocupationale care in acest moment au un nivel de salarizare redus.

"Cu totii suntem de acord ca prin ordonante punctuale mai mult cream inechitati decat le rezolvam si cu totii avem un mandat din partea cetatenilor, mai ales cei care sunt in zona publica, de a nu crea in acest moment distorsiuni care sa coste si sa fie iresponsabile. Atunci as vrea sa cred cu tarie ca, in momentul in care vom aduce amendamente care vor tinti ca din 1,76 miliarde lei 1,1 miliarde se duc intr-o zona de detensionare, de a da drumul unor sporuri care se vor aplica numai ca modalitate de calcul la aceasta familie de sanatate, nu este cel mai bun lucru in acest moment in societate. Tot ce vom reusi sa facem este sa lasam in spate familii ocupationale care, in acest moment, au un nivel de salarizare redus", a aratat ministrul Muncii.

Comisiile de buget-finante si de munca s-au reunit pentru a discuta ordonanta de urgenta 20/2016 privind sectorul bugetar, in conditiile in care Federatia Sanitas a declansat o greva generala.

Dezbaterile dureaza deja de patru ore, dinamica fiind in mod evident ministru versus deputatii PSD si lideri sindicali.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15723 vizualizari

 • +44 (46 voturi)    
  Bravo (Luni, 31 octombrie 2016, 20:33)

  mitg [utilizator]

  O sa trebuiasca platite oalele sparte in 2-3 ani din nou ...
  • +44 (46 voturi)    
   se repeta scenariul din 2008.. (Luni, 31 octombrie 2016, 22:35)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Cand PSD nu e sigur ca va castiga, face praf bugetul. Teama lor cea mai mare este ca o guvernare fara hoti va demonstra in cativa ani cat de bine poate evolua Romania fara PSD.. si atunci nici macar prostimea nu-i va mai vota.
   • +31 (33 voturi)    
    Psd isi bate (iar) joc de banii nostri (Luni, 31 octombrie 2016, 22:53)

    zzztop [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Acelasi comportament: le dai o sticla de ulei si un PET de bere inainte de alegeri si dupa alegeri ii pui sa plateasca impozite de li se taie respiratia.

    de data asta arunca in aer bugetul, stabilitatea monetara si posibil economia tarii pe care vor trebui sa o mulga pana la distrugere.
 • +25 (27 voturi)    
  banditilor (Luni, 31 octombrie 2016, 20:36)

  zot [utilizator]

  a-ti bulversat tara; veniti sa va dau VETO!
  • +4 (4 voturi)    
   ? (Marţi, 1 noiembrie 2016, 10:04)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Ce naiba inlocuieste cratima aia?
 • +36 (40 voturi)    
  vrem o singura camera cu 300 de parlametari (Luni, 31 octombrie 2016, 20:54)

  hopsinoi [utilizator]

  asa macar se mai filtreza drojdia (mafia).

  este un referendum pe tema asta
  • +4 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 noiembrie 2016, 6:18)

   [anonim] i-a raspuns lui hopsinoi

 • +29 (31 voturi)    
  Ca la manelisti ,fara numar de la PSDei ?! (Luni, 31 octombrie 2016, 21:24)

  Plagarus [utilizator]

  Inapoi / inainte spre comunismul utopic,fiecaruia dupa nevoi la toata suflarea.
 • +32 (34 voturi)    
  Coruptii care arunca in aer casa (Luni, 31 octombrie 2016, 21:50)

  zzztop [utilizator]

  Incearca sa cumpere categorii de romani cu promisiuni desarte care vor fi evidente doar dupa alegeri.

  Va mai aduceti maririle date de Iliescu in timp ce inflatia era de 300-600% pe an? Asta face Psd si acum. Da cu o mana si fura cu doua.
 • -36 (38 voturi)    
  teapa Ciolos (Luni, 31 octombrie 2016, 21:52)

  xanti [utilizator]

  Daca vrea parlamentul multe bete in roate o sa-i puna lui Ciolos dupa alegeri asta ca sa ii spuna frantuzoaicei cine e seful in Romania
 • +29 (31 voturi)    
  Chiar ma gandeam cum de tac sidicatele? (Luni, 31 octombrie 2016, 22:15)

  Gryphus [utilizator]

  se stie ca PSD controleaza sindicatele din educatie pt ca toti asa zisii lideri sunt slugile PSD dar chiar ma gandeam cum de sunt asa tacuti acum cand vin alegerile si trebuie sa faca putin campanie electorala pt PSD

  cel mai bine e sa-i lasi sa creasca salariile bugetarilor cu 15% si sa mai puna si guvernul 20% ... si sa vedem cine plateste
 • +24 (26 voturi)    
  halloween parlamentar (Luni, 31 octombrie 2016, 22:16)

  ..13 [utilizator]

  Au intrat dracii in Parlament.
  Sigur ei o sa plece in decembrie 2016-ianuarie 2017 dar lasa urmarile lor...

  sa fie deferiti justitiei - la fel se intampla la orice incheiere de mandat - parca Comisia de la venetia spunea ca inainte de 6 luni de incheierea mandatului sa nu mai fie aprobate legi care produc schimbari semnificative - nu stiu textul exact , imi pare rau.

  Astia au innebunit de tot sau ceva i-a innebunit de tot!
  vANTUL SCHIMBARII...
 • -27 (35 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 31 octombrie 2016, 22:47)

  [anonim]

 • +23 (23 voturi)    
  De unde Pa..tele ma.. lor (Marţi, 1 noiembrie 2016, 0:47)

  A_Radu [utilizator]

  Arunca astia cu bani in stanga si in dreapta ??? ... Sa zica sursa de finantare la toate cresterile astea votate din pix ... E incredibil ce poate face Parlamentul Romaniei ... Atata lipsa de discernamant, atata lipsa de scrupule, se Indatoreaza generatiilor viitoare doar ca sa castige PSD alegerile ...
  Cum sa cresti din pix fara minima fundamentare economica salarii , sporuri !?? ... Ar trebui sa existe niste parghii prin care Parlamentului sa-i fie interzis sa voteze masuri economice fara o fundamentare temeinica ... Asta e atentat la stabilitatea economica a tarii
  • +10 (10 voturi)    
   de unde? (Marţi, 1 noiembrie 2016, 5:01)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   din averile care le-au facut prin hotie si coruptie. Sa le ia tot, sa ramana in fundul gol, asa cum au venit cu multi ani in urma: cu nimic in buzunare, in piept sau in cap. Sa le ia tot, sa ramana cu ce au avut...
   • +4 (4 voturi)    
    Daca este asa.. (Marţi, 1 noiembrie 2016, 10:51)

    mihg [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

    Eu sunt de acord cu tine, sa ia de la cei care fura, dar as vrea sa scrie in lege ca se maresc salariile si ce-o mai fi, atunci cand se recupereaza banii. Nu vreau sa ia de la mine si mai multi!
  • +6 (6 voturi)    
   de unde? (Marţi, 1 noiembrie 2016, 8:38)

   Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   Cum de unde? V-ati nascut ieri sau cum?
   Se vor lua bani de la infrastructura. O sa pupati voi autostrazi care sa traverseze Carpatii in 2030.
   Sau centura a capitalei. Chiar acum ma uit pe fereastra cum vreo ~200 de fraieri stau blocati in trafic in sectorul 6.

   Si pana sunt gata autostrazile nu va mai exista Logan sau Duster made by Dacia. Atunci sa vezi greve..Dar va fi prea tarziu
 • +25 (25 voturi)    
  S-a mai dat (Marţi, 1 noiembrie 2016, 3:19)

  CapitanulPanait [utilizator]

  Imi aduc aminte cum dadea Caty Andronescu pe la Antena 3 salaraii la profesori cu 50% in plus, asta pe vremea cand Boc guverna si taia. Exact cum este PSD-ul acuma adica in opozitie.

  Cand vor veni la guvernare (din pacate spre asta mergem) or sa dea banii promisi precum madam Andronescu, adica nici un leu.

  Vor veni cu scuze de genul: Vai de noi, ce dezastru au lasat tehnocratii, gauri de milioane, si vai de noi nu avem cum sa acoperim cresterile salariale. Asa ca pina la marire ia mai luati un impozit de colea ca sa acoperim gaura lasate de eliminarea celor 102 taxe.

  Ce este asa greu sa interzici prin lege mariri salariale = pomeni electorale, in anul in care sunt alegeri?
  • +6 (6 voturi)    
   e interzis (Marţi, 1 noiembrie 2016, 10:40)

   of of [utilizator] i-a raspuns lui CapitanulPanait

   E interzis prin lege deja, dar asta nu i-a impiedicat.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 noiembrie 2016, 6:26)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  o sa-i eliminam..... (Marţi, 1 noiembrie 2016, 6:50)

  TRABI [utilizator]

  Sa oprim macelul . Pana in decembrie , o sa iesim in numar uluitor in strada , pentru anihilarea actualului parlament .
  Nu or sa scape usor , au intins coarda la refuz .
  Sa se gandeasca bine acesti hoti ai tarii , ca nu vor scapa de raspundere .
 • +6 (6 voturi)    
  Justitia , accelerati putin... (Marţi, 1 noiembrie 2016, 7:17)

  TRABI [utilizator]

  DNA , de ce ati redus eliminarea hotilor din parlament si din anturajul lor ?
  Va rog sa continuati , sa mai atenuam durerea pana in decembrie .
  Dl. Iohannis , ar trebuisa introduca in sedinta CSAT aceasta debandada de destabilizare si jefuire a tarii .
  Aici este vorba de grupari care actioneaza dupa model mafiot , care au ajuns si in cele mai inalte institutii ale tarii .
 • +5 (5 voturi)    
  vasele comunicante (Marţi, 1 noiembrie 2016, 8:11)

  Toni_Romania [utilizator]

  Mariri de leafa intr-un sector = reduceri de leafa in alt sector. (ala nefiind niciodata lefurile parlamentarilor/ministrilor)
 • -2 (2 voturi)    
  O analiza corecta, (Marţi, 1 noiembrie 2016, 9:19)

  icsulescu99 [utilizator]

  nu se face acuzand o singura parte de populisme dl jurnalist, daca vrei sa fi echidistant(sau poate nu vrei) ar trebui sa dai mai multe detalii despre modul cum sunt remunerati in momentul de fata cei carora li se aplica aceste modificari legislative, poate sunt bune, poate nu.

  Cu totii stim ca sistemul nostru medical este mult in spatele celorlalte sisteme medicale din Europa, mult se datoreaza lipsei de personal din unitatile spitalicesti, remuneratiei cadrelor medicale ...

  O tara fara sanatate si educatie este o tara care nu gandeste.
 • -7 (7 voturi)    
  D-le DRAGOS PASLARU (Marţi, 1 noiembrie 2016, 9:35)

  jidanul [utilizator]

  D-le ministru al muncii "tehnocrat" este obligatoriu sa intelegeti ca exista un Cod al Muncii care trebuie sa se aplice neconditionat, pentru absolut toti salariatii din Romania indiferent unde lucreaza, la privat sau sunt bugetari, fara privilegii, fara abuzuri si fara discriminari. Greseala dvs. si a guvernului tehnoratat este ca ati fost incapabili si iresponsabili in a concepe si a pune in practica o lege a salarizarii unitare si o lege a pensilor, viabile, morale si corecte pentru a elimina toate dezechilibrele salariale si de pensii. Nu este vina salariatilor din Romania care isi cer drepturile, este vina dvs. ca nu vreti ori nu stiti sa rezolvati problemele romanilor din Romania.
  • +6 (6 voturi)    
   Hai ma (Marţi, 1 noiembrie 2016, 10:55)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui jidanul

   O lege unica a salarizarii intr-un an electoral, de catre un guvern fara sustinere in Parlament ? Despre ce dracu vorbesti. Chiar atat de inconstient esti ? Pai in doua saptamani apareau greve in toate domeniile bugetare.
  • +1 (1 vot)    
   Legile guvernului! (Miercuri, 2 noiembrie 2016, 10:18)

   EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Probabil ca nu stiti ca nu guvernul voteaza legi, ci parlamentul!
 • -1 (3 voturi)    
  Cata spaga! (Marţi, 1 noiembrie 2016, 10:54)

  Supravietiutorul [utilizator]

  De la mama stiu, ca la medic si la profesor te duci cu plicul!
  Ce putem face? Ori le dam plicul in continuare, ori le dam in cap!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by