Mai multe ONG-uri ii cer lui Iohannis 10 masuri urgente: inlocuirea lui Ciorbea (Avocatul Poporului), alegeri locale in doua tururi, dizolvarea comisiilor de control SRI si SIE

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 5 noiembrie 2015, 17:08 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis in Piata Universitatii
Foto: HotNews / Dan Popescu
Expert-Forum (Efor), Centrul Roman pentru Politicei Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) si Asociația Pro Infrastructură (API) trqansmit o scrisoare presedintelui Iohannis in care subliniaza un set de zece măsuri fezabile şi neutre politic, ce pot fi adoptate până la finalul anului şi care răspund direct agendei celor care au ieşit în stradă să ceară o mai bună guvernare.

"Pentru preşedintele Iohannis

1. Desemnarea unui premier credibil şi cu voinţă pentru a introduce schimbarea de profunzime cerută de români atât în noiembrie 2014 cât şi în noiembrie 2015.

Demisia lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea doar pentru a fi înlocuiţi de consilieri ai lor nu este ceea ce se cere sau ceea ce dv aţi promis celor ce v-au ales. Dacă preţul pentru o schimbare reală vor fi alegerile anticipate, atunci aşa să fie.
Pentru Parlament și premierul nou investit

2. Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari. Termen: 10 decembrie.

3. Anularea mandatelor celor 552 primari şi 4791 consilieri migratori
pe OUG 55/2014.

CCR a declarat măsura neconstituţională, însă Parlamentul refuză de aproape un an de zile să pună situaţia în ordine, plasându-se astfel în afara legii. Termen: 1 decembrie.

4. Dizolvarea actualelor Comisii de Control SRI și SIE din Parlament
și desemnarea unor parlamentari credibili, care să efectueze anchete serioase și să ofere explicații publice pentru activitățile serviciilor secrete, plus un control bugetar eficient. Termen: 1 decembrie.

5. Înlocuirea actualului Avocat al Poporului
cu o persoană competentă, neutră politic şi aptă să-şi îndeplinească mandatul în interes public. Termen: 1 decembrie.

6. Aprobarea înființării Agenției Naționale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate
. Termen: 10 decembrie.

7. Respingerea inițiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupție. Termen: 1 decembrie.

8. Întărirea DNA și a Parchetelor prin oferirea posibilității tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI.

9. Premierul învestit să procedeze urgent la demiterea şefilor de companii publice cu probleme legale (cazul CE Oltenia).

De asemenea, şefii numiți prin încălcarea legii (OUG 109/2011 privind managementul profesionist) la companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi București, CN Hunedoara și altele trebuie demiși și noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109. De la aplicarea acestei ordonanțe, modificată recent, nu trebuie să existe niciun fel de excepţii. Termen: 1 decembrie.

10. Premierul învestit se angajează să decăpușeze companiile de stat
(care au datorii cât bugetele sănătății și educației la un loc), precum și la continuarea procesului de profesionalizare și depolitizare a managamentului companiilor de stat. Termen: 10 decembrie.

Propunem Președinției stabilirea unei proceduri transparente de desemnare a reprezentanților societății civile la consultările convocate pentru data de 6 noiembrie sau altele viitoare, prin utilizarea de instrumente online de dezbatere.

ExpertForum (EFOR)
Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
Grupul pentru Dialog Social (GDS)
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN)
Asociația Pro Infrastructură"

FDSC: Consultarea manifestanţilor şi a organizaţiilor neguvernamentale este binevenită

Si ONG-ul FDSC si-a exprimat pozitia fata de consultarile anuntate de presedintele Iohannis cu societatea civila. FDSC sustine intr-un comunicat ca ONG-urile trebuie să se implice în consultări doar prin verificarea respectării unor criterii esențiale de către candidații propuși: integritate şi transparenţă; eficiență și credibilitate în demersurile asumate pentru eliminarea corupției de la toate nivelurile sistemului public; concreteţe şi determinare în măsurile propuse cu privire la reforma clasei politice în timpul mandatului său.

Comunicatul FDSC:

Manifestațiile civice din România reprezintă mult mai mult decât societatea civilă organizată în ONGuri şi, în acest context, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile salută consultarea manifestanților și a organizațiilor neguvernamentale în procesul de numire a noului premier.

Astăzi, Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat includerea reprezentanţilor manifestanţilor şi a organizaţiilor neguvernamentale în consultările pentru numirea noului prim-ministru al României. Este un moment important pentru transformarea glasului societăţii civile în principii de guvernare şi demersuri clare care garantează buna funcţionare a statului de drept în România. Salutăm această iniţiativă şi o considerăm un demers bun pentru democraţie.

Credem că organizațiile neguvernamentale trebuie să se implice în consultări doar prin verificarea respectării unor criterii esențiale de către candidații propuși:
- integritate şi transparenţă;
- eficiență și credibilitate în demersurile asumate pentru eliminarea corupției de la toate nivelurile sistemului public;
- concreteţe şi determinare în măsurile propuse cu privire la reforma clasei politice în timpul mandatului său.

Încurajăm organizațiile neguvernamentale să participe la consultări prin intermediul principalelelor coaliții şi reţele de ONGuri, active în domeniile lor şi cu o contribuţie relevanţă pentru anticorupție, transparenţă şi bună guvernare.

Considerăm că această consultare este doar primul pas într-un proces serios de reformă a relaţiilor dintre societate şi stat care pune în centru respectul faţă de cetăţean.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44043 vizualizari

 • +66 (68 voturi)    
  Subscriu (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:20)

  kofa [utilizator]

  si sunt de acord.
  • -40 (52 voturi)    
   Ai si tu un ONG? (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:42)

   miha [anonim] i-a raspuns lui kofa

   Vad ca va votati intre voi, ONG-istilor!! De la care partid sunteti?
    #showComment() #showComment() #showComment() #showComment() #showComment()
  • -17 (19 voturi)    
   Au fost (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:41)

   MyGame1 [utilizator] i-a raspuns lui kofa

   Au fis si ONG -utile in strada, ca astea știu doar sa ia bani?
    #showComment()
  • +20 (22 voturi)    
   Plus proiect de lege (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:49)

   randomar [anonim] i-a raspuns lui kofa

   plus proiect de lege trecut urgent prin parlament ca furtul din banii publici se pedepseste cu inchisoare pe viata, fara posibilitatea reducerii sau eliberarii conditionate.
    #showComment() #showComment() #showComment()
  • +14 (16 voturi)    
   Lista (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:57)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui kofa

   Cred ca lista asta nu este pentru Presedinte ci pentru toata clasa politica.

   Strada nu sa ridicat pentru presedinte ci sa ridicat impotriva modului de a face politica!

   10 mi se pare chiar foarte mic numarul cererilor avand in vedere ca sau pierdut 25 de ani si am vazut ca atunci cand se vrea se poate (luati aminte cand se doreau legi pentru protejarea infractorilor...se faceau peste noapte).

   Multi spun ca nu sunt constitutionale...pai faptul ca avem 600 de parlamentari e constitutional? Ca mai un spert dintre primarii nu au primar, e constitutional? si cate si cate altele...

   Strada cere simplu...RESET! Politicienii sunt acolo in functii in folosul cetateanului...lea ajuns 25 de ani...acum vine nota de plata!
  • +14 (18 voturi)    
   si eu + (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:59)

   popic82 [anonim] i-a raspuns lui kofa

   Un aspect nu este invocat in cele 10 doleante. Despre cei 2% catre BOR si impozitarea tuturor cultelor.
   Dorim transparenta
   BOR BOR BOR ...criminali pentru POPOR
    #showComment()
  • +6 (8 voturi)    
   Subscriu daca se adauga (Vineri, 6 noiembrie 2015, 0:35)

   ofsenita [utilizator] i-a raspuns lui kofa

   Persoanele pot fi alese in functii publice numai pentru 2 mandate, succesive sau nu, dar numai doua mandate, valabil pentru primari, deputati, senatori, consilieri ...
 • -32 (42 voturi)    
  Cerinte Strada (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:24)

  Strada [anonim]

  Nu vad nimic aici din ce a cerut strada!
  • +18 (24 voturi)    
   stii sa citesti? (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:31)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui Strada

   "Dacă preţul pentru o schimbare reală vor fi alegerile anticipate, atunci aşa să fie."

   "...noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109." E vorba de companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi București, CN Hunedoara, etc.

   "Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari."

   In plus se specifica:
   "Manifestațiile civice din România reprezintă mult mai mult decât societatea civilă organizată în ONGuri..."
  • +33 (37 voturi)    
   Pune-ti ochelari!!! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:32)

   Vreau_in_europa [utilizator] i-a raspuns lui Strada

   Este in spiritul acestor cerinte. Avocatul poporului trebuie demis IMEDIAT!!!
  • -16 (18 voturi)    
   Ma intrebam cat va mai dura (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:39)

   CristianG [utilizator] i-a raspuns lui Strada

   pana cand niste "oameni de bine " din ONG-uri sponsorizate din exterior sa FURE revolutia, la fel ca-n '89.
   Mizerabil!
    #showComment()
 • +40 (42 voturi)    
  asa da! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:24)

  CRMS [utilizator]

  Masurile cerute mi se par de mare bun simt.
  In special cea referitor la Ciorbea care in loc de Avocatul Poporului a devenit Supra Avocatul Politrucilor !
 • -18 (40 voturi)    
  Strada nu e reprezentata de ONG-uri (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:24)

  miha [anonim]

  Scoterea in fata a acestor ONG-uri, chipurile ca reprezentanti ai vocii strazii, este o strategie marsava!
  Cum s-au auto-promulgat aceste ONG-uri in reprezentantii societatii civile? Cu siguranta se doreste ca aceste organizatii dubioase sa negocieze in numele nostru, si miros in interesul altora...cum ar fi politicienii, ca doar trebuie sa recurga la solutii marsave urgent. Nu tine, stimabililor !
  • +6 (16 voturi)    
   Gresesti!! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:35)

   Vreau_in_europa [utilizator] i-a raspuns lui miha

   Parte a consultarilor trebuie sa fie si aceste ONG-uri.

   Atentie mare!!! Unele ONG-uri pot fi marionete ale unora ca Voiculescu.
   Ce ar fi sa vina unii cu cerinte ca : Eliberarea tuturor detinutilor "politici" (stim noi care)!
    #showComment() #showComment()
  • +9 (13 voturi)    
   Noi nu ne cerm la Cotroceni (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:08)

   Ciprian Ciucu [anonim] i-a raspuns lui miha

   Noi nu ne cerem la Cotroceni. Dacă vom fi invitati vom trimite puncte de vedere, dar noi nu ne cerem. Da, vom cere semne clare de good-will (scuze pentru englezism dar varianta romana are o conotație de cap-plecat), semne ca sunt serioși când ne cheamă să participăm la aceste dezbateri. Asumați-vă și faceți voi Președinție și Parlament câte ceva din aceste puncte și mai stăm de vorbă. Nu ne consideram reprezentativi pentru cei din stradă. Da suntem din stradă, am fost în stradă, am strigat cu strada, dar nu ne arogăm strada, nu monopolizam strada. Ar fi impertinent și nerealist din partea noastră să facem acest lucru.

   Nu ne simțim speciali, nu vrem un loc în față, nu credem că lista noastră de revendicări este singura bună, compehensivă, sau reprezentativă. Nu vrem să se discute doar cu noi sau neapărat cu noi. Și pe noi ne pot reprezenta foarte bine și alții dintre cei nominalizați astăzi prin mediul on-line (mai puțin “societatea civilă” cu epoleți).

   Mesajul nostru catre politicieni este simplu: Ne promiteți bună guvernare? Ne promiteți că vă veți schimba? Începți rapid cu astea!
  • +1 (1 vot)    
   pai unde zice ca-s "reprezentanti"? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 18:53)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui miha

   Au dat doar o lista de revendicari, ale UNORA dintre ONG-uri!
   N-am vazut sa scrie nicaieri ca ar fi "reprezentantii strazii"!

   Pe de alta parte, un MARE numar dintre membrii lor sunt in strada! Adica ei NU au voie sa se exprime? :O

   Si: CARE anume dintre cererile lor te-at deranjat ATAT de tare? >:
 • +21 (27 voturi)    
  doar atat??? (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:27)

  laurentiu [anonim]

  foarte frumos, dar nu cumva se uita faptul ca in urma unui referendum trebuiau sa fie doar 300 de "alesi"? poate ca inca un punct in plus nu strica, zic...
  • +10 (16 voturi)    
   300 parlamentari (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:42)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui laurentiu

   politicienii trebuie sa plateasca pentru potlogariile lor.
  • +11 (15 voturi)    
   300 parlamentari (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:04)

   lacos [utilizator] i-a raspuns lui laurentiu

   "300 de parlamentari" trebuie sa fie al doilea punct de pe lista! Daca nu se face acum, nu se mai face niciodata. Poporul a cerut asta si a fost ignorat pana acum. Schimbarea trebuie sa fie pana la capat altfel ajungem tot aici.
    #showComment() #showComment()
 • +15 (19 voturi)    
  Acestia da! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:28)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Sunt cei mai apropiati de adevarata "societate civila"- sunt ONG-uri precum FDSC care au garantii solide si chiar gestioneaza fonduri SEE la nivel national- deci daca se bucura de increderea guvernelor norvegiei si islandei...
  Asociatia pt infrastructura la fel- sunt o voce f pertinenta -au multe luari de pozitiw in acest an legat de proiectele de infrastructura intarziate/compromise.

  Din pacate lista lor de cereri e limitata si nu include partea cu lustratia, partea cu revizuirea constitutiei pt un sistem politic mai eficient si mai putin predispus la coruptie, trafic de influenta si conflict de interese si nici la parlamentul de max 300 parlamentari. Sunt mai degraba cerinte punctuale si de moment, decat de viziune/proiect/perspectiva medie si lunga.
  • -10 (16 voturi)    
   TU DE LA CARE ONG ESTI? (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:59)

   miha [anonim] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Pe cine fraieresti, diversionistule?
    #showComment() #showComment() #showComment()
  • 0 (0 voturi)    
   aceeasi intrebare: (Vineri, 6 noiembrie 2015, 18:56)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Ru de ce nu faci o lusta?
   Nu scrie nicaieri ca numarul de liste cu revendicari ar fi limitat ;)
 • -1 (7 voturi)    
  da (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:28)

  Adrian_1234 [utilizator]

  Sunt deacord ... la #2 ar putea sa se schimbe sa conteze si voturile ne exprimate ... daca sunt neexprimate 55% si tu iei 40% atunci se mai fac o data alegeri ... si daca nu ai luat macar 5% din alegeri sa nu mai participi 2 ani la nici o alegere :)
  Cu asta s-ar cam termina cu parzitismul, miscarea si ar conta si oamenii care nu voteaza
 • +9 (11 voturi)    
  suna bine (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:30)

  NewLevel [anonim]

  ...cu mici observatii:
  1/ poate Presedintele sa le faca pe toate astea?
  2/ unele puncte sint cam vagi: "respingerea initiativelor care sint in Parlament...". Care sint alea?
  3/ si 10 e cam lax, nu s-ar putea inlocui cu "obligatia de a numi manageri prin concurs si nu politic" ?
 • +16 (20 voturi)    
  Fara ordonante de urgenta (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:32)

  indy2kro [utilizator]

  As mai adauga inca o cerinta: sa se specifice clar in Constitutie cazurile in care pot fi date ordonantele de urgenta (razboi, calamitati naturale) - si sa NU mai fie folosite pentru a schimba legi. Este un abuz care a fost ignorat de mult prea multe ori.
 • +9 (17 voturi)    
  Jos Coruptia! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:34)

  katha [utilizator]

  Cele 10 puncte asta inseamna "Jos Coruptia!"
 • +15 (21 voturi)    
  Doar 300 (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:34)

  Cetateanul plictisit [anonim]

  Reducerea numarului de parlamentari la 300 conform referendumului votat de tara! De ce nu vorbiti deloc despre acest lucru?
 • +10 (12 voturi)    
  Garda Forestiera (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:37)

  Forest Hill [anonim]

  Infiintarea Garzii Forestiere!
 • +7 (11 voturi)    
  neah (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:38)

  tecumseh [utilizator]

  audit privat in toate agentiile de stat. raul trebuie taiat de la spagarii mici pana la aia grobieni din parlament.
  tot pe dna ne bazam, justitia trebuie sa rezolve bubele intai.
  • 0 (0 voturi)    
   >:) (Vineri, 6 noiembrie 2015, 19:01)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui tecumseh

   Si cine sa-l plateasca? :P
   CINE sa plateasca auditul "privat"? Si prin ce procedura? prin SEAP? :P
 • -4 (12 voturi)    
  Nu finantarii dubioase (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:40)

  Etre [anonim]

  ONGurile ar fi bine sa taca si in nici un caz sa se auto erijeze in purtatoarele de cuvant ale poporului Roman.
  • +2 (6 voturi)    
   ”Agenturili” (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:41)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Etre

   bei, am trait si 16 si 21 decembrie 1989. Pashol.
 • +7 (11 voturi)    
  in sfarsit, ceva concret (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:41)

  Raz [anonim]

  Iata niste masuri care raspund concret sloganurilor din strada: "Coruptia ucide!", "Vrem dreptate, nu imunitate", "Vrem o tara ca afara" si "nu ne lasam pana nu va dresam".

  Excelenta initiativa.
 • +2 (6 voturi)    
  Subscriu (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:41)

  Mariusica.a [utilizator]

  De acord,

  Plus, inspiratii din Kamikaze:
  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/lista-revendicarilor-din-strada-completeaza-o-si-da-o-mai-departe/
 • +2 (10 voturi)    
  De acord (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:42)

  M.aura [anonim]

  Dar mai lipseste ceva - REFORMA BNR, o institutie opaca, intesata de politruci si securisti.
  Isarescu e ultimul si singurul reprezentant al sistemului de dinainte de 1989. Sint multe motive pentru care ar fi trebuit schimbat de mult timp: de la ascunderea adevarului privind fondurile lui ceausescu, patronarea dezastrelor financiare din anii '90 pina la privilegiile aberante pentru o institutie care e totusi de stat. Isarescu e paznicul secretelor murdare care au devalizat Romania in ultimii 26 de ani, protectorul conturilor din paradisurile fiscale ale politrucilor romani.
  BNR trebuie improspatata cu finantisti tineri de succes care au lucrat in institutii financiare straine.
 • +9 (13 voturi)    
  Referendum (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:45)

  alt oarecare [utilizator]

  Pentru a schimba in mod real ceva in politica romaneasca, Iohannis ar trebui sa ceara un referendum cu urmatoarele propuneri:
  1. Obligatia Parlamentului de a pune in aplicare fiecare hotarare adoptata prin referendum in termen de 30 de zile. Neindeplinirea acestei obligatii sa conduca la dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate

  2. Prezenta obligatorie a parlamentaruilor la serviciu. La cinci absente nemotivate, parlamentarul in cauza sa-si piarda automat locul in Parlament.

  3. Eliminarea oricaror alte forme de vot in Parlament in afara votului electronic, deschis. Orice cetatean al Romaniei sa poata vedea oricand modul cum a votat un parlamentar

  4. Obligatia Parlamentului de a vota o lege in termen de maxim 30 (60) de zile de la depunere. Neindeplinirea acestei obligatii sa conduca automat la dizolvarea Parlamentului.

  5. Interzicerea migratiei tuturor alesilor, fie ei parlamentari, consilieri, primari, etc Orice "ales" care paraseste partidul cu care a castigat alegerile sa fie demis automat. Demiterea tuturor primarilor si consilierilor care au incalcat deja aceasta lege.

  6. Orice Ordonanta de Urgenta sa fie analizata de Curtea Constitutionala sub aspectul "urgentei". In situatia in care "urgenta" nu se justifica, Guvernul este demis automat.
  • +2 (4 voturi)    
   Misto si rationala lista de propuneri. (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:44)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui alt oarecare

   si buna si ideea cu primarii, ca pe acolo se nasc ciocoii zisi ”baroni”.
 • 0 (12 voturi)    
  DIVERSIUNEA ONG-URILOR (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:47)

  cleo [anonim]

  Cine a zis ca vrem sa fim reprezentati de ONG-uri???Politicienii??
  • +1 (3 voturi)    
   De acord (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:21)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui cleo

   Parlamentul, sursa ocrotirii celor corupti, a scapat neatins. Nimic. Respingerea legilor care slabesc lupta anticoruptie sa facut si pana acum. 1 decembrie - asta e data de la care trebuie sa inceapa respingerea sau sa inceteze? Dezamagitor.
  • 0 (6 voturi)    
   Si punctul 8 e ciudat, a mai e si punctul 10... (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:34)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui cleo

   Punctul 8: DNA depinde de expertiza oamenilor din SRI. Fara experti, interceptarea nu are rezultate. A cerut DNA asa ceva?

   Punctul 10: Premierul se angajeaza... pana la 10 decembrie. Cam mult timp pentru un angajament formal care nu poate fi masurat.

   Punctul 5: Procedura de numire - de catre premier - e problema.

   Punctul 4: Iarasi o chestiune de procedura, nu de numire.
 • +6 (12 voturi)    
  Esenta schimbarilor este corect exprimata ! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:49)

  Plagarus [utilizator]

  Nici un partid, nu a avut curajul si determinarea de a lua in calcul, aceste solicitari de bun simt !!!!!

  Din cotloanele intunecate ale policienilor corupti :
  "......surse judiciare au precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secția penală.

  Cine credeți că au fost jegoasele care au umilit-o pe Camelia Bogdan pentru că le stătea în gât? Viorica Costiniu, cea cu soțul condamnat definitiv pentru corupție și care l-a eliberat recent pe Oprescu din arest. Cea care a anulat probe decisive din dosarul lui Duicu de la Mehedinți. Ăla de se lăuda că vorbește din biroul lui Ponta, de la Guvern... Cu toate acestea ea este menținută la Secția Penală!

  Păi știși cine este șefa Curții de apel București? Lia Savonea, soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, aflat în pușcărie pentru 7 ani pentru corupție.

  Florin Costiniu, soțul Vioricăi Costiniu, a fost condamnat în acelaşi dosar în care au primit pedepse fostul senator Cătălin Voicu, omul de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Fostul judecator a fost judecat pentru complicitate la trafic de influenţă."
  • +3 (3 voturi)    
   Excelent punct (Joi, 5 noiembrie 2015, 23:10)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   Ceea ce i se intimpla judecatoarei Camelia Bogdan este un scuipat pe tot ce bun in justitie si o incercare de a opri cu orice pret curatarea tarii de corupti. Poate ar trebui sa inteleaga si matracucele astea de la curtea de apel - care au mutat-o pe Camelia Bogdan la sectia de contencios -ca "Jos Coruptia" se refera inclusiv la asta.
 • +2 (8 voturi)    
  un Prim Ministru nominalizat (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:50)

  ..13 [anonim]

  Excelent - Dacian Ciolos!

  Un profesionist si sper ca va aduce alti porfesionisti.
  Numai bine!
  • 0 (0 voturi)    
   bravos, Frantz!! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 19:09)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   CINE dracu' a votat cu "minus" o propunere ATAT de buna (si de "acceptabila" de catre ORICINE) ca Dacian Ciolos sa fie prim-ministru??!! :O

   Tu erai, Udreo?
 • +6 (8 voturi)    
  Nitu e pe lista? (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:05)

  Adri70 [utilizator]

  Dar smecherul revolutionar Nitu, e pe lista? A fost promovat de catre plagiator, in functia de procuror general, exact pentru a ingropa dosarele coruptilor din PSD... Cu el ce facem?
  • +1 (3 voturi)    
   Smecherul da interviuri despre coruptie (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:46)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

   vezi in pagina de stiri.
 • +10 (14 voturi)    
  am si eu cateva propuneri (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:07)

  gogu'_milogu' [anonim]

  1. implementarea pct 8 de la timisoara
  2. reducerea parlamentului de la 600 la 300
  3. ridicarea imunitatii parlamentare
  • +4 (6 voturi)    
   subscriu (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:53)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui gogu'_milogu'

   Pacat ca nu esti mai sus cu comentariul asta pentru ca toata punctele tale sunt perfet valabile!
 • +5 (11 voturi)    
  si biserica?! (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:23)

  liviu_82 [anonim]

  iar scapa biserica neimpozitata si cu ghiarele infipte in scoli?!
  • -3 (9 voturi)    
   Pai daca impozitezi Biserica (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:44)

   CristianG [utilizator] i-a raspuns lui liviu_82

   vor trebui impozitate si ONG-urile ;)
    #showComment() #showComment()
 • +5 (9 voturi)    
  IMPARTIALI (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:46)

  nicu [anonim]

  sa nu uitam de demisia conducerii CNA
 • +9 (11 voturi)    
  Ciorbea e o rusine nationala! (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:49)

  Ela [anonim]

  Trebuie sa plece si sa se ascunda! Forever!
 • +7 (9 voturi)    
  Schimbarea urgentă a legilor electorale (Joi, 5 noiembrie 2015, 18:51)

  FlorinChereji1 [anonim]

  Mă bucur să văd pe listă cererea de revenire la alegerile primarilor în două tururi de scrutin. Aș adăuga modificarea legii alegerilor parlamentarilor, implementarea sistemului MMP folosit de exemplu în Germania și Noua Zeelandă care permite și partidelor mici sau locale să intre în parlament dacă obțin un număr suficient de voturi într-un număr restrâns de circumscripții păstrând însă și proporționalitatea reprezentativității partidelor.

  Aș vrea chiar amânarea alegerilor locale astfel încât acestea să poată avea loc după noua lege. Mai bine le prelungim actualilor primari mandatele cu câteva luni decât cu înca 4 ani (primarii în funcție sunt foarte avantajați de alegerile într-un singur tur).

  Altfel legea partidelor adoptată anul acesta, care a eliminat condițiile extrem de restrictive de înființare a noilor formațiuni politice nu are practic nici un efect.

  Alegerile nu se pot comasa, a încercat PDL-ul în 2012 și legea a picat la Curtea Constituțională. Dar alegeri parlamentare la termen într-un sistem nou și locale în primăvara lui 2017 în două tururi de scrutin ar fi un pas absolut necesar pentru schimbarea clasei politice. Altfel o să batem pasul pe loc încă 4 ani în același sistem.
 • +2 (6 voturi)    
  schimbare (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:13)

  megyesi oliver [anonim]

  maxim 300 de parlamentari, cu maxim 2 mandate. reducerea cu 25 procenta a consilierilor locali si judeteni.
  • +1 (5 voturi)    
   Foarte buna ideea cu maximum de mandate! (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:48)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui megyesi oliver

   sunt unii acolo din 1990! N-au mai muncit de 25 de ani si au facut cat rau au putut.
 • +2 (6 voturi)    
  punctul 11: Reforma BISERICII !!! (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:20)

  cineva [anonim]

  punctul 11: BISERICA !!!

  Scoaterea FINANTARII BISERICII DE LA BUGET si limitarea influenteti sale !!!
  Este o institutie inutila de dimensiuni uriase consumatoare care nu returneaza NIMIC care nu fac decat sa prosteasca un popor trimitand-ul inapoi in timp !!!
  • 0 (4 voturi)    
   finantarea bisericii (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:44)

   LEC [anonim] i-a raspuns lui cineva

   In Germania , repet, in GERMANIA , cotizatia care biserica se retine direct pe statul de plata !!!

   Ati auzit bine , da ; oare de ce ?
    #showComment() #showComment()
 • 0 (2 voturi)    
  Bune dar nu suficiente (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:32)

  alin [anonim]

  In opinia mea cerintele sunt bune dar nu suficiente. In sensul ca rezolva anumite efecte pe care le vedem azi dar nu si cauza lor. cheia ar trebui sa fie "transpareta":
  1: Zero imunitate pentru persoanele alese in diverse functii + facuti responsabili si dupa terminarea mandatelor de actiunile luate in timpul mandatelor (ex: facem acuma si sa platesca urmasii).
  Totodata traseismul politic trebuie interzis.(Revocare automata din functie in acest caz)
  2: Toate achizitiile publice sa fie facute prin licitatii la vedere. Notiunea de contract secret nu ar trebuii folosita decat in cazuri speciale legate de securitatea nationala (Armata, SRI)
  3: Toate contractele semnate cu statul si demonstrate ca au fost incheiate pe baza de mita, sa fie anulate si contractorii obligati sa returneze valoarea contractului + penalitati (In acest fel ii obligi si pe contractori sa isi ia masurile necesare in acest sens)
  4. Descentralizarea administratiei locale, in sensul ca toti sefii locali de : politie, directii medicale, inspectorate scolare, etc sa fie alesi in mod direct de populatie pe perioade de maxim 3 ani.
  5. Subventionarea campaniilor electorale numai de la bugetul de sat. Fiecare candidat va primii in mod egal. Cei care candideaza si nu obtin un numar stabilit de voturi (5%-10%), vor fi obligati sa returneze sumele de bani primite.

  In mare cam astrea ar fi cele mai importante schimbari ce, dupa parerea mea ar avea un impact major.
 • -1 (3 voturi)    
  Mai trebuie adaugat (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:44)

  Ozzy [anonim]

  1. Imunitatea parlamentara sa fie limitata doar la declaratiile politice;
  2. Sprijinirea reala a justitiei;
  3. Sprijinirea DNA prin cresterea bugetului alocat si crearea cadrului legal necesar.
 • +2 (4 voturi)    
  printre revendicari (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:59)

  un patriot in varsta [anonim]

  * depolitizarea justitiei,invatamantului,etc;
  *desemnarea candidatilor de la nivelul judetelor;{presedinti,etc}
  *curatirea csm,dna,serviciilor secrete,tribunalelor de cei care au actionat la comenzi politice,etc
  *desfiintarea ong care au activitati ,,dubioase";
  verificarea savantilor deveniti,,dottori"dupa revolutie si anularea titlului si pedepsirea celor care le-au acordat;
  *verificarea tuturor handicapatilor si pedepsirea prin returnarea pensiilor si a celor care le-au acordat contra spagii,etc
 • -2 (10 voturi)    
  de cand are Iohannis drepturi de dictator (Joi, 5 noiembrie 2015, 20:14)

  asta e [anonim]

  sa schimbe ce vrea p.la lui in tara asta? O adunatura de vagabonzi au dreptul sa incalce legile si constitutia? Pai asta inseamna lovitura de stat!
  • -1 (7 voturi)    
   de cand are Iohannis drepturi de dictator (Joi, 5 noiembrie 2015, 20:26)

   ddd [anonim] i-a raspuns lui asta e

   esti putintel cam DUS cu pluta pe Dunare... stiai asta??
 • -6 (6 voturi)    
  propuneri (Joi, 5 noiembrie 2015, 21:30)

  maris cosmin [anonim]

  interzicerea de aocupa functii de conducere si orice alte modalitati de a conduce instituttii,persoanelor peste 75 de ani,eliminarea in acest fel a icrengaturilor si evitarea de sustinerea in sistemele pe care le conduc de a impune persoane .......
  • 0 (0 voturi)    
   da' CE au aceia peste 75 ani? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 19:21)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui maris cosmin

   Sunt gunoaie? sau CE??!!
 • +4 (8 voturi)    
  in sfarsit (Joi, 5 noiembrie 2015, 21:37)

  Luke [anonim]

  si-au adus aminte si de ciorbea. lamentabil comportament in toata activitatea ca a.p. si inacceptabil in cazul dezastrului unde ar fi avut toate motivele sa se sesizeze
 • 0 (0 voturi)    
  Mai.. (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:12)

  IO [anonim]

  Dae e de bine! Stalin nu le gandea asa de bine! In special pe aia cu desfiintarea comisiilor de control SRi! Adica..cine pe cine conduce!?Alesii pe SRI sau SRI pe alesi!
  Oare ne indreptam, spre o dictatura mascata!?
  Si cum sa fie prim-ministru o persoana care nu a fost aleasa pe nicaieri...Pai atunci de ce a mai picat comunismul!?
  Si ei numeau la fel..pe cine era profesionist ..dar de al lor! Aia macar faceau ceva pt popor! Astia doar ingroasa conturile pe la Monaco!
 • +1 (1 vot)    
  Parlamentul de 300 (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:24)

  Dumitru Vaduva [anonim]

  Au uitat sa ceara reducerea numarului de parlamentari conform vointei poporului.Daca ramane parlament tot cu 600 de insi,nu se va schimba nimic in tara.
 • +2 (2 voturi)    
  plus revendicari (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:38)

  Bogdan [anonim]

  11. Avocatul poporului sa fie ales la fel ca si presedintele Romaniei, prin vot universal.

  12. Demiterea sefei CNA , Laura Georgescu.

  13. Demiterea directorului CNADNR , Narcis Neaga.

  14. Condamndarea cu executare a lui Liviu Dragnea pentru frauda electorala. Mesajul trebuie sa fie foarte clar: furtul de voturi este cea mai grava infractiune posibila.
  • +1 (1 vot)    
   furtul de voturi (Vineri, 6 noiembrie 2015, 12:23)

   Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   ca practica de partid de sus pana jos este un motiv mai mult decat suficient pentru dizolvarea partidului pe cale judecatoreasca.
   In trecutul apropiat, procurorii au cerut si au obtinut dizolvare de partide pentru mult mai putin.
 • +1 (1 vot)    
  Mesaj (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:43)

  ALEXANDRU DARABAN [anonim]

  Printre masurile care trebuie luate ar fi accesul liber la arhivele CNSAS ca la orice arhiva.
 • +1 (3 voturi)    
  Punctul 11 si 12 (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:52)

  The Wisest Fool [utilizator]

  11. Abrogarea legii care secretizeaza informatorii SIE trecuti in rezerva. Daca Ponta si SIE au incalcat legea trebuie sa raspunda!

  12. Verificarea tuturor lucrarilor de doctorat de dupa revolutie de catre echipe de specialisti independente (exista si software antiplagiat) si anularea imediata a lucrarilor plagiate.
 • +2 (4 voturi)    
  si depolitizare........ (Vineri, 6 noiembrie 2015, 0:01)

  TRABI [utilizator]

  Prin lege : Eliminarea managerilor/directorilor numiti politic din societatile cu capital de stat , din cele aflate in domeniul public si din institutiile publice .
  Acum , toate acestea sun capusate de grupari organizate mafioto- politice care au dus si duc premeditat in faliment toate locurile noastre de munca
  Cand ai pe capul tau un primar condamnat si grupari conduse de acesta care mulg la greu tot ce se afla in domeniul public , te intrebi daca o sa mai scapi de acest cosmar candva .
  Cat mai curand revizuirea legilor care au fost mutilate de catre derbedei si hoti in favoarea lor ...
 • +4 (6 voturi)    
  Ciorbea trebuie sa-si plateasca ratele la (Vineri, 6 noiembrie 2015, 0:36)

  mihai [anonim]

  creditul imobilar de un milion de euro. Nu are timp de noi. Nu zau, chiar nu va simtiti.

  Il sfatuiesc sa-si schimbe numele in Victor Varza.
 • +3 (3 voturi)    
  Ridicarea imunitatii celor pusi deja la adapost (Vineri, 6 noiembrie 2015, 7:56)

  Andra [anonim]

  Nu a scris numeni aici, dar ar fi necesara ridicarea urgenta a imunitatii celor pusi deja la adapost: Sova, Vosganian, Udrea, Borbely etc. De ce sunt acesti oameni mai presus de lege ?!???
 • +1 (1 vot)    
  si... (Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:02)

  za_omu [utilizator]

  Nu spune nimeni nimic de imunitatea parlamentara, lucru care probabil ar rezolva toate problemele de mai sus :) Nu sunt absurd sa se renunte de tot la ea, doar la cererea DNA sa zicem...
 • 0 (2 voturi)    
  legi (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:22)

  gelu [anonim]

  Presedintele sa se inconjoare de oameni competenti nu de jigodii politice . NU SE POATE LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI FARA SCHIMBAREA LEGISLATIEI . Trebuiesc urgent schimbate codurile actuale , care incurajaza nemernicia , pedepse substantial marite pentru coruptie, trafic de influenta si alte acte antisociale , viol ,crima etc . Curatarea justitiei de lepre su puse in inalte demnitati oameni de caracter , nu este justiti cu zegrean morar si multe alte asemenea de incompetenti si servitori politici . Marirea raspunderii personale a magistratilor . Nu se poare salarii speciale , pensii speciale si fara pic de raspundere . SCOATEREA TOTALA A JUSTITIE DE SUB PULPANA JEGOASA A POLITICULUI ,POLITICUL SA NU MAI POATA NUMI PE NIMENI . O NOUA CONSTITUTIE SEPARE CA CEI ACCEPTATI LA DISCUTII NU AU AJUNS ACOLO INTAMPLATOT ASTA DUPA PROSTIILE CE LE CER absolut nimic nu se va schimba fara o legislatie noua mai ales in domeniul justitiei , internelor si necontrolatelor servicii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OAMENI BUNI PROFITATI DE SITUATI SI SOLICITATI LUCRURI IMPORTANTE PENTRU TARA ce-i bun pentru romania este bun si pentru noi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (2 voturi)    
   fffff (Vineri, 6 noiembrie 2015, 14:36)

   bibi [anonim] i-a raspuns lui gelu

   Sunt de aceeas parere NIMIC NU SE VA SCHIMBA FARA SCHIMBAREA LEGISLATIEI .Schimbare doar a unora este doar o bataie de joc De fapt cererile ONG-urilos suna mai curand incompetenta sau manarie NU ONG-URILE REPREZINTA STRADA Deja , ca intotdeauana sa sonfiscat miscarea strazii !!!!!!!!!!! Intarirea dna , etc sunt proostii , generalitati parsive .........................DACA NU SE SCHIMBA LEGEA CUM TREBUIE SUNTEM CA IERI.....................cu concursul subversiv al ong-urilor ..........................ori vanzare ori incompetenta dar mai mult miroasae a complicitate la nemermicie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  REVOLUTIA CONFISCATA !!! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 15:44)

  Cheie primara [utilizator]

  Chiar asta este vointa strazii????

  Tinerii vor locuri de munca dupa ce termina scoala, asta-i cerinta nr 1. Locuri de munca compatibile cu pregatirea lor. Ies de pe bancile scolilor si se fac someri sau vanzatori. Vor ca sa schimbe sistemul, sa existe o lege a lustratiei adaptata anului 2015 pentru ca toti demnitarii corupti si lingaii lor sa plece acasa.
  • 0 (0 voturi)    
   mamaliga nu explodeaza decat cu ..scanteie straina (Vineri, 6 noiembrie 2015, 20:18)

   Gigu piticu [anonim] i-a raspuns lui Cheie primara

   Nu e vorba ce vor tinerii, e vorba ce vor stapanii din afara care finanetaza ONG-uri, trusturi de presa etc..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by