Senatorul PNL Andrei Volosevici, candidatul liberalilor la primaria municipiului Ploiesti, a anuntat joi ca intreaga organizatie locala al UNPR a trecut la PNL.

"In urma unor discutii pe care le-am avut cu colegii nostri, oameni cu care am mai lucrat, de altfel, organizatia UNPR Ploiesti, intr-o proportie de 99%, a facut pasul catre noi, sunt colegii nostri si vor lupta alaturi de noi pe proiectul politic pe care il avem. Domnul Marcu Valentin, presedintele organizatiei (fost membru PDL- n.r.), a facut aceasta optiune zilele trecute" a spus Volosevici, fost primar al Ploiestiului in perioada 2008-2012 si lider al organizatiei PNL Ploiesti, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat ulterior pentru HotNews.ro ca nu este vorba si de parlamentari UNPR, ci de cei din organizatie, fosti colaboratori din perioada in care era primar si care acum au decis sa il sustina.

Procesul trecerii organizatiei la PNL este in derulare, pana in prezent este vorba de conducerea organizatiei, circa 20-30 de persoane.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, copreşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a precizat că o serie de primari au ales să facă parte din echipa" PNL.

Conform anunţului, primarii de la Măgurele- Vasilică Diaconu, Vadu Săpat- Vasile Zamfirescu, Şirna- Valerică Sandu şi Gornet Cricov se vor alătura PNL.

Dumitrescu a explicat că toţi aceştia au fost anterior membri PNL, doi dintre ei întorcându-se acum în partid din postura de independent, iar ceilalţi doi din postura de membru PSD.