Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor a decis marti formarea unei subcomisii de lucru care sa monitorizeze situatia preturilor ante si post reducerea TVA la alimente. Potrivit vicepresedintelui comisiei, Liviu Harbuz (PSD), propunerea a fost adoptat cu o larga majoritate, "intrunind atat votul parlamentarilor din arcul Puterii, cat si a celor din Opozitie".

"Am considerat ca este necesara formarea unei subcomisii parlamentare care sa analizeze si sa urmareasca evolutia preturilor la alimente in contextul reducerii TVA la alimente. Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce va reglementa aceasta relaxare fiscala va fi dezbatuta si in Parlamentul Romaniei, la Comisia pentru agricultura, asa ca vom fi pregatiti sa contribuim la crearea unui cadru legislativ care sa raspunda nevoilor din sectorul agroalimentar. Totodata, subcomisia infiintata astazi va putea decide asupra oportunitatii organizarii unor dezbateri publice care sa vizeze ce modificari se impun Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum si actualele acte normative aflate in procesul legislativ si care vor avea un impact in acest sector", se arata in comunicatul trimis de Harbuz.

Pana in prezent, componenta Subcomisiei pentru monitorizarea preturilor este formata din: Liviu Harbuz (PSD), Nini Sapunaru (PNL), Marin Anton (PSD), Stanciu Zisu (PSD), George Scarlat (PNL). Lista ramane deschisa.