Lista pentru Senat a PNL Prahova ar urma sa fie deschisa de catre co-presedintele filialei judetene Iulian Dumitrescu, actualmente senator de Calarasi.
Tot la Prahova, dar la Camera Deputatilor, va candida si Roberta Anastase pentru un nou mandat.
Conform unor surse din partid, numele Robertei Anastase va fi al treilea pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor la Prahova, Lista ar urma sa fie deschisa de catre co-presedintele PNL Prahova, deputatul George Ionescu, fost prim-vicepresedinte al PDL Prahova in perioada in care filiala era condusa de Anastase. Pe locul al doilea pe lista pentru Camera Deputatilor a PNL Prahova se va regasi deputatul Paul Dumbravanu.
La alegerile uninominale din noiembrie 2012, Dumbravanu a candidat din partea PNL pe colegiul uninominal reprezentat de Anastase, obtinand cu cateva mii de voturi mai mult decat aceasta. Astfel, in urma scrutinului din 2012, Roberta Anastase a intrat in Parlament de pe locul al doilea, cu 9.281 de voturi, reprezentand 31,75%, iar Paul Dumbravanu a avut 15.765 de voturi, reprezentand 53,90, noteaza News.ro.
Plenul Camerei Deputatilor a votat marti ca fostul deputat PNL Petre Roman isi poate relua mandatul de deputat intrerupt in februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, si ar urma sa primeasca si indemnizatiile restante din ultimul an si jumatate, in valoare de peste 90.000 lei.
Roman a declarat ca, cel putin in cazul sau, s-a dovedit ca justitia in Romania functioneaza, si ca isi doreste ca banii pe care ii are de recuperat pentru tot acest timp cat nu a fost repus in drepturi sa ii fie inapoiati de cei care au comis abuzul si nu de Parlament.
"Multumesc colegilor, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a ascultat dorinta. Sunt foarte bucuros pentru faptul ca, cel putin in aceasta cauza, s-a dovedit ca justitia in Romania functioneaza. Lucrul asta e foarte important. Cel mai important pentru mine, in aceasta perioada de un an si jumatate, a fost sa pot dovedi ca e bine, ca merita sa avem incredere in justitie, in oamenii legii. Sigur ca s-a facut dreptate, sunt din nou in mandatul de deputat, nu l-am pierdut de fapt niciodata, este un precedent care ar fi trebuit sa nu existe. Poate cu aceasta ocazie sa ne gandim mai serios la importanta, la greutatea unui mandat de parlamentar. In acest moment, eu sunt in contestatie cu raportul initial al ANI. Cata vreme lucrurile se judeca, mandatul este valid. Partea de fond - urmeaza sa vedem", a spus Roman, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Petre Roman a precizat ca raportul ANI care cerea incetarea mandatului sau a fost anulat de Curtea de Apel Bucuresti.
"A fost un abuz clar. Domnul Zgonea, atunci presedinte, a spus ca ascultam de raportul ANI si inceteaza mandatul lui Petre Roman. Am incercat sa ii spun ca am o hartie de la Curtea de Apel care spune ca dosarul meu a fost depus, ca e acolo, asteptati ca sunt inca in justitie, prin urmare am inca dreptul meu. Nu a vrut sa asculte de treaba asta. Abuzul a fost din partea ANI care a dat lucrurile peste cap. Chiar si ANI a fost sesizata, Curtea de Apel a spus ca are pe rol aceasta cerere. Domnul Zgonea a spus ca mi se anuleaza mandatul, ceea ce a fost, in cel mai bun caz, o graba nejustificata. As putea sa fac o plangere penala, nu am facut-o pana acum, o sa ma mai gandesc", a precizat Roman.
"Nu as vrea ca aceasta suma de bani sa cada in sarcina Parlamentului. Daca e un abuz, plateste cine a comis abuzul, nu Parlamentul, nu institutia, fiindca eu tin cu aceasta institutie si unul dintre motivele pentru care nu am facut plangere penala este tocmai asta - sa nu mai adaug si eu ceva la lipsa de prestigiu actuala, din pacate, a Parlamentului, care este totusi institutia suprema a democratiei in stat. Am cerut pe cale administrativa recuperarea prejudiciului, odata ce se stabileste ca a fost un abuz trebuie sa plateasca cei care au comis abuzul, nu cetatenii Romaniei", a mai spus Roman.
"Petre Roman va fi anuntat saptamana viitoare sa isi reia activitatea de deputat. In Biroul permanent s-a hotarat ca isi va recupera indemnizatia de deputat. Urmeaza ca secretarul general sa faca formele legale, sa propuna Biroului permanent sa recupereze indemnizatia de deputat, fara suma forfetara si fara alte drepturi", a precizat marti secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.
Comisia Juridica a dat un raport prin care se recomanda ca mandatul de deputat al lui Petre Roman sa fie reluat si sa constate ca mandatul sau nu a incetat in conditiile legii.
Avand in vedere ca Petre Roman avea o indemnizatie de 5.031 lei pe luna, suma totala care ii va fi returnata se va cifra la 90.558 lei pentru 18 luni, noteaza Mediafax.
Pe 3 mai, Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa ia act de reluarea mandatului sau, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, in data de 24 aprilie, anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa.
Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), potrivit caruia Petre Roman s-ar fi aflat in incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata.
Hotararea instantei a fost atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind stabilit termen de judecata la data de 12 octombrie. Decizia instantei supreme va fi definitiva, potrivit Mediafax.
In ianuarie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis sa se mentina raportul ANI, prin care s-a constatat ca fostul parlamentar se afla in incompatibilitate. Hotararea a fost luata la acel moment ca urmare a unui incident procedural, in urma caruia Petre Roman nu s-a adresat in timpul acordat de lege instantei competente, astfel ca dupa decizia Tribunalului Petre Roman si-a pierdut mandatul de deputat.
Asa surprize da, m-am gandit ca macar de dragul lumii vor aduce oameni noi si, am fi sperat, cinstiti.
sa mearga unde a activat si are rezultate ca senator sau orice alta activitate.
mormanul de "fier vechi" a disparut din prahova asa ca nu mai are ce "moderniza".
iar pnl ar face bine, ca sa mai fie sprijinit de prahoveni, sa caute oameni de valoare care vor sa faca ceva, nu
elefanti care sa traiasca vesnic fara sa faca ABSOLUT NIMIC, cum se intampla cu acest domn in ultimii 20 de ani.
multumim pnl!
Nu știu, mie mi se pare că ar trebui unul mai tânăr să ajungă acolo, fără supărare !
Avind in vedere milioanele de romani care au fugit mincind pamintul din Romania dupa 1989 (si au fugit mai ales cei care voiau sa traiasca din propria munca, fara sa fie nevoiti sa fure), e de inteles ca au avut dificultati in a-si gasi aliati si urmasi politici.
Am ajuns azi in situatia ca, de la Iohannis pina la ultimul politruc, trecind prin sevicii, parlament si guvern (pot sa pun si Curtea Constitutionala pe lista), sa nu existe nici macar un singur barbat adevarat (adica de felul lui Orbán Viktor sau Nigel Farage, de exemplu - ca sa intelegeti despre ce vorbesc) caruia i-as da votul meu.
Consecinta e ca, in momentul de fata, in Romania nu exista nici un singur partid, oricit de mic si de insignifiant electoral, care sa reprezinte interesele poporului Romaniei. O situatie foarte asemanatoarea cu cea din USA si din Europa de Vest de altfel...
Lumea de azi e condusa de forte oculte si toti cei care se prezinta la vot nu fac altceva decit sa mascheze starea asta deplorabila de lucruri dind impresia ca democratia functioneaza totusi daca oamenii au incredere in procesul electoral si merg la vot.
Votul cetatenilor nu mai conteaza nicaieri in lume si boicotarea masiva a alegerilor ar putea fi o prima forma de protest, un avertisment si un puternic element unificator in lupta popoarelor impotriva oligarhilor din spatele scenei circului politic.
Se pare ca a venit vremea ca si PNL-ul sa fie pus pe butuci in acelasi muzeu virtual in care a fost deja parcat si priponit PNT-ul lui Iuliu Maniu.
Felicitari serviciilor! Se simte de 60 de ani fiorul patriotic care razbate dinspre ele... Baietilor din servicii le sintem in primul rind datori pentru starea de ieri si de azi a tarii si, cind o veni vremea, lor va trebui sa le multumim in primul si in primul rind. Nu ca in decembrie 1989, cind am uitat complet de ei...
Caraman a devenit seful SIE in 1990. El nu a fost recomandat pentru aceasta functie de catre Petre Roman.
Numirea lui la SIE a fost un semnal dat de Romania impotriva NATO si care demonstra ca noi ne alaturam fostului bloc sovietic.
Iliescu a semnat in 1991 un tratat cu URSS pe care alte tari estice l-au respins