Alina Gorghiu a declarat miercuri la Adevarul Live ca discutiile dintre PNL si UNPR sunt vazute drept "o drama nationala", in timp ce celor de la PSD li se "face statuie" daca au o alianta cu UNPR.

"Daca PSD are o alianta cu UNPR, este de facut statuie. Daca PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o drama nationala. Nu s-a luat nicio decizie. In afara de PSD, cred ca poate fi partener de dialog orice partid parlamentar. Miza alegerilor parlamentare este foarte, foarte mare", a declarat Alina Gorghiu care nu a negat faptul ca ar vrea sa colaboreze cu UNPR, potrivit Adevarul.ro.

"Noi nu avem dialog cu domnul Oprea. Noi avem dialog cu presedintele UNPR, domnul Valeriu Steriu. Nu vreau sa discut despre Gabriel Oprea. Noi avem niste criterii foarte clare. Orice evenutala alianta a PNL cu altcineva trebuie sa respecte criteriile de integritate. Aceasta este premisa de la care pornim in orice discutie", a adaugat liderul PNL.

UPDATEGorghiu a declarat ulterior, la Parlament, ca luni se va lua o decizie in privinta aliantelor, in Biroul Politic National.

"Avem discutii, conform mandatului dat in Biroul Politic National, cu toate partidele parlamentare. De fapt, am initiat un dialog, nu exista nimic mai mult, nicio etapa suplimentara pe care sa nu o stiti. Absolut orice fel de discutie initiata va fi prezentata in Biroul Politic de luni si atunci se vor lua niste decizii", a declarat ea, intrebata care este stadiul discutiilor cu UNPR.

Despre negocierile cu PSRO si PND si daca li s-a propus fuziunea, copresedintele PNL a spus: "Nu le ofera nimeni fuziunea cu PNL, vreau sa fie foarte clar".

"Faptul ca avem discutii e un gest de normalitate. Incercam orice fel de dialog care sa poata genera o platforma viabila, eficienta, care sa se opuna PSD-ului in toamna. Nu s-au purtat discutii, de la inceput, referitoare la nimic, nici fuziune, nici alianta. Incercam sa vedem daca se creeaza niste punti de comunicare cu aceste partide politice in vederea, repet, maximizarii, eficientizarii scorului in toamna. Ce se va intampla vor decide colegii mei, luni, saptamana viitoare", a mai declarat Gorghiu.

Amintim faptul ca PNL si UNPR negociaza zilele acestea intens, atat pentru formarea de majoritati post-electorale in teritoriu cat si in vederea unei aliante pentru alegerile parlamentare din toamna. Liberalii au propus fuziunea prin absorbtie partidului infiintat de Gabriel Oprea, insa cei de la UNPR insista sa isi pastreze identitatea, inclusiv grupul parlamentar.

Potrivt unor surse din UNPR, lucrurile s-ar putea transa in maxim doua zile, "chiar si azi".

Pe de alta parte, potrivit acelorasi surse, PSD ramane prioritar in negocieri, iar Steriu urmeaza sa se vada cu cei de la PSD miercuri, intrucat acestia au o sedinta de Birou Permanent. Pana acum, Liviu Dragnea nu le-ar fi facut o contra-oferta celor de la UNPR, potrivit surselor.