Monica Macovei a declarat vineri ca Marian Munteanu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, este "un anti-european, anti-american, care inca mai viseaza la perioada legionara", catalogand propunerea PNL drept una "penibila".

"Dupa doua nominalizari esuate la Bucuresti a aparut a treia nominalizare, care ne-a luat respiratia tuturor oamenilor cu logica si care vor ca Romania sa mearga inainte, sa faca acel salt istoric de care are nevoie pentru a ajunge la nivelul statelor cu vechi democratii. L-au propus pe Marian Munteanu, care este un anti-european, un anti-american, care inca mai viseaza la perioada legionara si este urmarit de principiile legionare si care vine dintr-un trecut construit tenebros impreuna cu Virgil Magureanu", a spus Macovei, potrivit Agerpres.

Liderul partidului M10 considera ca, prin aceasta desemnare, PNL a oferit PSD "pe tava" functia de primar al Bucurestiului.

"Este o nominalizare care este penibila, jignitoare pentru noi, pentru electorat, pentru cei din Bucuresti si care arata clar ca este un blat intre PSD si PNL. PNL, practic, da pe tava Primaria Capitalei PSD-ului. Sa speram ca oamenii se vor trezi sau s-au trezit deja si vor iesi la vot, chiar si cei dezamagiti de politica, ca sa voteze partidele noi si curate, sa voteze oameni competenti si profesionisti", a mai spus ea.