Presedintele M10, Monica Macovei, a declarat sambata la Alba Iulia, raspunzand unei intrebari, ca Bucurestiul "ar ajunge in iad" cu Marian Munteanu primar, fiind de parere ca nominalizarea acestuia este "un blat intre PNL si PSD", urmand ca bucurestenii "sa primeasca retete" de la Gabriela Firea.

Monica MacoveiFoto: AGERPRES

Intrebata unde ar ajunge Bucurestiul cu Marian Munteanu primar, in contextul in care l-a numit "anti-european" si "anti-american", Monica Macovei a raspuns: "in iad", transmite Mediafax.

"Deci, nicaieri. Presupun ca este un blat cu PSD si o sa ne trezim cu doamna gospodina Firea si o sa primim retete de mancare si prajituri. Este o rusine o asemenea propunere. Nu are ce sa faca pentru Bucuresti domnul Munteanu, cum n-are ce sa faca nici doamna Firea. Nu se pricep la administratie deloc. Pe langa cum privesc ei viata si viata noastra de zi cu zi sau administratia. In afara de asta, Marian Munteanu nu poate duce Romania inspre progres. Nu o poate duce inspre progres si nici spre securitate. Noi avem nevoie de securitate, in acest moment, pentru ca la est avem Moldova unde rusii sunt stapani (...) Avem Serbia care e foarte apropiata de Rusia. Avem Crimeea si, ca atare, avem nevoie de sprijin si de securitate, care vine de la NATO, unde cel mai important stat sunt SUA si trebuie sa tinem de acest parteneriat special si de Uniunea Europeana", a spus Macovei.

Aceasta a adaugat, fiind intrebata daca poate sa strice un primar de Capitala relatiile cu americanii si cu Uniunea Europeana, "ca oricine poate strica, cine stie ce declaratie o sa faca", iar orice declaratie a unui om politic se consemneaza de toate ambasadele si in cateva minute ajunge in toata lumea.

Macovei a adaugat ca nu spune ca Marian Munteanu va strica, insa "va da de lucru mult mai mult si inutil", iar, atata timp cat este candidatul PNL, americanii se vor intreba daca "si PNL gandeste la fel, daca l-a propus pe acest candidat".

Intrebata daca, in opinia sa, Gabriela Firea va iesi primar, Macovei a raspuns ca bucurestenii nu il vor vota pe Munteanu, "foarte putini si pe Firea, dar destul de multi din cei care ies la vot".

Monica Macovei a fost prezenta, sambata, la lansarea candidatilor M10 la alegerile locale din judetul Alba.