Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a anuntat, duminica dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca ACL a depus, in urma centralizarii votului multiplu pana la ora 16:30, 110 plangeri penale doar pentru vot multiplu, recordul fiind in judetul Galati - pentru care au fost depuse 62 de plangeri. Gorghiu a semnalat si ceea ce a numit "un incident foarte grav la sectia de votare din Stuttgart, unde peste 1.500 de persoane asteapta sa voteze in afara sectiei de vot, care poate deveni reteta in diaspora incepand cu aceasta ora: am fost sesizati ca lipsesc deja 3 stampile".

Alina Gorghiu a subliniat ca "Pentru ca nu au cum sa impiedice exercitarea dreptului de vot fac cumva sa suoprime aceste stampile, le fac cumva sa dispara, astfel incat lumea sa nu mai poata sa voteze. Atrag atentia celor care sunt in sectii, de la consulate, ambasade, sa impiedice astfel de practici. Ar fi un lucru foarte grav sa existe suspiciuni ca personalul MAE foloseste aceste practici pentru a impiedica cetatenii romani sa voteze".

Gorghiu a denuntat si "cote fara precedent in sudul tarii" la votul pe liste suplimentare, atragand atentia ca in judete precum Olt, Calarasi sau Mehedinti, procentul voturilor pe liste suplimentare era de peste 12%.