Clotilde Armand, vicepresedintele Uniunii Salvati Romania, a afirmat ca intentia PSD de a amana concursul pentru directorii de scoli arata ca senatoarea Ecaterina Andronescu incearca sa mentina politizarea conducerii scolilor, pentru ca aceasta sa fie "monopolizata de clientela de partid a PSD".

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

"Este inadmisibila interventia PSD in privinta organizarii concursului pentru directorii de scoli. Prin amanarea sustinerii acestui concurs national in cursul lunii octombrie, senatoarea PSD Ecaterina Andronescu incearca sa mentina politizarea conducerii scolilor, in asa fel incat aceasta sa fie in continuare monopolizata de clientela de partid a PSD. USR considera ca doamna Andronescu ar face mai bine sa raspunda in fata procurorilor si judecatorilor in privinta implicarii domniei sale in dosarul Microsoft si sa lase in pace organizarea acestui concurs national pentru ocuparea pozitiilor de director de scoli prin care s-ar reprofesonaliza si depolitiza conducerea scolilor," a comentat Armand, consilier local in Sectorul 1.

Comisia de invatamant din Senat, prezidata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esential pentru mii de scoli. Comisia a introdus un amendament prin care amana organizarea concursului de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, pana la vacanta de vara din 2017. Proiectul, odata aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, si ar da viitorului ministru din guvernul rezultat dupa alegeri puterea de decizie.

Proiectul de lege intra lunea viitoare in plenul Senatului, unde se va da votul final.