​Comisia juridica din Camera Deputatilor are termen pana vineri sa dea un raport pentru cele doua cereri ale justitiei in noul dosar DNA pe numele Elenei Udrea, de urmarire penala respectiv de retinere si arestare preventiva, urmand ca luni sa se stabileasca data votului din plen. Dosarul care a sosit la Parlament are 1867 de pagini in sapte volume.

Cel mai probabil, votul final va avea loc miercurea viitoare. Prima cerere care se va vota va fi cea de urmarire penala.

Udrea are dreptul sa vina impreuna cu avocatii sa isi consulte dosarul iar comisia trebuie sa o audieze inainte de a da un raport. Deputata va sustine un discurs si in fata plenului.

Cele doua cereri vor fi discutate la pachet, desi regulamentul prevede termene diferite pentru fiecare dintre acestea.

Astfel, in cazul cererii de urmarire penala a unui fost membru al guvernului care este deputat, potrivit regulamentului modificat anul acesta, Comisia Juridica are la dispozitie maxim 5 zile pentru o prima evaluare, apoi se fixeaza un termen de depunere a raportului de catre comisie, care nu poate depasi 14 zile.

Comisia va intocmi un proiect de hotarare care va fi votat de plen.

In ceea ce priveste cererea de retinere si arestare a unui deputat, termenul este mult mai scurt: trei zile pentru Comisia Juridica si alte 5 pentru votul in plen.

Este insa de asteptat ca aceste cereri sa fie discutate impreuna, deci termenele care sa se respecte sa fie cele mai scurte.