PNL Sibiu a desemnat-o pe Daniel Cimpean drept candidat la presedintia Consiliului Judetean, aceasta fiind prima nominalizare a unei femei pentru functia de sef de CJ din partea unei organizatii, potrivit copresedintelui PNL Sibiu, Raluca Turcan, scrie Turnul Sfatului.

Cimpean este la al treilea mandat de consilier judetean. Amintim ca legislatia electorala prevede alegerea indirecta a presedintelui si vicepresedintelui de consiliu judetean, de catre ceilalti consilieri.

Avocat de profesie, in varsta de 42 de ani, Daniela Cimpean scrie in CV-ul sau, ca a dobandit "o buna cunoastere a problemelor cu care se confrunta primariile si institutiile publice, probleme generate in primul rand de legislatia lacunara si interpretabila, dar si de lipsa interesului de imbunatatire a performantelor angajatilor din administratia publica in general", potrivit turnulsfatului.ro.

Potrivit unor surse, saptamana viitoare urmeaza sa fie desemnat si un candidat la primaria Sibiului, dupa ce initial era vehiculata informatia ca PNL o va sustine in alegeri pe candidata Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Astrid Fodor, primarul in functie dupa plecarea lui Klaus Iohannis.