Consultarile lui Klaus Iohannis cu partidele: UNPR sustine "orice formula pe care presedintele o va dori"/ ALDE nu sustine alegerile anticipate/ Reprezentantii societatii civile cer Guvern "curat" si administratie depolitizata

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 8:15 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Administratie depolitizata, premier care sa deranjeze partidele chiar cu riscul anticipatelor, iar in noul Guvern sa fie oameni curati, care nu sunt urmariti penal, care nu sunt traseisti, ofiteri sau colaboratori ai securitatii - sunt principalele cerinte ale reprezentantilor societatii civile, invitati in premiera la consultari la Cotroceni cu seful statului, potrivit declaratiilor facute de acestia la iesirea de la discutii. De asemenea, reprezentantii societatii civile au anuntat ca Klaus Iohannis le-a promis ca va veni in Piata Universitatii pentru a discuta cu protestatarii. Seful statului i-a primit, vineri, la consultari si pe reprezentantii UNPR si pe cei al ALDE. Liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat, la iesirea de la consultari, ca UNPR sustine "orice formula pe care presedintele o va dori", fie ca va fi vorba despre un Guvern politic, un Guvern de tehnocrati sau alegeri anticipate. Calin Popescu Tariceanu (ALDE) a declarat ca "dupa aceaste convorbiri va urma o perioada de reflectie, apoi noi discutii care probabil vor insemna mai mult, ceea ce inseamna negocieri".

Ora 16:00 Administratie depolitizata, premier care sa deranjeze partidele chiar cu riscul anticipatelor, iar in noul Guvern sa fie oameni curati, care nu sunt urmariti penal, care nu sunt traseisti, ofiteri sau colaboratori ai securitatii - sunt principalele cerinte ale reprezentantilor societatii civile la consultarile cu seful statului, potrivit declaratiilor facute de acestia la iesirea de la discutii. De asemenea, reprezentantii societatii civile au anuntat ca Klaus Iohannis le-a promis ca va veni in Piata Universitatii pentru a discuta cu protestatarii.

Ora 13:10 Delegatia ALDE a iesit de la consultari. Calin Popescu Tariceanu a declarat ca "dupa aceaste convorbiri va urma o perioada de reflectie, apoi noi discutii care probabil vor insemna mai mult, ceea ce inseamna negocieri. Tariceanu a afirmat ca alte partide "fug de responsabilitatea proprie" si asteapta asumarea responsabilitatii de catre presedintele Iohannis.

ALDE sustine Guvernul interimar, insa nu sustine varianta alegerilor anticipate, Tariceanu aratand ca o stare de blocaj s-ar instala "la nivelul intregii tari pana la alegeri anticipate cu un Guvern tehnocrat care nu are capacitatea de a lua decizii politice".

Daniel Constantin a declarat, la iesirea de la consultari, ca "in aceasta perioada de tranzitie vom continua sa sustinem Guvernul interimar sa gestioneze problemele. Guvernul interimar trtebuie sa lucreze si la bugetul pe 2016 din punct de vedere tehnic."

"Alegerile anticipate au fost analizate si in partidul nostru si in opinia noastra reprezinta o solutie democratica la o criza politica pe care nu o traversam in acest moment. Nu exista o solutie politica, in acest moment trebuie sa analizam toate variantele. Un guvern politic, un guvern de tehnocrati, un premier tehnocrat, sunt variante care au fost discutate. Presedintele se va gandi la ce este mai bine, de comun acord sunt convins ca vom ajunge la o solutie", a afirmat Daniel Constantin.

Ora 12.40 Si Nicusor Dan va merge la Cotroceni, potrivit anuntului facut de acesta pe Facebook.

Ora 12:35
Delegatia ALDE, formata din Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, a ajuns la Cotroceni.
 
Ora 12:30 Si-a anuntat prezenta si Cristina Guseth, reprezentanta Freedom House.

Ora 12:25
Si Initiativa Romania va fi prezenta la Cotroceni, anunta aceasta intr-un comunicat de presa.

"Initiativa Romania este o miscare civica care isi propune coagularea cetatenilor si a societatii civile in Bucuresti. Scopul acesteia este identificarea resurselor care, pe termen mediu si lung, vor reprezenta o alternativa la clasa politica actuala in administratia publica locala si nationala -https://initiativaromania.wordpress.com/" se prezinta acestia in comunicat.

Citeste mai multe despre Initiativa Romania aici


Redam mesajul pe care initiativa l-a adresat presedintelui:

Domnule Presedinte Klaus Iohannis,
Va multumim pentru invitatie. Venim! Si ceea ce am scris mai jos va vom spune si dumneavoastra.
Va sustinem in indeplinirea atributiilor dumneavoastra constitutionale si dorim sa gasiti rapid cea mai buna solutie pentru functia de prim-ministru: un om integru, competent, cu viziune si umilinta in serviciul public.
Dialogul initiat de dumneavoastra, sub presiune si sub forma unui ultimatum cu termen limita, nu aduce, insa, credibilitate suplimentara desemnarii viitorului prim-ministru, dimpotriva. Sigur, invitatia dumneavoastra, adresata societatii civile, pentru consultari in cursul zilei de azi este laudabila, o apreciem si este un semnal ca ati auzit vocea strazii. Este, insa, si un semn ca nu ati auzit foarte bine ce spune: vrea o reforma profunda a clasei politice.
Discutiile publice febrile pentru formarea noului Guvern arata ca liderii partidelor si-au pierdut complet auzul: domnilor, nu v-am cerut ca VOI sa faceti un nou Guvern, v-am cerut sa plecati acasa. Va mai spunem o data: plecati!
Nimeni nu a cerut desfiintarea partidelor, nimeni nu a cerut desfiintarea Parlamentului. Tot ce am cerut este ca voi sa plecati acasa. Dati o sansa tarii sa respire speranta, dati o sansa la reforma partidelor dumneavoastra, si faceti un gest de penitenta pentru propria constiinta.
Initiativa Romania cere romanilor sa nu plece din strada si sa continue exercitarea pasnica a libertatii de exprimare si intrunire pana cand partidele vor face primi pasi concreti pentru curatarea clasei politice:
 • 1. Demisii imediate din functiile publice ale politicienilor (consilieri locali, consilieri judeteni, primari, presedinti CJ, parlamentari, ministri) anchetati penal, trimisi in judecata penala sau condamnati penal in prima instanta sau definitiv, indiferent de modalitatea de executare;
 • 2. Demisia imediata din Parlament a politicienilor care au initiat si sustinut tentativele de modificare a legislatiei penale cu scopul slabirii luptei anticoruptie si ingradirii independentei Justitiei;
 • 3. Demisia imediata din Parlament a politicienilor care au blocat aplicarea deciziilor definitive ale Justitiei privind incompatibilitati sau conflicte de interese ale parlamentarilor.
 • Initiativa Romania sprijina fara rezerve propunerile scrisorii deschise initiate de Expert Forum (EFOR), Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) si Asociatia Pro Infrastructura.
 • In plus, Initiativa Romania cere respectarea promisiunii din campanie a Presedintelui Iohannis: vot electronic pentru toate tipurile de alegeri si accesibil tuturor cetatenilor romani, indiferent de domiciliu.
Ora 12.20: Liviu Mihaiu, realizator TVR, a anuntat si el ca a fost sunat de la Cotroceni si ca se va prezenta.

Mesajul lui, pe Facebook:

"Am fost sunat de la Cotroceni de catre consilierul Andrei Muraru. Pentru a participa la negocierile/consultarile cu soc. civila de la orele 13.
Ma #duc! din urmatoarele motive:
1. reprezint un un mediu foarte ostracizat : societatae civila organizata profesional si presa. doua domenii fata de care Statul s-a comportat subversiv si ostil, facand tot posibilul sa le ocupe.
2. Reprezint mai degraba Piata Universitatii 1990, loc in care am manifestat importiva sistemului asa cum fac cei de azi, copiii celor care au luptat la Revolutie si au fost alergati pe strazi la Mineriade..
3. Am fost prezent in '89, cu arma-n mana la Revolutie si stiu exact cine-a deturnat-o din mainile cetatenilor transformand Ro intr-un stat captiv.
4. Am 25 de jurnalism in care am scris mii de pagini de anchete despre coruptia politico-adminitrativa
5. N-as vrea ca azi la Cotroceni sa fie numai uniformele societatii "civile" de casa a sistemului, cei care au militat pentru introducerea legilor Big Brother(
6. Mi-au cerut-o mai multi oameni zilele trecute si ma duc sa-i reprezint pe cei care se simt nereprezentati. amin."


Ora 12.12: Coalitia de ONG-uri formata din: Expert-Forum (Efor), Centrul Roman pentru Politicei Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) si Asociatia Pro Infrastructura a anuntat ca va avea reprezentanti la consultarile de astazi.

Vezi aici scrisoarea deschisa transmisa de aceste ONG-uri joi. Printre acestea: inlocuirea lui Ciorbea (Avocatul Poporului), alegeri locale in doua tururi, dizolvarea comisiilor de control SRI si SIE Ora 11:46
Gabriel Oprea dupa consultarile cu Klaus Iohannis: "Sustinem alegerile anticipate sau orice formula pe care presedintele o va dori dupa consultari."

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat vineri, la iesirea de la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, ca UNPR sustine "orice formula pe care presedintele o va dori dupa consultari", fie ca va fi vorba despre un Guvern politic, un Guvern de tehnocrati sau alegeri anticipate.

"UNPR, ca intotdeauna in probleme importante, in probleme de securtitate nationala, il sprijina pe presedintele Romaniei. UNPR sprijina stabilitatea Romaniei", a declarat Gabriel Oprea.


Ora 11:30 La Cotroceni a ajuns prima delegatie asteptata la consultari, cea a UNPR. Din delegatie fac parte Gabriel Oprea, Haralambie Voichitoiu, Neculai Ontanu, Ion Toma si Simona Man. Seful statului este insotit de consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Andrei Muraru si Laurentiu Stefan.

UNPR s-a pronuntat, in declaratiile publice, in favoarea continuarii guvernarii alaturi de PSD si de ALDE, in actuala coalitie, insa fara prezenta lui Gabriel Oprea in Guvern.

ALDE nu a prezentat un mandat clar, insa copresedintele Calin Popescu Tariceanu s-a aratat impotriva variantei prezentate de PNL, privind alegerile anticipate, afirmand ca acestea ar "paraliza" institutiile statului.

Joi, Klaus Iohannis a anuntat in cadrul unei declaratii de presa ca va chema la discutii si reprezentanti ai societatii civile, dar si lideri reprezentantivi pentru protestatarii din tara, care au iesit in strada in ultimele zile. Ulterior acestui anunt public, Administratia Prezidentiala a precizat si modalitatea in care doritorii se pot inscrie pentru a ajunge la intalnirea cu presedintele. Potrivit unor surse oficiale, numarul participantilor la aceasta runda suplimentara de consultari va fi de aproximativ 20.

Astfel, Presedintia a anuntat ca au fost invitate "coalitiile de organizatii non-guvernamentale cu larga recunoastere publica sa desemneze cate un reprezentant care sa participe la consultarile de vineri, 6 noiembrie a.c, la o ora care va fi comunicata ulterior". Mai mult, Klaus Iohannis "invita pe manifestanti sa indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru miscarile civice din ultimele zile".

Potrivit unor surse oficiale, in primele ore de dupa anuntul oficial au fost transmise cateva sute de mailuri, atat de la ONG-uri, cat, in cea mai mare parte, de la persoane care se prezentau a fi "protestatari" in care se cerea prezenta la consultarile de vineri. Administratia Prezidentiala nu a prezentat, public, criteriile pe baza carora vor fi selectate aceste persoane. Termenul limita a fost joi, ora 24.00. Ulterior, urma sa fie facuta o centralizare, iar persoanele care ajungeau pe lista finala a celor invitati vor fi verificate de catre Administratia Prezidentiala. De acest proces se ocupa Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, condus de consilierul prezidential Andrei Muraru.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


18225 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 6 noiembrie 2015, 8:42)

  polonyca [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   oprea - criminal (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:15)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Din cauza lui au murit polițistul din coloana lui oficială și apoi tinerii din Colectiv. Iar el vrea să fie iar în frunte. Oare câți mai trebuie să murim ca să scăpăm de șeful mafiei personale a lui a. năstase din fruntea țării?
   • -3 (3 voturi)    
    ei na (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:00)

    xanti [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

    A murit din cauza lui Dorel.
  • +2 (2 voturi)    
   Stan si Bran (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:58)

   Jean [anonim] i-a raspuns lui polonyca

   Alde Tariceanu si alde Constantin.Acesti Stan si Bran ai politicii romanesti ,doi fanfaroni care nu au nimic de spus.Palavragii,guralivi,gogomani,demagogi.Vicleni ca geambasii de cai se lauda pe sine ca ar avea ceva de oferit.Tariceanu care este in parlament din 1990 este unul din cei responsabili ca Romania a ajuns in halul asta de decadere morala.Constantin speranta tanara este la fel de corupt ca batranii care l-au naravit in politica.Amandoi sunt limitati la jmecheriile cu fonduri de la buget.Nu-i duce capul la altceva.Ce sa te sfatuiesti cu ei? ce sa mai fure?
  • +3 (3 voturi)    
   Consultari (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:16)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   inceput prost...ce cauta Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Dan Mihalache acolo?
 • +1 (7 voturi)    
  se intalneste (Vineri, 6 noiembrie 2015, 9:00)

  xanti [utilizator]

  Un maestru Tariceanu cu un scolar in ale politicii Klaus.
  Ar fi interesant de urmarit dar nu are Klaus curajul sa faca publica inregistrarea,pisicutul german MTO ar mieuna fals.
  • +1 (1 vot)    
   mare atentie Klaus (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:44)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   diseara pot fi 30k de oameni la Cotroceni... mare atentie pe cine ati ales din partea strazii
  • +1 (1 vot)    
   Tariceanu maestru? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:52)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Cred ca ti-a luat cineva mintile. Sau apartii sexului in care Tariceanu face ravagii: mai are un pic si se insoara cu toate...

   Tariceanu a fost si este un ponta: o marioneta in mainile unor papusari, un om fara vointa proprie.

   De ce ar fi sustinut Tariceanu guvernul PSD daca e asa maestru? Sau PUNR-ul? Cu oricata inteligenta l-as credita nu-i inteleg reactiile si deciziile. Prostia si incapacitatea de a vedea realitatea nu le pot intelege decat daca nu i-ar apartine lui ci unor papusari din spate.
   • +1 (1 vot)    
    Tariceanu face ravagii (Vineri, 6 noiembrie 2015, 15:40)

    radu [anonim] i-a raspuns lui denvarel

    in randul doamnelor peste 70 de ani.Le ajuta sa treaca strada.Tariceanu este din genul care da telefoane si foloseste metoda "accidentul" si da asigurarai ca daca lasi bugetul pe mana lui o sa iti fie bine.Ca te scapa el de probleme .De tot.
  • +1 (1 vot)    
   Ce maestru?Excroc? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:03)

   Jean [anonim] i-a raspuns lui xanti

   Jmecheras cu fonduri de la buget si parlamentar de profesie din 1990.Din cauza lui a ajuns Romania in halus asta .este primul responsabil. Incapabil,fanfaron,demagog.Ca primministru a cheltuit 3 miliarde de euro din vanzarea BCR.Ar trebuii sa fie in piscarie cu Vozganian
  • +1 (1 vot)    
   Vezi tu , postăcel plătit in ruble (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:19)

   Mustata lui Dragnea [anonim] i-a raspuns lui xanti

   ”pisicutul” german are in spate leul ”poporul român” , ”maestrul” tăriceanu are in spate cloaca politică penală . In rest numai de bine , marsh la făcut igiena anala stăpânilor tăi , oricare ar fi ei .
 • -3 (5 voturi)    
  cea mai urgenta masura de luat (Vineri, 6 noiembrie 2015, 9:31)

  k alimente [anonim]

  Propun unirea Romaniei cu Bulgaria
 • +1 (1 vot)    
  Voteaza oameni si revendicari (Vineri, 6 noiembrie 2015, 9:57)

  Cnut [utilizator]

  http://schimbaromania.com/
 • +5 (5 voturi)    
  Schimbare totala (Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:05)

  Martinezu [utilizator]

  Vrem limitarea numarului mandatelor parlamentarilor la maxim 2. Cu aplicare imediata.
  Sa eliminam bosorogii cu activitate parlamentara pe viata. Am vazut cu toti ce bine a fost cu paralamentari ce au intrat in CPUN si au ramas toata viata.
  Limitarea numarului de membri la 300 asa cum s-a votat.
 • +2 (6 voturi)    
  Nu se poate nimic cu actuala constitutie ! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:24)

  NicolaeA [utilizator]

  Klaus trebuie sa suspende constitutia, sa instituie republica prezidentiala (sa-si faca un guvern propriu cu el sef), sa emita prin decret o lege pentru alegerea unei adunari constituante care sa faca o noua constitutie (ca lumea, nu ca asta a lui Iliescu) iar apoi totul sa intre in normal; acesta ar fi scenariul revolutionar pe care strada-l va sprijini masiv ! Parerea mea !
 • +1 (1 vot)    
  Divide et Imperam (Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:29)

  Caesar [anonim]

  Divide et Imperam - cam atat....
 • +5 (5 voturi)    
  UNPR si ALDE (Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:43)

  banel [utilizator]

  Astia ce cauta la Cotroceni? Chiar au impresia ca ii mai asculta cineva?
 • +1 (1 vot)    
  Societatea Civila (Vineri, 6 noiembrie 2015, 11:18)

  Ion Tambrian [anonim]

  In Romania sunt inregistrate si functioneaza un numar mare de societati profesionale. Ele au mult mai multi membri, dintre care nu lipsesc cei de un nivel profesional si moral exceptional, decat alte organizatii declarate cu nume care dintre care mai epatant ( Milenium pentru Europa, Societatea Academica Romana,etc..). Oare aceste societati profesionale nu sunt si ele din Societatea Civila?
 • +4 (6 voturi)    
  Strada vrea (Vineri, 6 noiembrie 2015, 11:40)

  falcoind [utilizator]

  Prima faza

  1: guvern de tehnocratic , care sa implementeze
  a) parlament cu maxim 300 de reprezentați
  b) vot electronic, vot prin corespondenta pentru toți cetățeni tari indiferent unde se găsesc pe mapamond.
  c) votarea unui buget în care sănătatea are undeva la 10% și educația 6%
  2: Toate voturile în parlament la vedere sa știm și noi cine cum votează
  3: Imunitate doar pentru declarații politice
  4: Corupția pedepsita exemplar la toate nivelele

  Faza doi

  1: Reforma în toate instituțiile statului, re angajări pe criteriu de meritocrație nu pe nepotisme toți cei din sistemul bugetar
  2: creșteri de salarii pe baza de meritocrație nu la toți dam 25%
  3: Eliminarea corupției la toate nivelele cu pedepse exemplare la cei prinși
  4:recuperarea prejudiciilor produse statului cu penalizare de minim 100% la cei condamnați

  și lista e deschisa strada sa mai complecteze
  • +3 (3 voturi)    
   O lista excelenta! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:12)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   As plusa cu: fiecare cetatean sa-si justifice averea in momentul in care i se solicita de catre organele abilitate; ce nu se poate justifica se confisca. Daca nu ma insel, o lege in acest sens a fost respinsa de domnii parlamentari in urma cu cativa ani.
 • +4 (4 voturi)    
  nesimtire crasa (Vineri, 6 noiembrie 2015, 11:46)

  morosanu [anonim]

  Ca sa vezi cata nesimtire poate sa aiba in el generalul izmenar. Lasa-i dracului pe altii sa mearga la Cotroceni. Nu intelegi inca ca esti expirat!!!
 • +1 (1 vot)    
  1 Cum de a permis dnul Iohannis ca partidele (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:05)

  deval [utilizator]

  FANTOMA unpr/alde sa mearga la Cotroceni altfel decat in haita cu psd ! Ca si alianta , asa cum au candidat si cum au sustimut si ieri ca raman ?! Nu prea poti nea oprea sa slujesti pe Dumnezeu si pe Dracu in acelasi timp ! Anul trecut spuneai ca-l sustii pe Fonta si nu psd-ul ! Daca e condus de un condamnat si nu de un suspect e psd mai valoros azi decat ieri ?
  2 In strategia de aparare a Romaniei de peste 10 ani e scris ca "Coruptia e amenintare la siguranta nationala "!!Am vazut si practic la Ucraina si Rep Moldova ! Despre care siguranta vorbiti ? Poate a coruptilor ca dvs si securistii dvs (ca vochitoiu si nicolicea) care mai lipseste sa dati o lege care care sa legalizeze coruptia si suntem gata !! Ca despre siguranta Romaniei sau a cetatenilor ei, nu se poate vorbi si in nici un caz un gunoi ca dvs ...
 • +2 (2 voturi)    
  dle. Presedinte Klaus Iohannis.. (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:44)

  akillies [utilizator]

  ..nu il primiti pe Calin Popescu Tariceanu: nu e un politician, e un om corupt..
 • 0 (0 voturi)    
  SI as dori si eu TARE MULT.. (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:46)

  akillies [utilizator]

  ..sa se modifice pragul de formare a unui partid si limita de semnaturi necesare pentru a permite cetatenilor romani sa amendeze/promoveze proiecte de legi..
 • 0 (0 voturi)    
  de pildă (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:54)

  derbedeul [anonim]

  1. Alegeri total uninominale
  2. Eliminarea avizului parlamentarilor pentru arestarea unuia dintre ei
  3. eliminarea pensiei de parlamentar
  4. limitarea si reglementarea drastica a campaniei electorale: interzicerea afiselor pe drumurile nationale, interzicerea pomenilor electorale, interzicerea sponsorizarilor cash, interzicerea platilor cash, obligativitatea partidelor si candidatilor de a efectua absolut toate tranzactiile prin banca (card, OP)
  5. instituirea unei proceduri eficiente de sanctionare rapida magistratilor corupti (excludere din magistratura la prima abatere disciplinara) si pedepsire severa in caz de coruptie
  6. interzicerea ocuparii unei functii publice, politice sau legislativa a absolut tuturor celor care au fost pana acum membri de partid si au detinut candva orice functie de conducere, oricat de mica, in partid, in sectorul public sau care au fost candva parlamentari. Niciun fost parlamentar sa nu mai aiba voie sa candideze iar.
  7. sanctionarea drastica a jurnalistilor presei care falsifica adevarul
  8. obligarea televiziunilor de stiri de a acorda drept la replica atunci cand acuza o persoana sau institutie, asigurand acelasi numar de minute cat a durat stirea, timp in care cel vizat sa nu fie intrerupt de ciuvici si gâdei.
  9. depolitizarea totala a CNA si TVR
  10. obligarea televiziunilor de stiri de acordare a unui spatiu de emisie societatii civile, de exemplu o ora pe saptamana, la ora de mare audienta, fara participarea jurnalistilor acelei televiziuni.
  11. a unşpea porunca (greu de digerat, nu?): niciun cult religios sa nu mai primeasca bani sau alte avantaje de la stat iar activitatea religioasa, nu sa nu fie impozitata, ci sa fie impozitata suplimentar, prin incadrarea acesteia la capitolul: bauturi alcoolice, etnobotanice, prezicerea viitorului, jocuri de noroc.
 • +1 (1 vot)    
  Huaaaaa (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:55)

  vladf [utilizator]

  UNPR si garnitura de generali, huaaaa
  Acesta nu este un partid, au obtinut ei macar 5% la alegerile parlamentare? Cine voteaza o garnitura de hoti si securisti?
  Ontanu sper sa infunzi puscaria pt. cum ti-ai batut joc de sectorul 2, blocuri intre blocuri, ti-ai plimbat toti pensionarii alesi pe spranceana prin toata tara dar si peste hotare, ai avut grija sa ii suni la toate alegerile si sa-i inviti la vot..
  Ai facut ceva pt. generatia tanata? Aaaaa aia gandesc, nu ii poti cumpara cu o excursie la munte ...... huaaaa
  Sper sa-si stea panselutele in gat, impreuna cu toate boschetarerile pe care le pui prin sector.
 • 0 (2 voturi)    
  Nicusor Dan?! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:58)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Nu ii neg competentele si realizarile vizibile, dar acum o luna a dat un interviu aici, la HN, f.f.f. evaziv, fara program clar conturat, a facut tot felul de trimiteri si dat raspunsuri ambigue- retin doar ca a afirmat ca va folosi fondurile europene pt rezolvarea de probleme si aruncat niste valori fara nicio legatura cu sumele alocate in programele pe care le cunosc f bine.
  I-am scris acum 2 saptamani un e-mail in care imi ofeream ajutorul (voluntar) sa ii ajut sa structureze clar programul cu sursele de finantare etc- am pierdut degeaba 2 ore de scris, caci nici macar bunul simt sa zica "multumesc" nu a avut.
  Asa ca, pt mine, e doar un alt oportunist, gargaragiu -la fel de 'politician" ca actualii (nemaipunand la socoteala faptul ca e absolvent de matematica dar nu are simtul valorilor si nu stie a comunica concret in acest sens- rog revedeti interviul lui cu D Tapalaga).
  Deci, sorry, am o impresie f.f.f.f. proasta despre.
  Are si realizari-stiu, legate de abuzurile primariilor si nu numai, prin Bucuresti. Dar si niste limitari ingrozitoare.
 • 0 (0 voturi)    
  halal democratie (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:58)

  gimini [utilizator]

  Presedintele se consulta cu niste „iegzperti” pe care nu i-a ales nimeni, care nu au luat niciodata nici macar un vot, si despre care nu stie nimeni pe ce baza au fost alesi sa mearga la Cotroceni. Vrem sa vedem si noi cele 5000 de solicitari! Colectiv in strada pana cand mascarada ia sfarsit!
 • +1 (1 vot)    
  http://www.timesnewroman.ro/politic/anunt-de-ultim (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:00)

  liviu_ [utilizator]

  http://www.timesnewroman.ro/politic/anunt-de-ultima-ora-dupa-unpr-si-alde-iohannis-va-negocia-si-cu-isis-si-boko-haram
 • -3 (5 voturi)    
  Ca sa nu mai fie probleme cu comunicarea comenzilo (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:03)

  dinica [anonim]

  Vreau un triumvirat:
  Monica Macovei PM
  Laura Kovesi PVPM
  Florian Coldea VPM
  Apoi:
  Magureanu seful Senatului
  Iulian Vlad seful Adunarii deputatilor
  Ministrul Justitiei Livia Stanciu
  In rest Dl. colonel...
  Maior.....
  General.....
  Informator....
  Acoperit.....
 • +3 (3 voturi)    
  generalul (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:11)

  freestyle [utilizator]

  si-a pus izmenele intr-un bat si a capitulat.
  "Sustinem alegerile anticipate sau orice formula pe care presedintele o va dori dupa consultari."

  P.S. cum o fi ajuns la Cotroceni? pe jos sau cu metroul?
 • -2 (4 voturi)    
  tariceanu (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:17)

  xanti [utilizator]

  De departe cel mai lucid si experimentat politician.
  Tariceanu Prim Ministru.
  • +3 (3 voturi)    
   Cine? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:04)

   Yoda [anonim] i-a raspuns lui xanti

   Cine l-a bagat in seama pe papagalul asta infoiat? Ce se tot baga in fata? L-a intrebat cineva ceva? Cel mai penibil politician roman...
 • +1 (1 vot)    
  Consultari... (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:36)

  Solovan Caius [anonim]

  sa invatam sau reinvatam 'cei 7 ani de acasa' !!!

  sa restabilim scara/ierarhia valorilor !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Live stream? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:53)

  Lucian [anonim]

  Este undeva un livestream cu sedinta??
 • +2 (2 voturi)    
  Pervers (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:31)

  Taras Bulba [utilizator]

  Ce pervers nenea Tariceanu. A amalgamat ideea anticipatelor cu aceea a guvernului tehnocrat.

  Taricene, nu trebuie neaparat sa avem acum anticipate, dar e nevoie mai mutl ca niciodata ca noul guvern (care sa speram ca tine pana la alegerile din decembrie 2016) sa fie unul nealiniat politic!
 • 0 (0 voturi)    
  Descentralizarea (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:34)

  arminius1 [utilizator]

  Descentralizarea sa nu fie uitata!
 • +1 (1 vot)    
  PRINTZIPURI!! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:40)

  io [anonim]

  Se pregateste "solutia imorala"
  Nea Base...licenta free!?
  Nea Klaus....imiti pe Base?
 • +1 (1 vot)    
  Dar pe Constituție mai ai de gând să o respecți? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 18:46)

  hic sunt leones [utilizator]

  Întreb pentru că nu văd niciunde că la consultările pentru desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru participă „societatea civilă”.
  Și cine-i „societatea aceasta civilă”? văd că pe mine nu m-a invitat președintele, nici pe M.aura sau pe Vasile; ce are Mihaiu de el a fost invitat iar noi nu? de unde până unde vocea lui Despot are încărcătura protestatarilor?
  Nu contest calitățile celor care au participat, ba pe unii îi apreciez sincer, însă nu înțeleg, nici nu găsesc pe undeva prin legi, criteriile folosite de președinte.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by