Premierul Dacian Ciolos a comentat, pe pagina de Facebook a revistei Vice, un articol intitulat "Imi place guvernul Ciolos, dar nu mai suport vrajelile de imagine din jurul lui". Primul ministru a scris ca "Nici eu nu sunt confortabil cu toata discutia asta cu clasa Economy. Eu folosesc clasa Economy inca de cand lucram la Comisia Europeana. De cand sunt PM am zburat de multe ori cu Economy. Dar acum cu fotografia asta (de care eu nu am stiut inainte sa o vad in presa), lumea are impresia ca e campania mea de PR. De ce nu putem accepta normalitatea ca normalitate fara atatea speculatii?"

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Guvernul lui Dacian Ciolos a facut lucruri extraordinare, dar asta nu face mai putin penibila campania lor cu ministri robotici care muncesc nonstop, zborurile economice si Cumintenia Pamantului", a comentat Vice, pornind de la fotografia cu Dacian Ciolos surprins, zilele trecute, zburand catre Munchen cu un avion de linie, la clasa Economy.

Premierul Dacian Ciolos a zburat duminica spre Germania, unde a efectuat o vizita oficiala la Munchen, cu o cursa de linie Tarom, la clasa Economic. La urcarea in avion, primul ministru a fost invitat de o stewardesa sa ia loc la clasa Business, insa Dacian Ciolos a refuzat, a relatat TVR.

Primul ministru si-a facut loc, cu bagajul, pana la scaunul sau si s-a asezat alaturi de seful Cancelariei, Dragos Tudorache. Intreaga delegatie oficiala, in jur de 8 persoane, a calatorit cu clasa Economic.

Dupa aterizarea avionului, ceilalti pasageri s-au ridicat, iar una dintre stewardese le-a cerut ca sa se aseze pana cand delegatia oficiala coboara din avion. Calatorii nu au comentat, iar primul ministru a spus "asta din cauza noastra" si si-a cerut scuze, iesind.

Premierul Dacian Ciolos a efectuat, duminica si luni, o vizita cu caracter "in principal economic" la Munchen, unde a avut programate intalniri cu lideri politici bavarezi, dar si cu reprezentanti ai unor companii germane, printre care BMW.